A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.02.27. 08:00 Blackwaters

Hamarosan főpolgármestert választ London

sadiqshaun.jpgA jelöltek fókuszában a bűnözés és a járvány utáni munkahelyteremtés áll. Khan újrázna, de komoly kihívója akadt: Shaun Bailey.

A 9 milliós brit fővárosban eredetileg 2020-ban lett volna esedékes a főpolgármester-választás, de a járvány miatt idénre halasztották végül, így 2021. május 6-án, bő két hónap múlva dönthetnek a londoniak, kit látnak szívesen a város élén a következő években. A 2016-ban megválasztott Sadiq Khan újraindul a posztért a Munkáspárt színeiben. Fő kihívója, a Konzervatív Párt részéről Shaun Bailey, aki először indul a megmérettetésen. Az idén 50 éves, jamaikai felmenőkkel rendelkező Bailey a vele egyidős, pakisztáni családból származó Khannal együtt a bűnözésre helyezik a hangsúlyt. Bailey, aki korábban fiatalokkal foglalkozó jótékonysági szervezetet alapított, a város egyik legnagyobb problémájának nevezte a fiatalok körében drámai módon terjedő bűnözést.

A késelések ugyanis a járvány alatt is folytatódtak, évente 15 ezer ilyen eset történik a fővárosban. Ezért Khan kihívója még 8000 rendőrt toborozna, újranyitna korábban megszüntetett rendőrőrsöket, továbbá pénzt szánna az ifjúsági központokra, ahol többezer segítőt és szociális munkást várna. Utóbbiak szerepe különösen fontos, hiszen a bandákhoz csapódó, kallódó fiatalok többnyire nehéz sorsú családokból jön, ahol nem kapnak figyelmet, sem életcélokat, az ifjúsági intézmények pedig tudják pótolni a hiányt, ott lenne kihez fordulniuk a gyerekeknek.

A másik nagy gond a lakhatás, amihez Khan kihívója azzal járulna hozzá, hogy a ciklusa alatt 100 ezer lakást építtetne, ezeket pedig 100 ezer fontért árusítaná az első lakásukat keresőknek. Bailey ambiciózus tervének része az is, hogy közel 1 millió új munkahelyet teremtene az elkövetkező években. Khan nem marad le kihívója mellől, ő is a rendőri munkahelyek megőrzését, bővítését ígéri. Vádolta ugyanakkor a konzervatív kormányt, hogy a megszorítások miatt a főváros jelentős forrásoktól esik el, nehéz kigazdálkodnia a működéshez szükséges pénzt. Khan Bailey ígéreteit fantazmagóriának minősítette, vele szemben magát pedig felelős vezetőnek tartja, aki képes tovább irányítani a fővárost. A két fő jelölt mellett lesznek kevésbé ismert jelöltek, főként függetlenek, ill. a Zöld Párt színeiben Siân Berry is indulni fog a választáson. Neki ez lesz a harmadik próbálkozása, korábban ugyanis már kétszer, 2008-ban és 2016-ban is, alulmaradt.

6 komment

Címkék: választás gazdaság zöld munkáspárt lakás polgármester fiatalok késelés sian berry konzervatívok 2021 London ekozbenlondonban sadiq khan Eközbenlondonban saun bailey


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr9616441412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaktanár 2021.02.28. 23:12:01

ami azt illeti, Khan tényleg nem volt túl erős a késelés felszámolásában, sőt. a PR-osai ügyesen elítélik az egyre növekvő esetszámot, de valódi megoldást nem igazán láttunk tőle. ettől függetlenül az ellenfele 100 ezer fontos lakásárát szimpla politikai blöffnek tartom, jelenleg ez Londonban az átlag piaci ár harmada.

wadcutter 2021.03.01. 07:39:52

@Jozsef_6: Két malomban őröltök, az utcai késelések meg a gyilkosságok ( nem csak utcai) szinte teljesen függetlenek egymástól, mert nem minden megkéselt hal meg, és nem minden halott az utcán lesz leszúrva.

wadcutter 2021.03.01. 08:25:45

Úgy látszik, nem csak a szövegértéssel adódnak gondjaid.

wadcutter 2021.03.01. 08:56:28

@Jozsef_6: Abból adódnak gondok, amikor egy tudatlan neki áll megmagyarázni az igazát. Már csak ordíbálnod kéne hozzá, hogy még nagyobb igazad legyen.

wadcutter 2021.03.01. 16:22:26

@Jozsef_6: Sajnos kimentem a másik marhához, mert nagyon bőgött, oszt dobtam neki lucernát, meg ki is kellett trágyáznom, hogy estére tiszta hely fogadja. Remélem, az ápolóid rólad is gondoskaodnak. Szóval a gyilkosságok egy halmaz, az utcai késelések egy másik halmaz, melynek van ugyan közös metszete, de számos egyéb elemei is vannak. Tehát az egyik halmazra igaz statisztika irreleváns a másik halmazra nézve, mert növekedhet az egyik, a másik meg csökkenhet is vele egyidőben. Semmi köze az egyik változásának a másik változásához. Hű vagy elődödhöz, aki szerint "Ich glaube nur der Statistik, die ich selbst gefälscht habe.", és még az egészet rákenték szegény Winston Churchillre.

pitcairn2 2021.03.02. 09:30:21

@flydomi:

csak az extralaza monetáris politikának, az építési korlátozásoknak és a "támogatásoknak" kéne véget vetni és frankón omlanának össze a mesterségesen feltupírozott brit lakásárak...
süti beállítások módosítása