A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2022.09.10. 15:55 Blackwaters

Hivatalosan is III. Károly az Egyesült Királyság új királya

iii-charles-king.jpegA St. James's Palace-ben nyilvánították királynak a 73 éves trónörököst, aki a walesi hercegi címet átadja Vilmosnak.

Bár a királynő halálával automatikusan átszállt a trón legidősebb fiára, Károlyra, hivatalosan ma iktatták be ceremoniális keretek között, miután a Trónöröklési Tanács is jóváhagyta azt. Az eseményen nemcsak a királyi udvar prominens tagjai, de korábbi miniszterelnökök, mint Gordon Brown, David Cameron, vagy Theresa May is jelen voltak. Az új uralkodó tiszteletére ismét felvonták a brit zászlókat, amelyeket II. Erzsébet halálakor félárbócra eresztettek, továbbá díszlövésekkel tisztelegtek az új monarcha előtt. A király esküt tett, egyúttal elhunyt édesanyjának köszönetet mondott, és megígérte, hogy folytatja az általa kijelölt utat élete hátralevő részében. Az új királyról szóló proklamációt felolvasták a palota erkélyén fanfárok kíséretében. III. Károly megkoronázására később kerül sor, anyját, a néhai II. Erzsébetet várhatóan szeptember 19-én, hétfőn temetik majd el a Westminster-apátságban, ami munkaszüneti nap lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: halál vilmos herceg egyesült királyság 2022 trónörökös david cameron Nagy-Britannia II. Erzsébet theresa may Károly herceg ekozbenlondonban III. Károly Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr7617928415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása