A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2023.02.01. 15:00 Blackwaters

Újabb sztrájkok bénítják Angliát

strike-uk-2023.jpgTanárok, vasutasok, határellenőrök együtt tüntetnek magasabb bérekért, jobb életkörülményekért.

Közel félmillió dolgozó szüntette be ma a munkát országosan. Mintegy 120 egyetem csatlakozott a megmozduláshoz, a tanárok mellett a diákok is kiállnak. A közalkalmazottak közül is 100 ezren nem vették a fel a munkát, csakúgy mint a két nagy vasúti szakszervezet, az RMT és Aslef tagjai. Emiatt számos helyen késések, járatkimaradások vannak. A reptereken is várható fennakadás a határellenőrök munkabeszüntetése miatt, bár a legnagyobb reptéren, a Heathrown egyelőre nincs tumultus. A kormány egyelőre hárít és a magas inflációt okolja az árak növekedése, a nehezebb megélhetés miatt. A szakszervezetek azonban a kormány elégtelen teljesítményét okolják és azonnali intézkedéseket, fair bérezést követelnek. A tanárok sztrájkja egyébként folytatódni fog, februárban és márciusban is. A brit infláció 9-11% között mozog jelenleg.

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés kormány sztrájk vasút oktatásügy szakszervezet 2023 munkabeszüntetés Anglia ekozbenlondonban sztrájkolnak Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5118039044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása