A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2015.07.17. 06:50 Blackwaters

Börtön fenyegeti azokat, akiknél kétszer találnak kést

panews_bt_p-02275a43-112a-44c6-baa9-263742e6dacb_i1.jpgA tavalyi évben országszerte 1300 ember kapott nem letöltendő szabadságvesztést azért, mert többször is kést hordott magánál, ami tilos. 800 személy börtönbüntetést is kapott emiatt. Az ügy azért kap ekkora figyelmet, mert gyakoriak a késes támadások és erőszakos cselekmények, főként Londonban, és ezek gyakran halálos kimenetelűek. Az idén eddig hét fiatal halt bele késszúrás és -vágás okozta sebbe. Ematt is érezte a kormány sürgetőnek a beavatkozást.

Július 17-től bevezetik az ún. "két csapás és kiestél" szabályt, ami annyit tesz, ha valakinél a rendőrök két alkalommal kést találnak, azt azonnal börtönbe küldik. A felnőtt állampolgárok hat hónap kötelezően letöltendő szabadságvesztést kapnak, míg a 16-17 éveseknél ugyanezért négy hónap börtönbüntetést jár. A büntetőügyi igazságszolgáltatásért felelős miniszter szerint ugyanis "A helyi környezetednek biztonságosnak kell lennie, hogy felnőj, dolgozz, családot nevelj és nyugdíjba menj". Angliában a büntethetőségi korhatár 12 év.

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség börtön késelés bűnügy London ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr707594546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása