A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.01.05. 08:48 Blackwaters

650 ezer lakás épül az elkövetkező 10 évben

tower_hamlets_new.jpgSadiq Khan polgármester terve szerint a legtöbb épület a külvárosokban készülne el 2029-ig, hogy enyhítse a lakhatási gondokat.

Azután, hogy 2020-ra London lakossága 9 millió lesz, 2030-ra várhatóan már bőven meghaladja a 10-et is, ha a jelenlegi növekedési ütem folytatódik. Ez pedig még nagyobb terhet jelent a már amúgy is túlterhelt infrastruktúrának, és tovább nehezíti a lakhatást. A polgármester ezért most olyan tervet jelentett be, ami főleg a külvárosokat érintené: összesen 650 ezer új otthon épülne, ebből 250 ezer a külső kerületekben. Eddig ezeket városképi szempontból védték, de Khan szerint elkerülhetetlen, hogy oda építkezzenek, mert a belvárosban már amúgy is túlzsúfoltság van. Ez azt jelentené, hogy kerteket is be lehetne építeni a jövőben, aminek révén ugyanakkor csökkennének a zöld felületek. Khan szerint ezt tetőkertekkel lehetne pótolni. A konzervatívok máris támadták a tervet, mondván, az élhetetlenné teszi majd a külvárosokat. A terv főként Barnet, Newham, Tower Hamlets vagy Croydon kerületeit érintené, ezekre a területekre koncentrálódna az építkezések közel fele. A polgármester ahhoz is ragaszkodik, hogy az újépítésű lakások 50%-a megfizethető legyen, vagyis a legszegényebbek is jussanak otthonhoz. Jelenleg az átlagos lakásár £496,000 a fővárosban, ami messze meghaladja a többi brit település lakásainak átlagárát. Bristolban kettő, Manchesterben ezért a pénzért pedig akár már három lakást is lehetne vásárolni.

Szólj hozzá!

Címkék: lakás polgármester épület barnet főváros 2017 lakásár 2029 croydon London Manchester ekozbenlondonban lakosság növekedés tower hamlets sadiq khan Eközbenlondonban Newham


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr8913403969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása