A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2023.04.12. 07:19 Blackwaters

Hatpercenként ellopnak egy mobiltelefont Londonban

moped-thief-london.jpgTavaly mintegy 91 ezer telefonnak kelt lába a brit fővárosban és csupán 2%-uk került vissza tulajdonosaikhoz.

Riasztó számokat tett közzé a londoni rendőrség: 2022-ben napi 250 telefont vettek el tulajdonosaiktól a fővárosban, összesen 91 ezret az év során. A legtöbbet, mintegy 26 ezret Westminsterben, azaz az összes ilyen bűncselekmény 30%-a a turisztikailag legfrekventáltabb kerületben történt. A második legtöbb telefonlopás Camdenben volt, mintegy 8000. A legkevesebb mobilt Bexleyben, a főváros egyik legkülsőbb kerületében lopták el. Még aggasztóbb, hogy az ellopott készülékek töredéke jutott csak vissza tulajdonosaikhoz. A Scotland Yard szerint nehéz ezeket az ügyeket felgöngyölíteni, mivel a mobilokon az elkövetők hamar túladnak. Gyakori, hogy a lopás bicikli vagy moped segítségével történik, az áldozatot, aki épp elmerül telefonjában, hirtelen közelítve meg. Mire feleszmél, a mobilt már kikapták a kezéből és el is tűntek vele. Az elkövetők egy-egy zsákmány érdekében az erőszaktól se riadnak vissza, tavaly októberben a Bishopsgate-nél három embert megvágtak késsel, miután megpróbálták megállítani az utcai mobilrablást. A rendőrség arra kéri az embereket, mielőbb jelentsék nekik, ha látnak ilyen bűncselekményt, vagy ha velük történik meg mindez, mert ennél a típusú bűnügynél az idő számít: a rablókat az első órában van a legtöbb esély elkapni.

Szólj hozzá!

Címkék: telefon motor rendőrség mobiltelefon lopás bűnügy 2023 2022 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr9218100490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása