A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.03.10. 09:14 Westminster

6 évig tart a Westminster felújítása

westminster_refurbishment.jpgA Big Ben után a Parlament is megújul. A munka várhatóan 2025-ben kezdődik. A munkálatok idejére a képviselők kiköltöznek. Ilyen utoljára 1941-ben volt.

Több mint háromórás vita után végül megszavazták a képviselők a parlamentnek helyet adó Westminster épületének teljes felújítását. A munka összege mintegy 3,5 milliárd font lesz. A viktoriánus kori palotából utoljára a II. világháború idején kellett kiköltözni, amikor bomba zuhant az Alsóházra. Ezúttal az Alsóház tagjai a közeli Whitehallnál található Richmond House-ba, míg a lordok a Queen Elizabeth II konferencia központba költöznek. A felújításra azért van szükség, mivel az épület gépészeti és tűzvédelmi szempontból is elavult, csak az elmúlt 10 évben több incidens történt, ami akár katasztrófát okozhatott volna. A Westminsterben 8 ezer ember dolgozik és évente mintegy 1 millió látogatója van.

Szólj hozzá!

Címkék: politika parlament építészet épület alsóház felsőház 2025 Westminster Big Ben


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2013623436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása