A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2022.07.29. 21:16 Blackwaters

111 éve volt olyan júliusi szárazság Angliában, mint idén

record-heat-2022-uk.jpgAz 1836-ban kezdett mérések óta az idei volt a második legszárazabb július. Csak 1911-ben volt nagyobb szárazság.

2022 júliusában összesen 16 mm csapadék hullott Angliában, 24%-a annak, ami egy átlagos júliusi hónapban szokott esni. Az egész Egyesült Királyságban alig hullott eső, de míg Skóciában vagy Észak-Írországban volt valamennyi csapadék, Angliában szinte semmi. Ellenben soha nem tapasztalt hőhullám érkezett, megdöntve több fokkal az alig három éve mért rekordot: Londonban 40,2 Celsius fokot is mértek, de Lincolnshire-beli Coningsbyben 40,3 Celsius fokos abszolút csúcs is született július 19-én. Bár a hőség már nem pusztít, de a szárazság igen, és a meteorológusok nem számítanak sok csapadékra az elkövetkező hetekben sem. 1976-ban volt hasonlóan hosszú aszály, mint idén. Az elmúlt nyolc hónapban alig 421 mm csapadékot mértek a szakemberek, míg az elmúlt 30 évben átlag 568 mm eső esett a hasonló periódusban. A legdurvább a helyzet Kelet- és Dél-Angliában, itt esett a legkevesebb csapadék, ami nagy károkat okoz a mezőgazdaságban. Szakemberek szerint a jövőben még több hasonló rendkívüli időjárási esemény várható, és ezek egyértelműen a klímaváltozás következményei.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia időjárás eső rekord meteorológia hőség egyesült királyság hőhullám 2022 ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr517893789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása