A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.06.01. 08:48 Blackwaters

Megnyitják a nagyközönség előtt a Westminster Abbey padlásterét

queens-diamond-jubilee-galleries.jpg700 éve rejtve volt és raktárnak használták, de most elérhető vált London legismertebb látványosságának számító apátság tetőtere. Ehhez egy külön tornyot húztak fel, amelyen keresztül lifttel is meg lehet közelíteni a galériát.

Királyi esküvők alkalmával már látható volt televízión keresztül, hogy milyen a Westminster Abbey belső tere 16 méter magasságból. Ez a látvány mostantól a turisták számára is rendelkezésre áll, miután felújították az apátság tetőterét, és berendeztek egy komplett kiállítást. A II. Erzsébet királynő gyémántjubileuma után elnevezett tér egy speciális épületen keresztül közelíthető meg, amelyet Weston Towernek hívnak és amely úgy illeszkedik a gótikus épületegyüttesbe, hogy sem stílusában, sem méretében nem töri meg annak harmóniáját. Az 5 évig tartó felújítás és építkezés mintegy 23 millió fontba került. Az épületből, amelyhez az elmúlt 250 évben nem nyúltak hozzá ilyen mértékben, számos olyan lelet került elő, amely eddig rejtve volt a kutatók elől is. Ezeknek egy részét most kiállítják a galériákban. Aki megtekintené a kiállítást vagy helyet foglalna magának, az ezen az oldalon keresztül teheti meg.

westminster-abbey-queen-diamond-jubilee-gallery.jpg

westminster_abbey.jpg

queen_diamond_jubilee_2.jpg

westminster_diamond_jubilee.jpg

képek: EPA, AFP, Westminster Abbey

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás király kiállítás érdekesség királynő 2018 London II. Erzsébet Westminster ekozbenlondonban Eközbenlondonban Westminster Abbey


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr9214014482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása