A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.12.15. 09:13 Blackwaters

Az alacsonyan fizetett munkákból alig van kitörési lehetőség

window-cleaner-by-allan-sly.jpgCsak minden hatodik alacsonyan fizetett munkaerő tudott kitörni és jobb állást biztosítani magának az elmúlt 10 évben. A brit rendszer alig enged átjárást a különböző társadalmi osztályok között.

A Social Mobility Comission felmérése szerint a fizetési létrán feljebb jutni alacsonyan fizető állásokból szinte a lehetetlenséggel határos Nagy-Britanniában. Aki minimálbérért vagy akörüli összegért dolgozik, az konzerválja helyzetét és később képtelen lesz kitörni belőle. A vizsgálat feltárta, hogy az alacsony bérért dolgozók negyede soha nem tud jobb fizetést biztosítani magának, míg a fele hol igen, hol nem, ingázva az alacsony és a kicsivel magasabb bér között. Ez összevág azzal az OECD-tanulmánnyal, ami megállapította, hogy Nagy-Britanniában nőtt a fizetési szakadék a leggazdagabbak és legszegényebbek között az utóbbi években és ezzel együtt tovább fokozódott az egyenlőtlenség. 2016-ban az átlagkereset £13.59 volt óránként, a £9 alatti órabérért dolgozók számítanak alacsony keresetűeknek. 

1 komment

Címkék: munka gazdaság pénz egyenlőtlenség fizetés munkaerőpiac 2017 Nagy-Britannia ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1013024984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Gordon Gekko. 2017.12.15. 23:39:57

14 fontért óránként itthon nem hajol le egy szakember.
süti beállítások módosítása