A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2023.06.11. 00:07 Blackwaters

Lemondott mandátumáról Boris Johnson

boris_johnson_resigns_as_mp.jpgA korábbi miniszterelnök a partygate-jelentés közzététele után adta be lemondását a parlamenti helyéről.

Johnson szerint az alsóházi vizsgálat direkt az ő lejáratása miatt volt. A party botrány még a koronavírus járvány idején robbant ki, miután kiderült, hogy a lezárások során Johnsonék rendszeresen tartottak házibulikat, nem egyszer a miniszterelnöki rezidencián. Johnson, aki maga is egy ideig súlyosan megbetegedett, tagadta, hogy szándékosan félrevezette volna a közvéleményt, vagy a parlamentet. Nem tagadta ugyanakkor, hogy részt vett ezeken a bulikon. Tavaly emiatt pénzbírságra ítélték, ill. nem sokkal később távozni kényszerült a Downing Street 10-ből, ahova előbb Liz Truss költözött egy rövid időre, majd a most is hivatalban lévő Rishi Sunak. Johnson távozása után két korábbi szövetségese is lemondott mandátumáról, így körzeteikben előrehozott választásokat tartanak. A közvéleménykutatók szerint, ha most általános választások lennének, a torykat legalább 10%-kal verné a Munkáspárt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika munkáspárt miniszterelnök lemondás 2023 boris johnson konzervatívok Downing Street ekozbenlondonban Eközbenlondonban Liz Truss koronavírus Rishi Sunak


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5718143844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása