A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.07.13. 20:06 Blackwaters

Özönvíz zúdult a fővárosra, Brian May otthonát sem kímélte

flood-london-2021.jpgMásfél óra alatt egyhavi csapadék esett Londonban, a csatornák pedig nem bírták a terhelést, az utak folyókká változtak.

A tűzoltóság ezernél is több hívást kapott, miután hatalmas eső esett a brit fővárosban, a víz pedig elöntötte a pincéket, az utcákat pedig elárasztotta. A híres Portobello Road is kapott a zuhéból, több családot ki kellett költöztetni otthonából, a kár hatalmas. Brian May, a Queen gitárosa is arra ért haza, hogy vízben áll a lakása. Erről egy videót is megosztott (ld. lentebb). Szakértők szerint a fővárosnak a klímaváltozás és az elavult csatornahálózat miatt a jövőben még gyakrabban kell szembenéznie hirtelen árvizekkel nagy esők idején.

 Videók forrása: Guardian, Telegraph

Szólj hozzá!

Címkék: időjárás eső klímaváltozás árvíz esőzés 2021 London Portobello Road Brian May ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr9816626930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása