A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2014.06.27. 08:29 Blackwaters

Háromezer késelés történik évente

knife_2331704b.jpgA Scotland Yard 5800 rendőre vesz részt abban az összehangolt akciósorozatban, amellyel a késes bűnözőket akarják megfékezni a fővárosban. Az Evening Standard szerint ugyan csökken a késsel összefüggő bűncselekmények száma, de még így is magas: 3094 ember sérült meg könnyebben vagy súlyosabban az elmúlt egy évben késes támadásban. Ez mindössze 21-gyel kevesebb, mint az egy évvel korábban mért adat.

A gyilkosságok nagy része, több mint 50%-a kotődik a késelésekhez. Az áldozatok többnyire tinédzserek vagy fiatal, húszas-harmincas éveikben járó férfiak. Nemrégiben az amúgy jómodúnak és biztonságosnak számító Islingtonban késeltek meg fényes nappal egy férfit, minden különösebb ok nélkül.

A rendőrség a jövőben a forgalmasabb pontokon, mint a vasútállomások, késérzékelő kapukat fog felállítani, hogy kiszűrjék a késsel közlekedőket.

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség london késelés bűnügy Scotland Yard ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr876430837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása