A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2022.11.24. 06:39 Blackwaters

Sztrájkolnak az egyetemi dolgozók és a postások

lse-university-students.jpgMintegy 70 ezer felsőoktatási dolgozó nem veszi fel a munkát két napra, ahogy a Royal Mail alkalmazottai se.

Sosem látott sztrájk veszi kezdetét csütörtökön, mikor az University and College Union (UCU) szakszervezet többezres tagsága nem fog munkát végezni országszerte. A sztrájk a fizetések és a szerződések miatti vitából fakad. A felsőoktatási dolgozók a csütörtöki és pénteki napon se dolgoznak, valamint jövő hét szerdán se, munkabeszüntetésük pedig mintegy 2,5 millió diákot érint, köztük a University College London (UCL), vagy a London School of Economics (LSE) tanulóit. A szakszervezet figyelmeztetett: amennyiben nem történik sürgősen intézkedés a területen, további sztrájkok várhatóak, amelyek akár tartósan megbéníthatják a brit felsőoktatást. 

Az egyetemi dolgozókkal párhuzamosan a postások is sztrájkba lépnek, ami különösen most fájó, hiszen pénteken az Egyesült Királyságban Black Friday lesz, így sok csomagot csak jelentős késéssel fognak kézbesíteni. Az ok náluk is hasonló, az alacsony fizetések és a kedvezőtlen munkaszerződések, a túlterheltség viszi utcára a Communication Workers Union (CWU) szakszervezet tagjait. Ők decemberben is folytatják majd akcióikat, csakúgy mint a vasutasok, akik már korábban is sztrájkoltak, de karácsony előtt többször is munkabeszüntetéseket tartanak, bénítva ezzel az országos vasúti közlekedést. A többnapos kiesések hatalmas csapást, többmillió fontos veszteséget jelentenek az amúgy se valami jó állapotban lévő brit gazdaságnak, amely hatalmas inflációval küzd az utóbbi időben.

Szólj hozzá!

Címkék: politika gazdaság posta egyetem pénz infláció sztrájk vasút oktatásügy egyesült királyság munkabeszüntetés 2022 ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5317986286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása