A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2021.08.11. 18:35 Blackwaters

2030-ra London központja rendszeresen víz alá kerülhet

black-cab-flood.jpegA brit főváros központjában és a Temze környéki kerületekben is rendszeres árvízekkel kellhet majd szembenézni.

Idén nyáron a londoniak kaptak egy kis ízelítőt abból, mi várhat rájuk a jövőben rendszeresen. A gyorsan lezúduló, nagy mennyiségű esők, ill. az emelkedő tengerszint miatt akár tíz éven belül olyan jelenetek lehetnek a brit fővárosban, mint amilyenek eddig Velencében, a Szent Márk téren voltak gyakoriak. A Temze környéke ugyanis jó eséllyel árvízveszélyes terület lesz. Márpedig a belváros, a főbb turistalátványosságok, mint a Parlament, a Szent Pál katedrális, a Tower, vagy a Buckingham Palota mind a folyó körül helyezkednek el. De a külvárosok egy része, mint Battersea, Tooting, vagy Dagenham, szintén ebbe a zónába tartoznak. Ugyan a várost jelenleg védi egy gát, de ezt a gátat az utóbbi időben mind gyakrabban kell használni, és eljöhet az az idő, mikor már kevés lesz, hogy felfogja az áradásokat. Az emúlt 10 évben évente  4 milliméterrel nőtt a tengeren szintje globálisan, ez az arány a közeljövőben még nagyobb lesz. Mint ahogy a szélsőséges időjárási jelenségek is mind gyakoribbá válnak. A NASA térképén jól látható, mely területeken várható kisebb-nagyobb árvíz.

london_flood_map.png

forrás: Independent, Getty

5 komment

Címkék: időjárás klímaváltozás árvíz gát áradás 2030 London Temze ekozbenlondonban eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2416657018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.08.12. 17:30:08

Őrült Stone, avagy 2008 a patkány éve

A jövő víziójában felsejlik a film.

eßemfaßom meg áll 2021.08.12. 19:18:15

A védőgát csodákra képes.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2021.08.12. 23:53:00

"rvízveszélyes terület lesz. Márpedig a belváros, a főbb turistalátványosságok, mint a Parlament, a Szent Pál katedrális, a Tower, vagy a Buckingham Palota"

EGYIK SINCS A PIROS RÉSZEN. fasznak blogol valaki Londonról, aki nem ismeri?!

gigabursch 2021.08.14. 10:13:36

@Lesz még Magyar Köztársaság:
Nekem is ez ugrott be.

@rabelais:
Mert a panikkeltés mindig is izgi volt.
süti beállítások módosítása