A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.11.27. 21:55 Blackwaters

Szigorít a belépésen az Egyesült Királyság: újra kell a PCR

heathrow-uk.jpegTöbb afrikai államból megtiltották a belépést, a PCR-teszt pedig kötelező ismét minden érkezőnek.

Az új omikron nevű koronavírus-variáns miatt gyorsan lépett Boris Johnson és kabinetje és mától szigorítanak az országba lépésen. Egyrészt több afrikai államból, ahol megjelent az új vírusvariáns, tilos a belépés, így Malawiból vagy Zambiából. Másrészt minden érkezőnek kötelező lesz ismét a PCR teszt, amit az érkezés számított második nap végéig el kell végeznie, a negatív eredmény megérkezéséig pedig karanténba kell vonulnia. Ha pedig valaki kontaktszeméllyé vált, mert érintkezett egy omikronos fertőzöttel, 10 napig karanténba kell vonulnia, függetlenül attól, be van-e oltva. 

Az óvintézkedések nem véletlenek. Tudósok szerint az új variáns sokkal virulensebb, mint a korábbiak, ráadásul a meglévő oltások se védenek ellene teljes mértékben. A dél-afrikai térségből származó variáns ráadásul már megjelent a briteknél, Chelmsfordban és Nottinghamben találtak egy-egy fertőzöttet, akik az omikront hordozzák. A most bevezetett intézkedések három hétig lesznek érvényben, utána felülvizsgálják őket. A boltokban és tömegközlekedési eszközökön pedig újra kötelező lesz a maszkviselés. A kormány célja, hogy karácsonyra már megszüntesse a szigorításokat, ám ha terjedni kezd az új variáns, ez aligha valósulhat meg. Az Egyesült Királyságban eddig 10 millióan betegedtek meg a koronavírusban, és mintegy 144 ezer ember hunyt el. Jelenleg 30-40 ezer új esetet találnak naponta és mintegy 150-200 fővel nő a halottak száma. Az átoltottság kb. 70%-os.

Szólj hozzá!

Címkék: utazás betegség fertőzés vakcina egyesült királyság boris johnson 2021 ekozbenlondonban Eközbenlondonban koronavírus Covid-19 PCR


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr916766838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása