A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2023.03.06. 07:16 Blackwaters

Kitoloncolnák a csónakokon érkező illegális menekülteket

illegal_migrants_on_boat.jpgRishi Sunak meg akarja állítani a kis hajókkal érkező illegális menekültek áradatát és kitoloncolná őket az országból.

Évente ezres nagyságrendben érkeznek csónakok a Csatornán keresztül, tömve illegális menekültekkel. A főleg afrikai és ázsiai menekültek célja, hogy az Egyesült Királyságban telepedjenek le. Az elmúlt években a számuk folyamatosan növekedett, pedig mind Anglia, mind Franciaország folyamatosan ellenőrzi a partszakaszait. A jövőben, ha valaki illegálisan lép az országba, nem kap menekültstátuszt, sőt, kitoloncolják vagy egy biztonságosnak tekintett harmadik országba, vagy Ruandába. A menekültek az illegális belépéssel azt is kockáztatják, hogy később újra az országba jöjjenek, mivel többé nem engednék be őket.

Korábban már nagy port kavart a még Boris Johnson idején kezdeményezett terv, hogy kitoloncoljanak a már az országban élő migránsokat, akiket Ruandába vittek volna külön ebből a célból indított repülőgépekkel. Jogvédő szervezetek is tiltakoztak és a bíróság is elkaszálta a tervet. Végül nem toloncoltak ki senkit az afrikai országba. Ehelyett folytatódott a menekültek beáramlása a Csatornán. Most Sunak Franciaországba utazik, hogy találkozzon Macronnal, és megbeszéljék, a két ország hogyan tudna előrelépni a kérdésben. A brit miniszterelnök eltökélt, az öt legfőbb ügy egyikének nevezte az embercsempészek által szervezett illegális bevándorlás megállítását.

Szólj hozzá!

Címkék: politika bevándorlók bevándorlás migráció 2023 boris johnson Csatorna ekozbenlondonban Eközbenlondonban Rishi Sunak


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5718064718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása