A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2023.02.24. 06:30 Blackwaters

Áruhiány van zöldségfélékből az angol élelmiszerboltokban

lettuce_shortage_uk.jpgSe saláta, se uborka, se paradicsom nincs elég, és ez még jónéhány hétig így is marad.

Több élelmiszerboltban korlátozásokat vezettek be és nem vásárolható korlátlan mennyiségben több olyan alapvető zöldségféle, mint a saláta, uborka, vagy a paradicsom. Ennek oka az országot sújtó áruhiány. A brit gazdaság nagy mértékben támaszkodik importra, főleg élelmiszerből. A zöldségek jelentős része Spanyolországból és Észak-Afrikából érkezik, ám a szokatlanul hideg időjárás ezeken a területeken kisebb terméshozamot eredményezett. A belföldi gazdák, valamint a szomszédos országok  termelői pedig a magas energiaárak miatt kevesebb melegházat fűtöttek fel, ráadásul a műtrágya ára is megugrott. Ezért sincs most elég termék a polcokon. Van, aki szerint a Brexit is felelős, a növekvő importköltségek és a belföldi munkaerőhiány miatt, hisz míg Angliában nincs elég zöldség, Európa nagy részén, például Franciaországban van elég. A helyi gazdák a kormánytól várnak segítséget, ill. szeretnék azt elérni, hogy a kereskedők magasabb áron vegyék át a termékeiket, akkor csökkennének az alacsony termésszint miatti veszteségeik. Ám a kereskedők arra hivatkoznak, hogy az infláció és a magas energiaárak miatt a vásárlók egyre kevesebb terméket vesznek így is, és nem engedhetik meg maguknak, hogy végleg elpártoljanak, mert a konkurencia kevesebbért adja a termékeket. A meglévő áruhiány még hetekig eltarthat, ráadásul más termékekből is hiány alakulhat ki a közeljövőben, így karfiolból, brokkoliból, valamint káposztából is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság bolt kereskedelem zöldség élelmiszer import 2023 Anglia ekozbenlondonban áruhiány Eközbenlondonban Brexit


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr4518057016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása