A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.02.16. 09:17 Blackwaters

Több százezren bérelnek lakhatásra alkalmatlan lakást

poor_conditions.jpgLondonban több mint 100 ezer, országosan 1 milliónál is több olyan lakás van, amely nem alkalmas lakhatásra, ill. kifejezetten veszélyes az egészségre. A lakásokat, amelyekért nem ritkán akár 1000 fontot is elkérnek havonta, főleg fiatalok, 35 év alattiak bérlik.

Csótányok, penész, beázások, hideg szobák - ezek jellemzik azokat a főként viktoriánus házakat, amelyekért a tulajdonosok nem ritkán csillagászati összegeket kérnek el, mivel a növekvő igények mellett nincs elegendő lakóingatlan. A kormány információi szerint országosan közel 2,4 millió ember él egészségre veszélyes háztartásban, a legtöbben East- és West-Midlandsban. A londoni Newhamben mintegy 10 ezer ilyen lakás van, nem egyben patkányok szaladgálnak a lakhatási körülményeket vizsgáló biztosok szerint. Jelenleg a tulajdonosokat nem kötelezi jogszabály arra, hogy rendbe tegyék ingatlanjaikat, mielőtt kiadnák őket. A probléma azóta kapott nagy publicitást, mióta kiderült, hogy a több tucat áldozatot követelő tavalyi Grenfell-katasztrófát megelőzően a lakók panaszt tettek az ingatlankezelőnél a biztonsági problémák miatt, de semmilyen intézkedést nem foganatosítottak. A most készülő jogszabály már kötelezné a tulajdonosokat, hogy biztonságossá tegyék ingatlanjaikat és ha mulasztást követnek el, felelősségre vonhatóak legyenek. A bírság akár a £30,000-ot is elérheti a jövőben, sőt, a visszaeső vagy szélhámos tulajdonosokról és ügynökségekről feketelistát vezetnének.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia veszély ház lakás háztartás patkány penész bérlő London ekozbenlondonban Eközbenlondonban Newham Grenfell


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr9913612909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása