A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2016.12.16. 09:22 Blackwaters

Idén is rekordszámú bevándorló érkezett

article-0-0ccbd2ca00000578-839_634x382.jpgNem csökken az Egyesült Királyságba érkező migránsok száma. Idén mintegy 650 ezer ember érkezett azzal a szándékkal, hogy letelepedjen és dolgozzon, míg a kivándorlók aránya 315 ezer volt. A legtöbben Romániából érkeznek.

Az idei év a tavalyihoz hasonló migránshullámot hozott a briteknek, akiknek egy részét mindez a Brexit-szavazáson a kilépés felé hajtotta. A belépők többsége munkát keresni jött, csupán 41 ezer menedékkérő volt, javarészük olyan háborús övezetből érkezett, mint Irak vagy Szíria, de Iránból jött a legtöbb menekültkérelem. Az EU-ból a Brit Statisztikai Hivatal szerint összesen mintegy 190 ezer ember jött. Közöttük kimagasló arányban vannak román állampolgárok, gyakorlatilag minden 10. belépő ebből az országból jön. Megelőzik a második legnagyobb munkaerő-kibocsájtó Lengyelországot, ill. a harmadik Olaszországot is. EU-n kívülről a legtöbben Indiából érkeztek. A tanulmányaik miatt érkezők közül a legtöbben Kínából jöttek, megelőzve az Egyesült Államokat.

További érdekességek a Hivatal kiadványában elérhetők: ITT.

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika eu bevándorlás munkaerőpiac migráció 2016 migránsok ekozbenlondonban Eközbenlondonban Brexit


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr10012014534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása