A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2016.11.03. 13:06 Westminster

Csak parlamenti hozzájárulás után indulhat a Brexit

161103110304-03-brexit-high-court-ruling-1103-overlay-tease.jpgNagy port kavart a Legfelsőbb Bíróság döntése, amelynek értelmében Theresa May kormánya nem kezdheti meg a kilépési tárgyalásokat a parlament jóváhagyása nélkül. Ez akár a referendum eredményének sutba dobását is jelentheti.

Bár meglepő nincs a döntésben, ahogy azt korábban is megírtuk, a kilépési folyamat egyik állomása a parlament jóváhagyása, mégis nagy felzúdulást keltett és főcímoldalra került a bíróság verdiktje. A bentmaradók többsége üdvözölte a döntést, mert így nem kezdheti meg önállóan a kormány a tárgyalásokat az EU-val. Sokan a demokrácia győzelmének tekintik a bíróság szavát, a guyanai születésű, de Nagy-Britanniában felnőtt Gina Miller, aki kezdeményezte a jogi lépést, egyenesen valamennyi ember jövőjét meghatározó eredményről beszélt. Mások, például Nigel Farage UKIP-vezér a referendum megcsúfolásának, a többségi akarat semmibe vételének látja a most született döntést. A kormány, amely tavaszra időzítette a Brexit kezdését, és amely elveszítené a parlamenti szavazást, mivel ott többségben vannak a bennmaradást támogatók, fellebbez az ítélet ellen, így várhatóan tovább húzódik az ügy.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia bíróság referendum nigel farage London UKIP Eközbenlondonban Brexit Theresa May


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr6011927315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása