A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2014.12.07. 14:35 Blackwaters

Nem bűn részegnek lenni terhesség alatt

b013b51a-64c5-4dda-a56e-8199a57a9dc7-460x276.jpegElutasította a fellebbviteli bíróság annak az önkormányzatnak a keresetét, amely egy általuk gondozott hétéves lány után akart kártérítést kérni a az édesanyja miatt, aki a terhesség ideje alatt napi fél liter vodkát és nyolc doboz sört ivott meg, és ezzel súlyos mentális és viselkedési zavart okozott megszületett gyerekének. A bíróság azzal érvelt, a meg nem született csecsemőnek nincsenek személyiségi jogai, és amíg a parlament nem dönt úgy, hogy bünteti a terheség alatt a túlzott alkoholfogyasztást, addig ez így is marad. A precedens értékű ítélettel elvágták annak a kb. 3000 gyereknek is a reményét, akik évente hasonló problémákkal látnak napvilágot, az alkoholista vagy erősen alkoholfüggő anyák gondatlansága miatt. A női jogok aktivistái győzelemként ünneplik az ítéletet, mondván, ha a gyerek ügye nyert volna, akkor nők sokaságát lehetne bíróság elé citálni mindenféle ürüggyel, pl. hogy az anya lágytojást evett terhesség alatt. A Brit Terhesség Tanácsadó Szolgálat szerint nem szabad kriminalizálni az édesanyákat. Az érvényben lévő szabályozás pont arra hívja fel a figyelmüket, hogy felelősségteljesen hozzák meg saját döntéseiket.

 

Szólj hozzá!

Címkék: anglia gyerek terhesség bíróság bűnügy ekozbenlondonban eközbenlondonban nem bűn részegnek lenni terhesség alatt


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr186964309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása