A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.06.04. 18:57 Blackwaters

Itt a harmadik hullám: elkezdett terjedni az indiai variáns

covid_variant_051921.jpegEgy nap alatt több mint hatezer új esetet jelentettek, utoljára két hónapja volt ennyi új koronavírusos fertőzött.

Bár csak 11 újabb halottról számoltak be ma az Egyesült Királyságban, riasztóan magas ismét az új megbetegedések száma. A 6238 új napi esetszám azt sugallja, a járvány nem múlt el, hanem újabb lendületet vett. Március 25-én volt utoljára annyi új beteg, mint most. A virológusok szerint az újabb hullámot az országban nemrég felbukkant indiai variáns okozza. Ennek a variánsnak az országban beadott oltások többsége kevésbé ellenálló. Emiatt is lehet a sok új beteg.

A 68 milliós szigetországban eddig 40 millió ember kapott legalább egy adag vakcinát, míg a két adaggal beoltottak száma 27 millió. Hivatalosan a járványban közel 128 ezren haltak meg, de nem hivatalos becslések szerint valójában 150 ezer felett lehet a Covid-19 miatt elhunytak száma. Boris Johnson és kormánya június 21-re tervezte a teljes nyitást, akkortól lehetne akár nyaralni is menni, de kérdés, hogyha tovább növekszik az esetszám, nem változtatják-e meg a korábbi döntést. Franciaország ugyanakkor jelezte, jövő héttől már tárt karokkal fogadják Angliából azokat, akik mindkét dózisukat megkapták.

2 komment

Címkék: anglia halál franciaország betegség vakcina oltás nyitás egyesült királyság boris johnson 2021 ekozbenlondonban Eközbenlondonban koronavírus Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr716582436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2021.06.06. 17:23:24

De, jó rá az oltás. Legfőképp azok kerülnek kórházba, akik oltatlanok.

Rodney_2 2021.06.25. 01:27:36

@Etniez: Orvosi blogon olvastam, hogy sok a fiatal az új fertőzöttek között, akik egy egyszerű nátha tüneteit produkálják. De nem voltak számok hogy ki mennyi és hol.

A magasabb átoltottságú országokban eljön az idő, hogy újabb hullámok esetén magas lesz a napi fertőzött szám de alig fog meghalni valaki mert az idősebbek és betegek már be lettek oltva. Kiváncsi vagyok ezt hogy fogják kezelni a hatóságok?? Korábban a kórházi kapacitások szűkösségével és a "görbe laposításával" indokolták, erre viszont egyszer csak már nem lesz szükség magas napi számok esetén sem (mert nem is kerülnek kórházba)
süti beállítások módosítása