A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2019.08.10. 13:38 Blackwaters

Egymillió ember maradt áram nélkül

energy-powercut-19175897.jpgNagy áramszünet volt tegnap nemcsak a brit fővárosban, de Anglia több részén, sőt, Walesben is. A pontos okokat keresik.

Clapham állomáson péntek délután, csakúgy mint London több részén is áramkimaradás volt, mintegy negyed órán keresztül. A National Grid szerint, amely a fő áramszolgáltató, ritka esemény történt, mivel egyszerre két generátornál jelentkeztek problémák egyszerre. A Little Barfordnál és Hornsea-nál lévő generátorok eddig ismeretlen okokból meghibásodtak. Emiatt csak Londonban mintegy 300 ezer, az Egyesült Királyság többi részén pedig 700 ezer háztartásban ment el a villany, több közintézmény és közlekedési csomópont elsötétült, metróállomásokat kellett lezárni. Több szemtanú szerint apokaliptikus jeleneteket idézett az áramkimaradás: nem volt például, aki irányítsa a forgalmat, nem volt jelzőlámpa az utcákon, az emberek tanácstalanok voltak. A kórházak többségében elindult ugyan a tartalékgenerátor, de volt, ahol az sem működött rendesen (például Ipswitchben). Emiatt röntgen és más képalkotó vizsgálatok maradtak el, ill. csúsztak. A vonatközlekedésben is komoly fennakadások voltak, egészen a késői órákig.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia közlekedés metró káosz áramkimaradás 2019 London Wales ekozbenlondonban Eközbenlondonban national grid


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr4115003784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása