A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.03.05. 09:20 Blackwaters

Vízhiány van az elfagyott csővezetékek miatt

water2.jpgAz egész Egyesült Királyságban küzdenek azzal, hogy a szokatlanul hideg időjárás miatt elfagytak a vezetékek. Emiatt több helyen szivárgás, csőtörés alakult ki. A fővárosban mintegy 12 ezer háztartás érintett.

Az észak-londoni Haringey munkáspárti képviselője is jelezte, nincs víz a körzetében több lakóépületben. De nem csak a magyarok által is sűrűn lakott Finsbury Park környéke az egyetlen érintett terület a fővárosban. A dél-londoni Tootingban, továbbá Dulwichban is problémák vannak. Többen a Twitteren panaszkodnak, hogy nem tudnak fürdeni és hogy harmadik világbeli állapotok uralkodnak. Közleményt adott ki a Thames Water, hogy nagy erőkkel dolgoznak a megoldáson, de hétfő este még mindig többezer olyan háztartás lesz, ahol nem folyik víz. Ugyanezért kért elnézést a Southern Water Kentben, ill. a Welsh Water Walesben ahol 5-6000 lakóépület érintett. Valamennyi szolgáltató közösen kéri a brit fogyasztókat, hogy csak annyi vizet használjanak el, amennyi feltétlen szükséges, ne folyassák a vizet és a mosógépeket is csak akkor indítsák be, ha tele vannak. Ezzel is kímélik ugyanis a túlterhelt és működési problémákkal küzdő hálózatokat. Az emberek a vízhiány miatt több helyen megrohamozták a boltokat és felvásárolták a palackozott vizeket, mintegy 20%-kal több víz fogy most Londonban, mint egyébként.

7 komment

Címkék: időjárás tél víz csőtörés vízhiány 2018 ekozbenlondonban haringey Eközbenlondonban csőtörés Londonban Thames Water


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr6013716186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DFK 2018.03.06. 12:05:01

A bezzeg ország, ugye... Ahol minden de minden ezerszer jobb, mint Magyarországon.

A tudomány sosem téved! 2018.03.06. 12:32:23

A szemét Orbán! Ez is miatta volt!
Vagy már írták a liberális demokrata kommentelők?

FlybyWire 2018.03.06. 13:37:08

Ostoba barmok, az elmúlt 40-50 évben szoktak le a csövek szigeteléséről, meg szoktak rá a kint vezetésre.
Mert ha 30 évig nem volt tél, akkor má'n úgyse' lesz, HE!

Megérdemlik.

David Bowman 2018.03.06. 13:49:14

:):):)
Megvolt, hogy az angol támadási miniszter pár hete azzal vádolta Oroszországot, hogy angol erőművek elleni kibertámadásokkal "ezer meg ezer meg ezer" angol állampolgár életére törnek?
Nos, azóta qúrwa hideg lett arrafelé. (Persze, Szibériából küldték az oroszok ;)) Erre az oroszok Az összeomlóban levő angol gázszolgáltatás megtámasztásaként küldtek egy hajónyi Folyékony FöldGázt Angliába, :D hogy ezer meg ezer meg ezer angol meg ne fagyjon. Küldtek még két hajónyit az USÁba is, mert ott is szar a helyzet.
Mindezt az Oo elleni szankciók fő célpontjából, a Jamal LNG terminálról. (Nincs könnyezve röhögős szmájli.)

moletty 2018.03.06. 13:54:47

Kellet a mocskoknak Brexit :
nesztek , szétkúrtuk a csöveiteket !

moletty 2018.03.06. 13:56:27

@moletty: Nem tudok 2 T -t írni egymás mellé, mert rossz a gépem ! :)
süti beállítások módosítása