A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.07.18. 12:55 Westminster

Kétszerannyian akarnak letelepedni, mint azt becsülték

uk-settled-status.jpeg3 millió helyett 6 millióan jelentkeztek arra, hogy maradhassanak a Brexit után is. A kérelmeket még bírálják.

The3Million – ez a neve annak a szervezetnek, amely a Brexit után hoppon maradt EU-s polgárokat hivatott képviselni. A kormány is 3 millió (később 4 millió) fővel számolt, akik majd jelentkezni akarnak a letelepedetti vagy letelepedés előtti státuszért. Ehhez képest 6,02 milló beadvány érkezett a június végi határidőig. Ezeknek fele már olyanoktól, akik több mint 5 éve élnek a szigetországban, míg a másik fele olyanoktól, akik még nem. A jelentkezőkből 1-1 millió lengyel és román állampolgár, a magyarok kevesen, kevesebb mint 150 ezer jelentkezést adtak be. A beadványok nagy részét, 5,5 millió kérvényt már elbíráltak és mindössze 2%-ukat kellett elutasítani. A maradék félmillió beadvány az utolsó hetekben, hónapokban érkezett, és még eltart egy ideig, mire elbírálják őket. Az, akinek nem lesz pre-settled vagy settled státuszt igazoló igazolványa, nem vállalhat munkát a jövőben az Egyesült Királyságban és azokhoz az egészségügyi és más szolgáltatásokhoz se férhet hozzá, amikhez eddig az EU-s rendelkezéseknek megfelelően megkapott. Vagyis akinek nincs tartózkodást igazoló kártyája, az maximum csak turistáskodhat, és ha hosszabb ideig maradna, akkor kiutasíthatják az országból, mivel illegálisan tartózkodna ott. Hogy mennyi olyan ember van, aki a határidőig nem tudott vagy akart jelentkezni letelepedetti státuszért, azt nem tudni, de egyes becslések több tízezerre teszik a számukat. Az ő jövőjük teljesen bizonytalan.

1 komment

Címkék: anglia eu kormány állampolgárság útlevél egyesült királyság letelepedés jelentkezni 2021 ekozbenlondonban Eközbenlondonban Brexit settled status


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1716631580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flydomi 2021.07.19. 16:01:22

Megneznem a "tenyleges" adatokat,hogy ebbol mennyien hagytak el a szigetorszagot.
A Settled Status-nal az orszagot elhagyhatod 5 evig minden buntetes nelkul.
A Pre-Settled statusnal meg figyelni kell arra,hogy egy megadott 12 honap alatt 6 honapot ne legyel tavol.Mellesleg itt meg bejatszik egy 2 eves tavolleti idoszak is,ami megengedett,de viszont mikor lejar az ervenyesitett datuma,akkor Settled Statura nem tud igenyt tartani a Pre-Settled Statuszu.Harom-negy ev,es a szamok majd "reallisabbak" lesznek.
süti beállítások módosítása