A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2016.06.04. 07:58 Blackwaters

Megháromszorozódott a késelések száma

london-knife-crime.jpgAz elmúlt két évben mintegy 9000 késes támadás történt a brit fővárosban, derül ki a rendőrség legfrissebb statisztikai adataiból. Minden hatodik áldozat 25 év alatti, és az elkövetők többsége is ebből a korcsoportból kerül ki.

Sokkoló összesítést közölt a Metropolitian Police (MET) arról, hogy az elmúlt évben megszaporodott a késes támadások száma. Míg tavalyelőtt még csak 3000 esetről lehetett tudni, az elmúlt egy évben már 9000-ről. Naponta átlag 25 késelés történik és van, hogy a támadás halálos kimenetelű. Az áldozatok között sok a fiatal, mintegy 866 még csak tinédzserkorú. Az, hogy nem mindenki hal bele a támadásokba, csak a gyors, szakszerű ellátásnak köszönhető, ám így is több százan szenvednek súlyos, maradandó károsodást. A romló tendenciát az sem fékezi, hogy a rendőrség mind több és több vágó- és szúróeszközt foglal le, ill. megelőző kampányba kezdett.

Dr. Thomas Konig, a londoni légi mentőszolgálat orvos, aki traumatológus és érsebész a brit hadseregben, állítja, hogy az esetek 30%-a, ahova hívják őket, valamilyen késes incidens eredménye. "Szinte minden héten látunk szívenszúrt embereket. Gyakran kell nyitott szívműtétet végeznünk London utcáin, hogy megmentsük az emberek életét. Ez közelharcra utal, háborúra jellemző, nem tartozhatna hozzá a főváros utcai életéhez."

A MET szerint a riasztó statisztika annak is köszönhető, hogy sokkal több bűnre derül fény az utóbbi időben, hogy sokkal eredményesebb a felderítés. A legtöbb késes vérfürdőt a vegyes lakóközösségű Haringeyben jegyzik, Ugyanakkor az esetek nem korlátozódnak egy-egy kerületre, sőt, forgalmas helyeken és akár nappal is előfordulnak. Vasárnap hajnalban például Camden High Street egyik bárjából kilépő 30 éves fiatalembert szúrkálták agyon.

Szólj hozzá!

Címkék: halál rendőrség fiatalok met késelés bűnügy áldozat 2016 London ekozbenlondonban haringey Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr528762712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása