A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2022.12.21. 11:44 Blackwaters

12 órás sztrájkot tartanak a mentősök

military-ambulance-nhs.jpgAzt tanácsolják, hogy aki rosszul van, azt vigyék be a kórházba, ne a mentőre várjanak. A hadsereget is bevetik.

Mintegy 750 katonát mozgósítanak, miután a szakszervezetek nem tudtak megállapodni a béremelésekről a kormánnyal. A 12-14 százalékos inflációt meghaladó béremeléssel szemben a kabinet 4-5 százalékot ajánlott a túlterheltséggel, és alulfinanszírozottsággal küzdő egészségügyi dolgozóknak. Ezért déltől éjfélig a mai napon nem veszik fel a munkát, nem mennek ki betegekhez, csak a stroke-osokat látják el, és az életmentő beavatkozásokat végzik el, például autóbaleset esetén. Aki rosszul van, annak azt tanácsolják, vitesse be magát a legközelebbi kórházba. A kieső többezer munkavállalót ideiglenesen katonák helyettesítik, ők azonban szakmai munkát nem, csupán segédfeladatokat láthatnak el. Tehát egy katétert nem köthetnek be, csupán a beteg mozgatását, szállítását, továbbá az adminisztrációs munkákat segíthetik. A sztrájk nagyon rosszkor jött a nemzeti egészségügyi szolgálatnak, az NHS-nek, hiszen a Covid mellett most influenzajárvány is van, és a sok felmondás miatt nincs elég egészségügyi szakember, a mentős dolgozók rendre túlóráznak. A sztrájk nem érinti a háziorvosi szolgálatot, valamint a gyógyszertárakat. Nemrég a nővérek sztrájkoltak két napon is, hasonló okok miatt, mint a mentősök, ami példátlan a törtenetük során. Mivel követeléseiket nem teljesítették, januárban folytatják a tiltakozó akciókat.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia betegség kórház egészségügy sztrájk munkabeszüntetés 2022 NHS ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5518007476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása