A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.04.22. 08:55 Blackwaters

43%-ra nőtt az otthonról dolgozók aránya Londonban

woman-working-from-home.jpegEz több mint 10%-os növekedés egy év alatt. Észak-Írország a legkevésbé home office-párti.

2019-ben a brit főváros lakosainak 31%-a dolgozott otthonról, 2020-ban már 43% – mutatta ki a statisztikai hivatal, az ONS felmérése. Ezzel egyidejűleg a dolgozók több időt töltenek munkával, mint korábban, ugyanakkor gyakrabban tartanak szüneteket, és később is kezdenek el dolgozni. Azok, akik sosem dolgoztak otthonról, átlag 32 órát töltenek munkával egy héten, míg a home office-ban lévők 36-ot. És amíg a bejárós munkát végzők általában 9.30-kor kezdenek reggel, az otthonról dolgozók csak 10:15-kor, vagy még később. Cserébe viszont este 6 óra után még inkább találni a képernyők előtt olyan dolgozót, aki eleve otthon volt, mint olyat, aki az irodában ült egész nap. Londonhoz hasonlóan Délkelet Angliára is több otthoni munkavégzés jellemző, több mint 40%-a a dolgozóknak már nem megy be a munkahelyére. Viszont Észak-Írországban ez arány csupán 26%. Természetesen ez csupán egy pillanatkép, és jól látszik belőle, hogy a járvány hogy alakította át rövid idő alatt a munkavállalási szokásokat. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a járvány után is ezek lesznek a trendek.

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika munka otthon járvány munkaerőpiac 2020 északír 2021 home office London ekozbenlondonban Eközbenlondonban ONS


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr7516508998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása