A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.12.10. 21:21 Westminster

Megfutamodott May, marad a bizonytalanság

may-theresa.jpg18 havi mélypontra zuhant a font, miután Theresa May bejelentette, hogy elhalasztják a Brexit-megállapodásról szóló parlamenti szavazást. Folytatódik a hattyútánc.

Minden jel arra mutatott, hogy a keddi szavazást elveszítette volna a kormányfő (a fogadóirodák is ezt jósolták), May ezért inkább lefújta azt, félve a kudarctól. Ez azonban inkább csak növelte az ellenérzést vele szemben. Pedig a miniszterelnök ázsiója amúgy sem a legjobb. Már nemcsak az ellenzék soraiban, de saját pártján belül is egyre többen támadják, és a fejét követelik. Elégedetlenek ugyanis azzal, ahogy a Brexitet menedzseli, és hogy előnytelen megállapodást tudott csak kiharcolni az EU-val. A szavazás elhalasztása valójában időhúzás csak, May bukása idô kérdése. Bár egyelőre nem jelentett be új időpontot, szakértők szerint idén már nem várható döntés az ügyben. Az EU máris jelezte: nem kívánják újratárgyalni a kilépésről szóló megállapodást, viszont ha a britek meggondolnák magukat, a tagállamok készek visszafogadni az országot a közösségbe.

Szólj hozzá!

Címkék: politika eu szavazás 2018 Nagy-Britannia Westminster ekozbenlondonban Eközbenlondonban Brexit Theresa May


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5814469916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása