A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.05.28. 07:44 Blackwaters

Rekordsebességgel nő a munkanélküliség

vauxhall-workers-uk-unemployment.jpgA modern mérések kezdete óta nem volt ilyen rossz április a statisztikai hivatal szerint.

856 ezer fővel összesen 2,1 milliósra duzzadt a munkanélküliek aránya az Egyesült Királyságban idén áprilisban, ami 1971 óta a legrosszabb adat az ONS szerint. Még úgyis, hogy a kormány átvállalta a bajba jutott vállalkozások bérkiadásait pár hónapra, sokan kerültek nehéz anyagi helyzetbe, amit az is mutat, hogy 70%-kal megugrott a munkanélküli segélyért folyamodók aránya. Az első három hónap (január-március) 3,9%-os munkanélküliségi rátája után szakértők a második három hónapos periódusra (április-június) már mintegy 8-9%-os munkanélküliséggel számolnak. A kormány beavatkozása nélkül, ami mintegy 8 millió embernek jelent mentőövet idén őszig, a munkanélküliségi ráta 20%-ra ugorna. Nagy kérdés, hogy a korlátozások feloldása után milyen gyorsan tér vissza a normál kerékvágásba a gazdaság. A Bank of England szerint legkorábban 2021 második felére térhet vissza a Covid-19 előtti állapotba. Az idei évre azonban a szakemberek szerint meglehetősen keserves kilátások várnak az országra: a brit gazdaság 14%-kal fog visszaesni.

3 komment

Címkék: statisztika munka gazdaság bank munkanélküliség recesszió 2020 egyesült királyság GDP ekozbenlondonban Eközbenlondonban ONS Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr315720140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsurzsenka 2020.05.28. 19:51:19

Közben még a királynő is azért könyörög, hogy valaki szedje már le az epret a földeken. Érdekes.

Szaktanár 2020.05.28. 23:13:38

@zsurzsenka: pont ezen röhögtem én is :D sok vidéki tahó, aki megszavazta a brexitet, mer a kűűfőődiek eeeveszik a munkát, azok most pislognak h jéé, a főődeken dógozni kell?! hát ők aztán nem fognak menni, ők angolok!
süti beállítások módosítása