A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.04.30. 09:00 Westminster

Belebukott a belügyminiszter a Windrush-botrányba

rudd.jpgAmber Rudd belügyminiszter távozik, miután kiderült, hogy hazudott arról, hogy nem tud a Windrush-generáció deportálásáról. Az utódjáról hamarosan döntenek.

Windrush-generációnak nevezik azokat a karibi embereket, akik 1948 és 1971 között érkeztek az Egyesült Királyságba, hogy enyhítsék a háború utáni munkaerőhiányt. A főleg jamaicai, trinidadi és tobagói lakosok az elmúlt évtizedekben a szigetországban éltek, dolgoztak, adóztak. Mivel egy részük nem szerzett állampolgárságot az évek során, ezért a Belügyminisztérium szerint illegálisan tartózkodnak az országban, nem illeti meg őket sem az egészségügyi ellátás, és munkát sem vállalhatnak. Kiderült egy, a Guardiannek kiszivárogtatott levélből, hogy az idei évben több mint 10 ezer dokumentum nélküli ember deportálásra készülnek, és ezt jelezték még tavaly a most lemondott belügyminiszternek is. Amber Rudd arra hivatkozott korábban, hogy nem tudott erről, most pedig arra, hogy nem olvasta a levelet, ami erről szólt és amit még korábban megküldtek neki. Rudd, aki korábban hitet tett a fair és humánus migrációs politika mellett, úgy döntött, a lemondást választja. Sokak szerint vele együtt a kormány emberi oldala is távozik, és hogy a mostani botrány igazi okozója a jelenlegi miniszterelnök, Theresa May, aki korábban belügyminiszterként is dolgozott, és szerepe volt abban, hogy a deportálásokról döntöttek.

Szólj hozzá!

Címkék: politika kormány migráció belügyminiszter konzervatívok 2018 Theresa May Windrush Amber Rudd


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr7813880360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása