A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2022.06.08. 00:04 Blackwaters

Nem sikerült megbuktatni Boris Johnsont

boris-johnson-partygate-london.jpgSaját pártja indított bizalmatlansági szavazást ellene a járvány alatt tartott illegális bulik miatt.

211 fő szavazott mellette és csupán 148 ellene, így Boris Johnson marad továbbra is a brit miniszterelnök és a kormányzó tory párt első embere. A bizalmatlansági indítványhoz szükséges 54 aláírás azután gyűlt össze, hogy a járvány idején tartott illegális bulik miatt rossz híre lett a jobboldali pártnak, amelynek népszerűsége bezuhant, és katasztrofális vereséget szenvedett a helyhatósági  választásokon. A párt tagjai Boris Johnsont tették felelőssé a történtekért. Johnson ugyan nem mondott le az őt ért vádak miatt, de nyomozás indult ellene, és pénzbüntetést is kapott, amiért megszegve az általa támogatott járványügyi szabályokat, több alkalommal is tartott bulit a pandémia idején, a Downing Street 10-ben is. Bár túlélte a szavazást a miniszterelnök és egy évig nem indítható ellene újabb bizalmatlansági, nem dőlhet hátra, hiszen korántsem biztos, hogy a párttársai nem kényszerítik-e más módon lemondásra, ahogy tették azt Theresa May-jel is korábban. Legközelebb parlamenti választás 2,5 év múlva lesz, most a toryk a Munkáspárttal szemben hátrányban vannak a felmérések szerint, ezért ha most lennének a választások, nem ők kerülnének ki győztesen.

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika szavazás buli miniszterelnök járvány 2022 boris johnson konzervatívok ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr6217850789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása