A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2022.08.28. 07:05 Blackwaters

Rekordszámú bevándorló érkezett csónakokon

migrants-border-uk.jpgIdén már több mint 22 ezren próbálkoztak illegálisan bejutni az Egyesült Királyságba a Csatornán keresztül.

Egyetlen nap alatt 1295 ember érkezett felfújható gumicsónakokon és kis hajókon Franciaországból az Egyesült Királyságba. Ennyien egyetlen nap alatt még nem jöttek az utóbbi években. Tavaly összesen 28.500 ember jött, idén eddig már több mint 22.500. A szám évről évre növekszik. A vízből kimentett tömegben sok csecsemő is volt, egy részük orvosi ellátásra szorult. Az illegális határátlépők nagy része Irakból, Iránból, Szíriából, Albániából, továbbá szegény afrikai országokból érkezett. Nemrég a brit kormány azzal került a hírekbe, hogy 120 millió fontos megállapodást írt alá Ruandával, hogy a migránsok egy részét odaküldjék az Egyesült Királyságból. A megállapodást azonban számos oldalról bírálták, és mivel megakadályozták annak élesítését, egyelőre senkit nem telepítettek át a kelet-afrikai országba.

Szólj hozzá!

Címkék: bevándorlók bevándorlás migráció egyesült királyság 2022 Csatorna migránsok ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr4017917891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása