A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.02.22. 15:05 Westminster

Durván megszigorodik a bevándorlás

liverpool-street.jpgAusztrál típusú pontrendszer lép életbe, amelynek célja a képzettség és nyelvtudás nélküliek kizárása.

A brit kormány hivatalosan előterjesztette, hogyan fog kinézni a külföldiek munkavállalása 2021-től, vagyis a Brexit után. Ez jelentős szigorítást jelez előre a mostani rendszerhez képest. Megszűnik az EU-ban megszokott szabad munkaerő áramlás és ehelyett egy ausztrál típusú pontrendszer lép életbe, ami feltételekhez köti az Egyesült Királyságban történő munkavállalást. A külföldi munkavállalónak összesen 70 pontot kell összegyűjtenie, amiből 50 pont kötelezően a következőkből áll: munkaadó által biztosított munkahely (legalább £25,600 éves fizetéssel), végzettségnek megfelelő munka, stabil angol nyelvtudás. Ezen kívül pont szerezhető még azzal például, ha valaki hiányszakmában akar elhelyezkedni, mint az egészségügy vagy oktatás. A konzervatív kabinet nem titkolt célja, hogy megállítsa a kelet-európai, főleg lengyel, bolgár vagy román munkavállalók beáramlását az országba, akik sem munkahellyel, sem nyelvtudással nem rendelkeznek, de mindenképp letelepednének. Egyéni vállalkozók se jöhetnek többé, így villanyszerelők vagy kőművesek, akik egy adott munkára szerződnek, de szezonális munkavállalók, például gyümölcsszedők sem. Ez azért nagy probléma az ellenzék és sok munkaadó szerint is, mert az alacsony képzettséget igénylő, vagy végzettséget nem igénylő segédmunkákat szinte kizárólag külföldi, főleg EU-s munkavállalók végezték el az elmúlt évtizedben. Tavaly már nem egy gazdának rohadt meg a földjén a termése, mert nem volt, aki leszedje. A kormány ugyanakkor megengedné, hogy a mostanihoz képest kisebb létszámban jöjjenek (nyelvtudással rendelkező) képzett munkavállalók, de a kritikusok szerint ez nem lesz elegendő a jelenlegi rendszer fenntartásához. Ráadásul félő, hogy a kapuk bezárásával felerősödnek a csempészhálózatok, amelyek már eddig is aktívan működtek és szállítottak bevándorlókat az országba (tavaly egy kamionban halt meg több tucat vietnámi állampolgár). A szigorú rendszer nem csak az európai, de a harmadik világból érkező munkavállalókat is sújtaná, vagyis az új rendszer egységes lesz, mindenkire kiterjesztenék.

42 komment

Címkék: munka eu kormány kelet-európa munkavállalás egyesült királyság pontrendszer szigetország 2021 ekozbenlondonban Eközbenlondonban Brexit


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr915486580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2020.02.23. 10:45:30

És akkor ki fogja kivinni a pizzát, megcsinálni a kávét a Costában?
A fiatalok előbb mennek a sarokra drogot árulni, abból bejön heti ezer is. Jó, néha megszurkálnak, de nincs minden ingyen...

Arcade Macho 2020.02.23. 11:40:10

valahol ezt a cikket mar olvastam es egy magyar ciganycsalad volt berakva szemleltetesnek :)

Szaktanár 2020.02.23. 11:41:27

életképtelen ötlet ez a rendszer, sokat fog az finomodni, amint rájönnek, h nem működik. ősangolok sose fognak kulimunkát csinálni, még akkor sem, ha mostantól nem lesz senki, aki kitermelje nekik a benefitet.
nem egy okos nép ez az angol, na.

Szaktanár 2020.02.23. 11:42:25

@Arcade Macho: na most magyar vagy cigány? félreértés ne essék, a distinkciót nem én teszem meg, hanem ők maguk.

Arcade Macho 2020.02.23. 11:43:49

"Egyéni vállalkozók se jöhetnek többé, így villanyszerelők vagy kőművesek, akik egy adott munkára szerződnek, de szezonális munkavállalók, például gyümölcsszedők sem."

jajjj ez a kedvencem :)
mert am kimegy a roman cigany es az ottani nemkicsit rasszista feher brit az az egyeni vallalkozot be fogja am engedni a hazaba :)

ezen a teman mar elnevetgeltem anno amikor a magyar futesszerelok toltak fullba a kretent, hogy de ha o kint azt a penzt megkapna amennyiert ot kiszamlazzak, hat persze csak nem ot fogjak hivni hanem a nemet / brit szolgaltatot, aki meg pedigret var el a balkani tuskoktol
aztan az a szolgaltato meg nem az a naiv idiota nyugat europai akit at lehet b.szni a palankon jo kelet-europai modra :)))

Arcade Macho 2020.02.23. 11:47:53

@Szaktanár: "Angilalában pereg a kaja"

csodaltam hogy az ueber PC jutyub nem tiltotta le

Arcade Macho 2020.02.23. 11:48:37

@Szaktanár: "életképtelen ötlet ez a rendszer, sokat fog az finomodni,"

most eletkeptelen vagy tud finomodni?
szerintem finomodni fog :)

Szaktanár 2020.02.23. 11:54:07

@Arcade Macho: jelen formájában életképtelen, ezért kell neki finomodnia - én nem láttam ebben ellentmondást :)

VT Man 2020.02.23. 11:56:19

A harmadik világbelieknek ez jobb, mint eddig volt, hiszen eddig sokkal nehezebben tudtak versenyezni az európaiakkal, akik vízum és munkaajánlat nélkül jöhettek.

Most majd a kelet-európai fog versenyezni az 1-2-3 milliárd indiaival, pakisztánival, bangladesivel.

CoolKoon 2020.02.23. 12:02:55

"A konzervatív kabinet nem titkolt célja, hogy megállítsa a kelet-európai, főleg lengyel, bolgár vagy román munkavállalók beáramlását az országba" - Bizony. És "micsoda véletlen", ezek az intézkedések PONT a pakikat meg az indiaiakat hozzák helyzetbe.

"Egyéni vállalkozók se jöhetnek többé, így villanyszerelők vagy kőművesek, akik egy adott munkára szerződnek" - Igen, speciel ez már önmagában nettó aljasság, és szívből remélem, hogy NAGYON fog nekik fájni, hogy nem jönnek többet a lengyel villanyszerelők, akikkel eddig riogattak.

Az egész intézkedéscsomag egyébként rávilágít arra, hogy az ostoba angol csürhe kegyetlenül be van tojva a kelet-európai vendégmunkásoktól. Félnek tőlünk, feltehetőleg azért, mert minket nem lehet olyan könnyen elintézni némi kolonialista gőggel, és olyan csicskaként/cerkófmajomként kezelni, mint ahogy az angolok úgy általában az indiaiakat meg a pakisztániakat szokták. Ráadásul mintha az angolok nagyon is tisztában lettek volna azzal, hogy a mindenféle rosszul fizetett pozíciókban valójában sokszor diplomás kelet-európaiak dolgoznak, akik idővel esetleg nemcsak az ő, de még a főnökük munkáját is "elveheti" akár.

Nagy ünnepe ez az intézkedéscsomag az angol zsigeri xenofóbiának, úgyhogy remélem, hogy jó nagy pofon kíséri majd a bevezetését. Majd amikor az ostoba angol középosztálynak elázik a háza, agyonüti a gyerekét a villany (és/vagy zárlat miatt leég a háza), esetleg gázrobbanás veti majd szét a házukat, talán majd rájönnek, hogy az angol csőcselék (chav) nem fog villanyt, vizet és gázt szerelni.

Szaktanár 2020.02.23. 12:04:18

@VT Man: bár ez logikusnak tűnik, sztem a gyakorlatban még mindig a fehér-félsötét európai lesz előnyben. ne feledjük, az egész népszavazás arról szólt, h minél sötétebb a bőre vkinek, annál kevesebb keresnivalója van itt. de hát ezt kimondani a pc-terror világában egyszerűen lehetetlen. szóval még mindig inkább az angolul legalább alapfokon beszélő, a kultúrától kisebb mértékben eltérő kelet-európai jöjjön, ha muszáj vkinek (és muszáj lesz), mint a sötét bőrű, angolul vmit alig makogó paki. na most még mielőtt bárki azt hinné, h ez az én rasszizmusom, nyugodtan tájékozódjon egy random angol pubban...

CoolKoon 2020.02.23. 12:10:52

@Arcade Macho: "mert am kimegy a roman cigany es az ottani nemkicsit rasszista feher brit az az egyeni vallalkozot be fogja am engedni a hazaba :)" - Igazad van. Az angolok nem rasszisták, hanem fasiszták, csak az idióta nyugati komcsik valami miatt imádnak rasszistázni. És a román cigány nem biztos, hogy magánszemélyekhez járt villanyt szerelni, sokkal inkább építkezésekre, felújításokra. Ott meg úgyis csoportban dolgozik.

"csak nem ot fogjak hivni hanem a nemet / brit szolgaltatot, aki meg pedigret var el a balkani tuskoktol" - Tökmindegy, mert a fent taglalt intézkedéscsomagnak pont az a lényege, hogy 2021-től pedigrés balkáni tuskókat se hívhatnak be az országba, se szolgáltatók, se magánszemélyek. Pont ez benne az aljasság, hogy direkt így lett kitalálva.

CoolKoon 2020.02.23. 12:12:52

@Arcade Macho: "most eletkeptelen vagy tud finomodni?" - Így, ebben a formában életképtelen, mert nem lesz, aki kitörölje az ostoba angolok hátsóját. A "finomodás" ez esetben vsz. minimum egy részleges újragondolást jelent majd.

CoolKoon 2020.02.23. 12:16:55

@VT Man: "Most majd a kelet-európai fog versenyezni az 1-2-3 milliárd indiaival, pakisztánival, bangladesivel. " - Igazából az egészben az a legszomorúbb, hogy úgy fog kellenie a kelet-európaiaknak versenyeznie az indiakkal és pakikkal, hogy Indiából, Pakisztánból és Bangladesből simán Angliába kerülhetnek komplett idióták is, ugyanis az oktatási rendszerük egy halom trágya, és félelmetesen könnyű akár nyáladzó idiótáknak is szakképesítést igazoló papírokat szereznie. Ráadásul az angolnyelv-tudás is az ő malmukra hajtja a vizet, annak ellenére, hogy helyenként egészen borzalmas akcentussal beszélnek angolul (viszont ennek ellenére igazolhatóan tudnak angolul). This game's rigged, my friend...

arabok balrol 2020.02.23. 12:27:44

az angoloknak mar annyi leven a teljes belfoldi szaporulat is budosmigrancs hatteru

Etniez 2020.02.23. 12:35:23

@VT Man: Nem fog versenyezni, kurvára befogják nézni az angolok.
Mert az is benne van a törvényben, hogy vízumot kell fizetni, ami sok ezer Font.
Innentől kezdve az alacsony keresetűek nem fognak jönni, mert miért mennének? Kulimunka Ausztriában és Németországban is van, de ott nem kell 5000 euróért engedélyt kérniük és jogfosztva sem lesznek, mint az UK-ban.
Ha én 2021-ben mennék külföldre, biztos nem ide jönnék.

Mert most jól keresem, NHS-ben dolgozom, de nem így kezdtem 8 éve. És akkor el sem kezdtem volna itt sehogy.

Majd jönnek a bangladeshiek és pakisztániak, azokkal biztos jobb lesz nekik. Valakinek jönnie kell, mert az angol nem fogja az aljamunkát továbbra sem elvégezni.

flydomi 2020.02.23. 12:37:20

@Szaktanár: bár ez logikusnak tűnik, sztem a gyakorlatban még mindig a fehér-félsötét európai lesz előnyben. ne feledjük, az egész népszavazás arról szólt

A szavazas a kelet eus polgarok ellen szolt.
Az angol inkabb egy fekat,muszlimot,arabot,azsiait,afrikait reszesit elonyben,mint egy feher kereszteny eust.A tortenelmuk ezt diktalja.A nagy Brit Birodalmi kep van meg mindig a szemuk elott,ahol a fel vilagot gyarmatositottak,es szetloptak,mikozben a gyarmatositott orszagokbol rabszolgak szazezreit cipeltek be angol foldre csicskanak.

flydomi 2020.02.23. 12:39:42

@Etniez: A fiatalok előbb mennek a sarokra drogot árulni, abból bejön heti ezer is. Jó, néha megszurkálnak, de nincs minden ingyen...

Bruahhahahaa.Ez jo. :DD Es ez tenyleg igy van......

Szaktanár 2020.02.23. 12:42:58

@flydomi: ezt a véleményt is hallottam már. de én mégis inkább azt tartom vszínűnek, h inkább rassz alapján megy a sztori, mint "birodalmi alapon". elvégre is, egy ma élő angolnak a birodalom, mint olyan, kb annyit mond, mint nekünk a monarchia. azt viszont látja, h (hát ezt most nehéz lesz pc módon megfogalmaznom, de azért megpróbálom) élesen elkülönül az átlag fehér meg az átlag nem fehér életvitele egymástól, de ezt kimondani öngyilkosság lenne. ráadásul az egykori birodalmiakra ugye nem is fújhatnak. szóval maradnak a k-európaiak bűnbaknak, de h valóban ránk haragszanak-e, én azt azért kétkedéssel fogadom....mondjuk úgy, h mi nem tudjuk előhúzni a "rasszista" kártyát, ha belénk rúgnak, a "xenofób" szóról meg fogalmuk sincs, mit jelent, szóval az nem egy erős lap ebben a partiban.

arabok balrol 2020.02.23. 12:55:53

@flydomi: balsi media hazudta ezt hogy a magyarok ellen volt a nepszavazas persze az elet megint rajuk cafolt. 2016 ota egyetlen keleteuropait se dobtak ki angliabol (es nem is tanacsos mert az angolok is meg akarjak tartani az EUs allasaikat)

Persze a bolsi mediat ez nem erdekli most is azt hazudjak h a keleteuropaiak ellen van a migrancskorlatozas, lasd pl. ezt a bolsi fosblogot

Etniez 2020.02.23. 13:51:52

@arabok balrol: Megjöttél, propagandista barátom? :D

Te vagy az egyetlen közülünk, aki Angliát csak térképen látta, de köszönjük a hasznos észrevételeidet :D

flydomi 2020.02.23. 14:22:35

@arabok balrol:
Aham.....szoval akkor a brit populista media is hazudik......

Buchhalter 2020.02.23. 15:56:07

@VT Man: tisztában vagy vele,hogy az általad felsorolt helyeken a szakmunkásképzés még hozzánk képest is egy vicc? Nem véletlen,hogy a budapesti Semmelweis egyetemen több száz indiai és paki diák van.

Bev 2020.02.23. 16:56:08

Az angolok soha nem is tudtak, de főleg nem is akartak semmiféle közösséget vállalni a lenézett kontinenssel a történelem során. Most lehetőségük adódott végre megszabadulni az odavándorolt európaiak egy részétől, és főleg a további beáramlásukat megakadályozni. Ez volt a céljuk, elérték. És hagyjuk már, hogy ez baloldali propaganda! Én a franciák helyében Calaisnál semmiféle intézkedést nem tennék az átszökni kívánó feketék megfékezésére, menjenek csak Angliába, és oldják meg az angolok, ahogy akarják.

Brix 2020.02.23. 19:50:47

Szerintem nagyon elhibázták a britek az új bevándorlási politikát, amely nem is a jelen , hanem az 5-10 èvvel ezelőtti migrációs trendekre reflektál. A legtöbb közèp- európai országból már csökken a bevándorlás , sőt , egyre többen mennek haza, az egyre inkább prosperálóbb gazdaságokba, viszont , egyre többen èrkeznek az afrikai \ ázsiai országokból ès az illegálisan èrkezőket sem fogja " èrdekelni " ez a törvèny...Az illegális foglalkoztatás ès az emberkereskedelem új csúcsokat fog dönteni, csak azok már nem európaiak lesznek főkènt...
A fiatal diplomás közèp- vagy Kelet- európaiak, az ápolónők, a technikusok, mennek ezután Nèmetországba, vagy többi fejlett európai országba, amivel nagyot veszít a brit gazdaság...A befektetèsi vonzerejèt egy ország könnyen elvesztheti, ès kerülhet rossz pályára , hiszen a munkaerő áramlás szabaságfoka tette azzá a mai Egyesült Királyságot , ahol most tart....
Tènyleg irracionális , hogy a lengyel "hófehèr" vízszerelő zavarta az angolokat, de a gyereklányokat molesztáló , gyarmati " sötèt anyag " nem...Mert Farange is nagyjából ezt mondta...
Talán ez is egyfajta kisebbrendűsègi èrzès , mert hiába a nagy gyarmati világbirodalom dicső múltjából eredő öntelt büszkesèg, ha a szakmunkában nem èrik utol a kontinentális munkaerőt...

doppeladler 2020.02.23. 20:03:04

@Brix: "hiszen a munkaerő áramlás szabaságfoka tette azzá a mai Egyesült Királyságot , ahol most tart...."

A britek tették azzá.

Tisztességes Természettudomány 2020.02.23. 20:11:25

Csak támogatni tudom a kezdeményezést. Aki nem tud alapszinten megtanulni egy nyelvet, az ne menjen oda dolgozni.

A segédmunkások kizárása viszont problémás, csak annyit fognak elérni, hogy a segédmunkát igénylő munkák elkopnak UK-ben, és mennek a régi gyarmatokra. Miért kell a gazda földjén termelni bármit? Majd megtermeli Brazília feleannyiért. És ott a segédmunkások sem félnek a munkától, sem a kormány nem fél a segédmunkásoktól.

Szaktanár 2020.02.23. 21:25:13

@doppeladler: sztem inkább a kizsákmányolt gyarmati munkaerő, később a modern rabszolgák, vagyis az alulfizetett kelet-európaiak. ha a briteknek kéne kezdeni vmit ezzel az országgal, óriási baj lenne. de most nagyon úgy tűnik, ez is ki fog derülni hamarosan.

Örömhernyó 2020.02.23. 21:45:29

@Szaktanár: Az angolok inkább fogadják el a paki, indiai, bangladesi migrit, aki törve, rettenetes akcentussal, de beszél angolul, (ugyan a szakképzettsége kérdéses), mint a lengyelt, aki ugyan megszereli normálisan a gázt, villanyt, felépíti a házat, esztergál, de angolul nem tud. A karibi négereket (jamaicaiak, barbadosiak, trinidadiak stb.) is sokkal jobban elfogadják, mint a szlovákot, magyart, bolgárt. Ez van. Nekik a volt gyarmatokról jött az normális jelenség, a fehér kelet-európai (hiába dolgosabb), idegenebb.

Szaktanár 2020.02.23. 22:41:53

@Örömhernyó: na és mi van azokkal, akik kelet-európaiak, fehérek, dolgosok, és ennek tetejébe még angolul is tudnak? én elég sok ilyet ismerek. jómagam is közéjük számítom :)

Arcade Macho 2020.02.24. 00:38:06

@Szaktanár: "mint olyan, kb annyit mond, mint nekünk a monarchia. azt viszont látja"

ez igy van nalam is, mi a birodalmiak szivesen latjuk a volt alattvaloinkat :)

Arcade Macho 2020.02.24. 00:39:46

@Örömhernyó: 56ban egy csomoan odatantorogtak tolunk, lengyelek is sokat bezudultak akkoriban, csak ok mai nap mar lathatalanok, ellenben a csokikkal es kapuccsinokkal

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.02.24. 13:17:56

@Arcade Macho: 1) de igen, nagyon sok a kelet-európai szakember, és a brit beengedi a házába, mert a tiféle legbüdösebb náci is mindjárt pofán szarja magát, ha nem megy valami, és szükségben van. és akkor jól jön az, akiket utáltok.

2) az egész bejegyzésedet gondold át úgy, hogy magyarokra pontosan annyira igaz, mint más kelet-európaira!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.02.24. 13:23:13

@CoolKoon: az igazság az. hogy a magyart ugyanúgy lehet cerkófmajomként kezelni, mint az indiait vagy pakisztánit. szánalmas, hogy te a náci angol csőcseléket kritizálod, közben ugyanaz vagy magyarban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.02.24. 13:25:48

@Szaktanár: "angolul legalább alapfokon beszélő"

figyusz, te egészen sötét kelet-európai! a pakisztánik és indiaik közül több tud angolul, mint a magyarok közül. kurvára messze több!

neked úgy mi fingod van a világról, úgy egyáltalán, te kis idióta?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.02.24. 13:29:52

@Szaktanár: " élesen elkülönül az átlag fehér meg az átlag nem fehér életvitele egymástól,"

megint csak a náci faszság.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.02.24. 13:31:23

@Buchhalter: "Nem véletlen,hogy a budapesti Semmelweis egyetemen több száz indiai és paki diák van."

belépés az EU-ba. nem feltétlenül oktatási minőség az oka.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.02.24. 13:33:27

@Bev: "Én a franciák helyében Calaisnál semmiféle intézkedést nem tennék az átszökni kívánó feketék megfékezésére, menjenek csak Angliába, és oldják meg az angolok, ahogy akarják."

ilyen az idióta náci. odáig már nem lát el, hogy az angolok akkor már nyilván úgy oldják meg, hogy a franciáknak is fájjon. de az idióta náci kettőig már nem tud számolni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.02.24. 13:36:46

@Örömhernyó: megint egy nettó náci, minden igazolás nélkül.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.02.24. 13:39:33

az nem semmi, hogy erre a postra idecsődült egy tucat náci, akik másra se képesek, hogy vagy a "pakik" nyernek ezzel, vagy a kelet-európaiak, de mindenképpen a magyarok a felsőbbrendű faj és az ázsiaiak a legalja. sóval a náci patkány a náci ranglétrán csak lefele taposni képes, semmi más nem jön ki belőle, nem fogja fel, hogy ugyanazt csinálja, amit az angol nácik, csak egy szinttel mélyebben van a szarban.
süti beállítások módosítása