A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2016.02.01. 07:45 Blackwaters

Meredeken emelkedik az albérleti csalások száma

P7080001.JPG

Egyre több csalás történik Angliában és Walesben, amikor egyesek megpróbálnak olyan albérletet közvetíteni, ami nem is az övéké és aztán lelépnek a pénzzel. Tavaly 50%-kal több ilyen csalás történt, mint egy évvel korábban.

Sok magyar is pórul járhatott az elmúlt évben, amikor lakást vagy szobát keresett Londonban és a főbérlő azzal kecsegtette, ha azonnal megkapja a foglalót, övé a helyiség. Aztán mikor átutalta vagy jobb esetben odaadta személyesen, az állítólagos főbérlő lelépett a pénzzel, a reménykedő lakáskereső pedig zárt ajtókat talált, ill. olyan lakást, ahol nem is ismerték a hirdetőt.

Angliában és Walesben 2015-ben 3193 ilyen esetről szerzett tudomást a hatóság, míg 2014-ben 2216 ügyet regisztráltak. Az egyik bérleményekkel foglalkozó oldalon, az EasyRoomMate-en például egy kensingtoni lakást hirdettek meg potom havi 700 fontért, ami jóval alatta van a piaci áraknak. Mint egy szakértő fogalmazott: garázst nem találni a környéken ennyi pénzért havonta, nemhogy lakást. A BBC újságírója felhívta a megadott számot, ahol arra buzdították, hogy ha most átutal 1400 fontot egy megadott bankszámlaszámra, le van foglalózva a lakást. Hogy meggyőzze a telefonálót a csaló átküldött egy szerződéstervezetet, valamint egy arcképes igazolványt egy német nőről. Csakhogy a csaló nem volt azonos a képen látható nővel, akitől ellopták az útlevelét, így visszaélhettek vele. Az áldozatok gyakran diákok vagy olyanok, akik újak Londonban és nem ismerik a kifinomult csalók technikáit. Magán az EasyRoomMate oldalon hetente a hirdetések 5%-kát blokkolják csalásgyanú miatt. De ugyanezek a csalók megjelennek a többi albérletet kínáló weboldalon, így a Gumtree-n, a SpareRoom-on és az AirBnB-n is.

via: BBC

1 komment

Címkék: anglia lakás csalás albérlet 2014 bűnügy 2015 ekozbenlondonban eközbenlondonban EasyRoomMate SpareRoom Gumtree


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr838319888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.02.07. 20:32:59

Egy ilyenbe én is belefutottam pár évvel ezelőtt, gumtreen baromi sok van ezekből. Szerencsére ha valaki kicsit észnél van felehet ezeket ismerni.
süti beállítások módosítása