A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2022.04.30. 08:22 Blackwaters

Tarolni fog a baloldal a londoni önkormányzati választásokon

ballot_boxes.jpeg2018-ban már nagyot nyert a Munkáspárt a fővárosban, de most még nagyobb arányú győzelem várható.

Skóciában, Walesben, és London egészében helyhatósági választásokat tartanak május 5-én. A legnagyobb figyelem a fővárosra irányul, ahol 1817 testületi tagot fognak megválasztani a 32 kerületben, továbbá 5 polgármestert közvetlenül Newhamben, Tower Hamletsben, Hackneyben, Lewishamben, és Croydonban. 2018-ban elsöprő munkáspárti győzelem volt az önkormányati választásokon, a baloldal 1971 óta a legjobb eredményét érte el, közel 44%-kal 1128 helyet nyert, míg a konzervatívok jócskán alulteljesítettek, mivel csupán 508 helyen nyertek politikusaik. Most az előrejelzések szerint még nagyobb arányú különbség lesz a két tábor között. A legfrissebb közvéleménykutatások 50% körüli eredményt jósolnak Keir Starmeréknek, míg Boris Johnsonéknak kevesebb mint 25%-ot, vagyis 2/3-1/3 arányú baloldali túlsúlyt. A kisebb pártoknak, a liberáldemokratáknak és a zöldeknek kb. ugyanazt jósolják, mint amilyen eredményt négy éve elértek. A legutóbbi önkormányzati választáson a baloldal a városokban tudott erősödni, míg a konzervatívok a vidéki, kisebb településeken, kiszorítva teljesen a közéletből az UKIP-ot, amit egykor Nigel Farage vezetett. Skóciában várhatóan az SNP, a Skót Nemzeti Párt fog még jól szerepelni, míg Walesben a Plaid Cymru, ami egy balközép párt, és a walesi függetlenség a célja.

Szólj hozzá!

Címkék: politika választás szavazás skócia munkáspárt 2022 konzervatívok 2018 London Wales ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr8117820075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása