A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2016.09.24. 08:24 Blackwaters

Léteznek no-go zónák Londonban?

573041101300002900380ee9.gifHamar körbement a világon az a videó, amelyben a magyar külügyminiszter összeszólalkozott a BBC riporterével a no-go zónák létezése kapcsán. Az angolok felháborodtak és hevesen tagadták, hogy volna ilyen Londonban. Körbejártuk a kérdést mi is.

No-go területeknek nevezi a köznyelv az olyan vidékeket, ahova a hivatalos hatóság nem tud bejutni, mert akadályoztatják (pl. barikádokkal) egyes helyi csoportok, vagy ahova nem akar bemenni, mivel életveszélyes. Az ilyen területeken korlátozottan vagy nem érvényesül a központi hatalom akarata, ehelyett helyi közösségek vagy bandák szabályai lépnek életbe. Tipikusan ilyenek a brazil favellák Rio de Janeiróban, amiket droggal kereskedő gépfegyveres bandák tartanak ellenőrzésük alatt, a hatóságok csak katonai erősítéssel merészkednek be.

Londonban egyelőre ilyen elzárt területek nincsenek. A rendőrségnek mindenhova van bejárása, sőt, az egyszerű állampolgár is, ha akar, szabadon mehet bármelyik régiójába a városnak, nem várják úttorlaszok vagy gépfegyverek. Igaz ez Kelet-Londonra is, ahol vannak olyan muszlim többségű kerületek, amelyben szélsőséges nézeteket valló csoportok kísérletet tettek már korábban a muszlim törvénykezés, a saría bevezetésére - sikertelenül. A hatóságok az ilyen kezdeményezéseket rendre megakadályozzák. Ezekben a városrészekben ugyanakkor a bűncselekmények egy része felderítetlen marad, mert "házon belül" rendezik. Az ilyen párhuzamos társadalmakban van példa becsületügyekre, poligámiára vagy kényszerházasságra is, továbbá előfordul a nők nemi szervének csonkítása, ami hivatalosan bűncselekménynek minősül. Amikor fény derült ilyen esetekre, akkor a rendőrség azonnal reagált rájuk, a bűnösöket pedig börtönbe juttatta.

A Gatestone Institute tavaly megjelentetett egy cikket a témában. Eszerint Nagy-Britannia jelentős társadalmi-demográfiai átalakuláson megy keresztül. Az írás idézi az oxfordi professzor David Colemant, aki megállapította, hogy amennyiben a mostani ütemű bevándorlás folytatódik, a britek kisebbségbe kerülnek a saját országukban 50 éven belül. Ezzel párhuzamosan a fehér népesség - részint a félelem miatt - elmenekül a muszlim többségű városrészekből (white flight) és így egyre több enklávé alakul ki. Tipikus példa Birmingham, ahol a natív fehér britek népességaránya folyamatosan csökken, a 2006-ban mért 65%-ról 2027-ig 48%-ra, miközben a pakisztáni gyökerű bevándorlók aránya a korábbi 13%-ról 48%-ra nő. De Lutonban vagy Leicesterben már kisebbségben vannak a bennszülött helyiek (45% az arányuk).

London sem kivétel ez alól a folyamat alól. A 8,7 milliós fővárosban, ahol jelenleg háromszáznál is több nyelvet beszélnek, a fehér helyiek aránya összességében 45%. Ebből a szempontból Kelet-London a legdiverzebb. Tower Hamletsben például, ahol csupán 31% a fehérek aránya, és amit neveznek egyesek Brit Iszlám Köztársaságnak, korábban több olyan incidens volt, amikor helyi férfiak felvonultak és iszlamizációt követeltek, ill. megvertek olyanokat, akik nem az iszlám szokások szerint éltek vagy nem azt tekintették mérvadónak. Főként az alkoholfogyasztást, a ramadán idején történő cigarettázást kifogásolták, vagy azt, ha muszlim asszonyok nem viseltek fátylat. A rendőrség ezeknek az ügyeknek a többségét felderítette és kezelte.

Túlzás volna azt állítani viszont, hogy Tower Hamlets no-go zóna. Ebben a városrészben van a Tower Bridge, Brick Lane, vagy az újonnan épült Canary Wharf is, ezeken a helyeken nem helyiek tízezrei fordulnak meg naponta, és nem éri őket atrocitás. Komoly fenyegetést jelentenek ugyanakkor Londonban és az ország töbi részén azok a hitszónokok és tanítók, akik szélsőséges nézeteket terjesztenek és átmossák az arra fogékony fiatalok agyát. Több ilyen fiatal ugyanis beáll később az Iszlám Állam katonájának, sokszor anélkül, hogy a szüleik tudnának róla. A muszlim közösségek, amelyekre szintén fenyegetést jelentek az extremisták és nézeteik, rendszerint kivetik magukból az ilyen elemeket és jelentik a rendőrségnek és a titkosszolgálatoknak.

Jelenleg Londonban a muszlim enklávéknál nagyobb problémát okoznak a fiatalokból álló, droggal és más illegális szerekkel kereskedő bandák, emiatt többen életüket veszítették már. A késsel elkövetett bűncselekmények száma nő, szinte minden hétre jut ilyen eset és egyelőre nem tudják megállítani a hatóságok a folyamatot, bár született egy kampány ellene. Az is elgondolkodtató, hogy míg Newham vagy Tower Hamlets, továbbá Waltham Forest a legelmuszlimosodottabb régiója Londonnak, nincsenek a legbűnösebb londoni kerületek között. A statisztikákból persze nem derülnek ki a fel nem derített, vagy elhallgatott ügyek, amik tovább árnyalnák a képet. Sir Tom Winsor, Anglia korábbi főfelügyelője két éve a Timesnak adott interjút, amelyben elmondta: vannak helyek, ahová sosem hívják ki a rendőrséget. Nem arról van szó, hogy a rendőrök nem mernének odamenni, egyszerűen csak nem hívják ki őket, mert megoldják maguk a problémáikat. Így a hatóságoknak nincs rálátásuk, mi folyik ott.

A sokak által idézett BBC4 dokumentumfilmet, amely 2004-ben készült, részben a londoni Tower Hamletsben forgatták, részben más helyeken, például Glasgowban. Egyesek megkérdőjelezik a felvételek valódiságát, és azzal vádolják a BBC-t, hogy a bandák közti utcai harcokat megrendezték. A társaság nem reagált hivatalosan a vádakra. A film riportere, Adrian Addison szerint a felvételek valódiak.

No Go Britain BBCFour (hour-long documentary, also aired on BBCTwo) from Adrian Addison on Vimeo.

306 komment

Címkék: anglia rendőrség erőszak szokás muszlim demográfia zóna 2016 London Nagy-Britannia Birmingham ekozbenlondonban lakossága Eközbenlondonban no-go


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2011738887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoltbacsi 2016.09.24. 11:14:33

5 eve voltam utoljara Londonban, de:

1:Eloszor is ajanlom, nezd meg a facebookon a BBC oldalat, azon belul is ennek az interjunak a hirdeteset. Lathatod, hogy az ANGOL hozzaszolok majdnem mind Szijjartoval ertenek egyet. Sokan irjat, hogy inkabb elnenek Budapestten, mint Londonban. Bar tudom az lesz a valaszod, hogy ott is hat Orban agymosasa. Meg egyszer: az angolok voltak kiakadva! A maradek kb 10 szazalek aki a riproterrel ert egyet, egeszen veletlen mind Ahmed meg Ali meg Musztafa stb keresztnevvel rendelkeznek. Biztos veletlen....
Mellesleg a fel brit media a bbc-n rohog, hazhoz mentek a lofaszert, pont ugy mint Gyurcsany Londonban

2: Pont az pofazik (a riporter), aki TESTORREL JAR London bizonyos keruleteibe forgatni!

3: Es a legjobb:
A leghangosabban a BBC tiltakozik az ellen, hogy lenne no go zona Londonban. Nagyon szelektiv az emlekezetuk, nem olyan reg ok keszitettek egy 1 oras dokumentumfilmet pont errol a temarol....

Ha a tenyérbemászóan nyegle BBC-riporter nézné a BBC-t, akkor megtudhatta volna, hogy:

-a no-go zónába bemerészkedő filmkészítő elmondta, volt a filmnek egy szakasza, amikor úgy érezte, jól megverik
- egy helyi bevándorló ipse elmondta neki: „Ez itt Bangladesh, nem Britannia. Nem a fehér ember földje.”
- a helyi kisbolt tulaja machetét tart a pénztárgép mellett, mert csak így tudja magát megvédeni.
-a zónában a molotov koktélos támadás sem ritka, erről egy étterem tulaja számol be
-a film azzal zárul, hogy a riporter megállapítja: "A helyiek nem tudnak mást tenni, csak alkalmazkodni egy olyan élethez, amit az erőszak szabályoz, és néha félelem ural."

Ha nem hiszel nekem, itt a teljes film: vimeo.com/40826094

Ezek utan ki hiteles?

Csak zarojelben: a sved nagykovet is tiltakozott a no go zona miatt, szerinte a fasiszta magyar kormany talal ki ilyen remmeseket. Tanacsolom neki, hogy lessen egy pillantast a sajat kormanya rendorsegenek honlapjara, pontosan 55 ilyen helyet sorolnak fel tételesen. SVED RENDORSEGI JELENTES: polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/Rapporter-utredningar/01%20Polisen%20nationellt/Ovriga%20rapporter-utredningar/Kriminella%20natverk%20med%20stor%20paverkan%20i%20lokalsamhallet%20Sekretesspr%2014.pdf
Ha erdekel, nezd meg, kb haztombnyi pontosaggal jelzi a helyeket.
(csak egymas kozott, ez a jelentes 2014 oktoberi, ha akkor olyan volt a helyzet, mint amit a jelentes tartalmaz, szerinted milyen lehet most, amikor meg plusz minimum 300 000 kecskebaszo megjelent????)

Ezenkivul Parizs, 17. kerulete nem no-go zona a francia nagykovet szerint, csak meg van tiltva a rendoroknek hogy betegyek a labukat oda, kiveve ha MINIMUM 4 kocsi megy konvojban.

Multkor olvastam az egyik nemet rendorfonokkel (nem emlekszem vagy Düsseldorf vagy Dortmund) egy interjut, es azt mondta, hogy gyakorlatilag megszunt a bunozes bizonyos keruletekben, az elmult 1 evben a korabbi ugyszam a 10 szazalekara esett vissza.Tudod miert? Azert, mert hazon belul oldanak meg mindent, es nem ertesitik a rendorseget.

Zsoltbacsi 2016.09.24. 11:27:16

De nehany liberalis jogvedo szerint Calaisban is minden rendben.
En peldaul Innsbruckban elek, tudnek az itteni helyzetrol is meselni.

Ez pont olyan balos/libsi hazugsag, mint hogy "nincs migransproblema" vagy a kedvencem "az igazi terrorista repulovel jon" vagy "olyan kepzettek, mint az oslakosok"

agent007 2016.09.24. 20:20:40

Persze hogy leteznek. Csak az angol liberalis sajto azt hazudja, hogy nem.

DocBulywood 2016.09.25. 17:16:07

@Zsoltbacsi:

Ha ez így igaz, akkor szinte messiásként kell várni a neonácikat, akik deportálják a ...-kat a gázkamrákba. Oswieczin, Birkenau, Buchenwald, Treblinka, és köre ismét üzemelni fog.

Ez jó megoldás? Mit javasolsz, Zsolt bá'?

Adam West 2016.09.25. 17:16:39

A magukat liberálisnak nevező, károgó hippeket 1 hétre összezárnák azokkal, akiket annyira védenek, fröcsögő nyállal üvöltenének, hogy irtsák ki az összeset. Nettó képmutatás az egész, semmi más.

Nagyorrú Barbi 2016.09.25. 17:22:43

Csak a degenerált hülyék tagadják a no-go zónák létezését.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 17:23:21

@DocBulywood: Hol mondtam en ilyet? En csak arra szerettem volna felhivni a figyelmet, hogy mekkora hazugsag azt allitani, hogy minden rendben van, nincsenek nogo zonak. De ha mar igy rakerdeztel: en eloszor is kitoloncolnam az osszes radikalis hitszonokot. Utana megszuntetnem a fustosok reszere valo pozitiv diszkriminaciot. A danok jol csinaltak, a mult honaptol betiltottak a kozetkeztetesben a halal elelmezest. Azt mondtak, hogy a dan kultura resze a sertes hus eves , es akinek ez nem tetszik, az mehet vissza a gecibe. Ezekutan, akit jogerosen elitelnek, azt mindet kitoloncolnam 24 oran belul, es termeszetesen megvonnam az allampolgarsagot is. Kezdetben ennyi

Arthur55 2016.09.25. 17:29:22

Laktál már a "nyócker"-ben ? Mert én ott nőttem fel. Ne tudd meg, hogy mi van ott a Teleki tér, és kínai piac környékénSzerencsére az ország más pontjára vcetett a sors

Zsoltbacsi 2016.09.25. 17:35:47

@DocBulywood: Azert ezt szeretem, mindig ez a vegso erv.
Ti vagytok ugye a tolerancia mintakepei, bezzeg aki mast gondol, az rogton naci.

Wilson11 2016.09.25. 17:38:53

Ez a videó egy hamisítvány, vegyétek le azonnal.

A BBC No Go Britain néven egy mozgássérültekkel készített interjúsorozatot forgatott. Onnan lopták a videóba a vízjelet és a vágóképeket.

www.youtube.com/watch?v=i80XpyO7Nu4

Íme egy rész a valódi No Go Britain műsorról ami a kerekesszékesek problémáit taglalja.

Ezért nem bloggerektől akarunk híreket olvasni srácok. Szégyelljétek magatokat.

ymel 2016.09.25. 17:41:26

Eszem , f@szom megáll.. tehat elmeletileg nincs, de gyakorlatilag van no go zone.
Nevetseges az erolkodes. Es akkor ott van Luton, Londontol alig 3o km-re, meg a sok paki, lsd East is East movie

Willkommenskultur 2016.09.25. 17:45:28

Abban az értelemben hogy a NOGO zóna olyan hely ahova a rendőr nem megy be, ilyen zónák nincsenek sehol Európában.

Abban az értelemben hogy vannak nehéz környékek Londonban ahova jobb ha nem mész éjszaka egyedül, sok ilyen hely van Londonban és más EUs nagyvárosokban, és kivétel nélkül mind MIGRIFERTŐZÖTT terület (=Mo. cigányfertőzött). Ez utóbbit kár lenne tagadni.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 17:50:22

@Willkommenskultur: Ez olyan, hogy nekunk keritesunk van, az osztrakoknak meg kapu szarnyakkal :)

Londont nem ismerem, arrol nem tudok nyilatkozni, de nemetorszagban meg parizsban vannak olyan reszek, ahova nappal se erdemes bemenni peldaul sorosuveggel a kezedben. Vagy Lyonban agyonvertek 2 csaladot, mert a nok rovid nadragban voltak. De probaljon meg 2 ferfi kezenfogva setalni egy ilyen negyedben....

Wilson11 2016.09.25. 17:52:18

@Willkommenskultur:
@Zsoltbacsi:

Évek óta járok a fent említett nyugat-európai országokban és az ottaniak és a helyzetet jól ismerők egyöntetű véleménye az, hogy hazudtok.

A brit és német ismerőseim általában tőlem tudják meg, hogy félniük kéne, annyira komoly a veszély.

Nevetségesek vagytok. 47 ezerből él a fél ország de ti a németekért aggódtok.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 17:52:37

@Wilson11: honnan veszed, hogy hamisitvany? Meg maga a bbc se tagadja.
Szerinted eletszeru, hogy valaki 10 eve "meghamisit" egy videot csak azert, hogy 1 evtized mulva majd jo lesz rakenni valakire?

Krutzifix 2016.09.25. 17:54:14

@Zsoltbacsi: Javasolom a Szíjjártóval egyetértőknek, hogy a Hős utcába költözzenek be... Erről a hazugságról ennyit.

acsko 2016.09.25. 17:54:53

A The Spectator szerint a női nemi szervek csonkítása miatt (FGM) még senkit nem juttattak börtönbe Nagy Britanniában, pedig csak tavaly 6000 ilyen esetre derült fény, és a látencia óriási. "there’s been not a single successful prosecution in this country for female genital mutilation (FGM) though it’s been illegal since 1985? It’s happening here on an impressive scale: some 6,000 new cases have been reported by NHS staff in the past year alone — tens of thousands more go undiscovered. FGM isn’t for the faint-hearted; it’s serious child abuse: young girls, aged anywhere between a few days and 15 years, are held down and cut up with razors. Sometimes they lose dangerous amounts of blood, develop septicaemia and become infertile. Because they won’t testify against their parents, these girls need us to be especially vigilant on their behalf. "
www.spectator.co.uk/2016/09/fear-of-seeming-racist-is-enabling-female-genital-mutilation/

Pöff 2016.09.25. 17:55:50

Kezd el beírni a google keresőbe:London no

csak ennyit

már dobja is a no go zónát
Átmész a képekre
széparcú szarabok és niggerek saria iszlám stb

@Wilson11:
persze persze, de még ha így is lenne...attól még sajnos igaz.
www.youtube.com/results?search_query=no+go+zone+London

Szijjártónak csak ennyit kellett volna kérdezni a riportertől:
Ha ön szerint nincs No go zona, akkor miért léptetek ki?

Nagyon súlyos a helyzet.

Wilson11 2016.09.25. 17:59:27

@Pöff: A britek a kelet-európai bevándorlók miatt léptek ki, nem a muszlimok miatt.

Forrás: www.theatlantic.com/international/archive/2016/07/brexit-eastern-europe-immigration/489893/

Látod, ilyen egy forrás, nem youtube videó :)

Borogy 2016.09.25. 17:59:39

Magyarorszagos is van No-Go zona...a Tolvaj Kolompar Orban Vikator haza eleott ill utcajaban :)

Zsoltbacsi 2016.09.25. 18:00:22

@Wilson11: lattad a sved jelentest, amit belinkeltem?
De berakhatnam a nemet rendorsegi jelentest is. Nem en mondom, hanem a nemetek, hogy az osszes nemetorszag teruleten elkovetett buncselekmeny 27 szazalekat a frissen beerkezettek kovettek el. Nepessegbeli aranyuk 1 szazalek joindulattal. (Tavalyi adat)

@Krutzifix: Nem szent, sot az anyagi ugyeiert en is lecsuknam, de speciel ebben az esetben igaza volt. Szerinted hitelesebb a z a zugfirkasz, aki testorokkel jar london bizonyos reszeibe forgatni? Vagy eleg megnezned a facebookot, gyakorlatilag majdnem minden angol Szijjartonak adott igazat. Tudom, nekik is Orban mosta at az agyat... mas ervetek ugysincs

Wilson11 2016.09.25. 18:00:23

@Zsoltbacsi: Ott az indoklás. A videó soha nem szerepelt a BBC műsorán. Éppen ezért nem találod meg hivatalos formában.

szamaritánus 2016.09.25. 18:01:30

@DocBulywood: micsoda egy demagóg fasz vagy te :DDDDDDDD

Wilson11 2016.09.25. 18:01:45

@Zsoltbacsi: Azt kéne bizonyítanod, hogy vannak no go zónák, de azt nem tudod. A linkedből látom, hogy a bűnözést a szegények követik el de ezt eddig is tudta mindenki.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 18:02:36

@Wilson11: tessek mutatni valamit, ahol a bbc hivatalosan elhatarolodott a videotol! Csak azert kerdem, mert en is a facebookon lattam a hirdeteset, es ott meg maga a bbc se tiltakozott ellene.

szamaritánus 2016.09.25. 18:02:48

@Wilson11: én meg kéthetente járok, és látom, hogy te hazudsz, te gyökér.

Willkommenskultur 2016.09.25. 18:04:39

@Zsoltbacsi: Nem, nem verték agyon a Lyoni családokat.

Felesleges túlszínezni, épp elég nagy a szar anélkül is.

gizmo26666 2016.09.25. 18:04:48

A patásORBÁN megint hazudik. NYUGATON minden jobb.
PÖRÖG a gazdaság, mert befogadták az arabokat.
Ha meg nagy a búnözés, az csakis a geci kelet-európai, vagy a LENGYEL-SZLOVÁK-MAGYAR-ROMÁN-BOLGÁR bűnöző gecik miatt van.
Tessék a népszavazásra elmenni, és megndani a PATÁSORBÁNNAK, hogy migránsokat AKARUNK!!!!!!

Willkommenskultur 2016.09.25. 18:05:47

@Wilson11: Sosem jártál a falud hatátán túl.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 18:05:52

@Wilson11: igy nem fogom tudni, peldaul a franciak kulonlegesen veszelyes ovezetnek hivjak, de attol meg mindenki tudja, hogy ugyanaz. Nem irtwm, hogy a szegenyek kovetik el, hanem a rendorsegi jelentesekben az van, hogy a frissen erkezett migransok

Wilson11 2016.09.25. 18:07:12

@szamaritánus: na de mi lesz ha vége az almaszedő szezonnak?

Wilson11 2016.09.25. 18:08:33

@Zsoltbacsi: a BBC interjú szijjártóval egyértelmű cáfolat.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 18:08:46

@gizmo26666: Hivatalos nemet adat:
Tavaly 6800 magyar allampolgar kerult szembe nemetorszagban a torvenyekkel, ugyanez a szam csak a szireknel 133ezer, es akkor ok meg sehol sincsenek a fekete afrikaiakhoz kepest

Willkommenskultur 2016.09.25. 18:10:34

@Wilson11: AZ nem forrás hanem valakinek a véleménye.

Lehet igaz is, de az is igaz, hogy Calais-nál nem EU polgárok ellen építenek falat brit pénzen.

Wilson11 2016.09.25. 18:10:51

@Willkommenskultur: Téged meg lehet ijeszteni 1200 menekülttel, engem nem.

Szerintem ez azért van mert kettőnk közül én láttam hogy működik egy liberális ország mint Németország vagy Anglia.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 18:11:37

@Wilson11: en nem latok osszefuggest. Az a helyzet, hogy amit regebben ki lehetett mondani, azt a mostani liberalis PC orulet miatt nem, inkabb elbagatelizaljak a dolgokat. Tudod, ugy kezdodott az egesz, hogy nincs is migransproblema, ez csak alproblema, hogy orban minel tobbet lophasson....

Wilson11 2016.09.25. 18:12:02

@Willkommenskultur: Aggódjunk együtt a calais-i autópályáért

Wilson11 2016.09.25. 18:12:39

@Zsoltbacsi: Mit nem lehet kimondani? Egy éve azt hallgatjuk, hogy a menekültek mindenkit megerőszakolnak és felrobbantanak :D

Mégis mit nem lehet kimondani? Mondj egy példát.

ohmyFgod 2016.09.25. 18:15:27

Svédországban is vannak no-go zonák, ahogyan azt Zsoltbacsi le is írta. Ha nagyon muszáj, a rendőrség bemegy természetesen, ezért nem szó szerint kell értelmezni. De csak végszükség esetén, és komoly erősítéssel. Közeli ismerősünk autóját pár hete gyújtották fel Stockholmban a pattogó migránsok, és a környéken hetente gyújtogatnak fel autókat. Amikor ott voltunk akkor is láttunk egy kiégett roncsot. Videó is van fent youtube-on gyújtogatásról és rendőrségi összecsapásról. Beszélgettünk svédekkel, és kurvára tele van sokuknak a töke a muszlimokkal.

Nagy részük a svéd államon élősködik, orbitális segélyeket kapnak (nagypapa gondozásáért 11 ezer koronát, ami persze EU állampolgárnak nem jár, tehát pl. magyar ne is álmodjon róla, mert nem menekült), és nem dolgoznak semmit.

Willkommenskultur 2016.09.25. 18:16:40

@Wilson11: Anglia úgy müxik mint egy liberális ország, ki is léptek az EUból.

A magyar népszavazás nem 1200 migrirőé szól, mer 1 nap alatt ennek az 5xöse érkezik az EUba. Az elvi kérdés az, hogy az EU hatásköre-e migrik kiosztásáról dönteni.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 18:17:42

@Wilson11: soroljam? Azt, hogy nem hajlandoak dolgozni, nem hajlandoak integralodni, nem probalnak nyelvet tanulni, a nemet lakossagban minden 80. migrans az elkovetok kozott meg minden 3-4. Folytassam?

Wilson11 2016.09.25. 18:18:25

@ohmyFgod: Remélem nem haragszol meg ha ezt most kisvárosi anekdotaként kezeljük, mert a valósághoz nem sok köze van.

Ha elmondod pontosan hol vannak ezek a környékek akkor mutatok ott élő tősgyökeres svédeket.

ohmyFgod 2016.09.25. 18:19:05

Sehol nem az a baj, hogy ott vannak. A bőrszínükkel a többségnek semmi problémája, nem is a másságuk a fő baj. Az óriási, kezeletlen, mélyen ülő probléma az, hogy ők a saját képükre akarják formálni a környezetüket, a saját vallásukat akarják keményen ráerőltetni az őslakosokra. Becslések szerint csak Svédországól 50 ezer -igazi - svéd költözött el az elmúlt időszakban, a legtöbben az USÁ-ba. Nagyon sokan a lakosok közül, akik minden nap látják az utcán, hogy mi a helyzet, besokalltak már.

Wilson11 2016.09.25. 18:19:23

@Willkommenskultur: A britek a kelet-európai gazdasági bevándorlók miatt léptek ki.

@Zsoltbacsi: Ezeket nem lehet kimondani? Most mondtad ki őket... Nem érzed ellentmondásnak?

2016.09.25. 18:19:57

A no-go zonakkal kapcsolatban ket dolog csuszott ossze: hivatalosan no-go zonanak azt hivjak, ahova a rendorseg nem jut be. Ilyen tenyleg nincs Europa nagyvarosaiban. Felhivatalosan azonban a koznyelv no-go zonazza azokat a keruleteket, utcakat, ahova sotetedes utan, vagy pl nokent egyaltalan nem ajanlatos bemenni. Ilyenekbol boven van Brusszelben, Berlinben, Londonban, Parizsban stb. Lehet az elnevezesen es a sulyossagon vitatkozni, attol meg igaz marad, hogy Europa egyes nagyvarosainak bizonyos teruletein egy bevasarlast intezo vagy setalo no kellemetlensegeknek teheti ki magat pl lekurvazzak, beszolnak, hogy hol a ferje es mit maszkal egyedul stb. A hatosag szamara meg nem feltetlenul igenyel intezkedest, az egyen szamara megis kellemetlen es igyekezni fog elkerulni az adott keruletet vagy helyet. Ennyi. Budapesten sem mindenhol biztonsagos ejszaka maszkalni. Szoval Europaban nezopont kerdese, hogy van-e no-go zona vagy nincs.

Wilson11 2016.09.25. 18:21:25

@Kishableany: Igen, pontosan. Ezt próbáljuk elmagyarázni a gyűlölködő csőcseléknek.

Alick 2016.09.25. 18:23:05

@Wilson11: Itt a BBC-n a hivatkozás, jó 10 éves anyag:

news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/4007409.stm

A cím alatt: Adrian Addison BBC Four, No Go Britain - a dokumentumfilm az ő neve alatt futott.

A svéd rádió 55 no go zónáról ír, ahová a tűzoltó és a mentő támadástól tartva be se megy.

sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2108&artikel=6005093

Svéd ismerőseim Malmö-t Malmöistan-ként emlegetik, több városrészben jelentősen romlott a közbiztonság az utóbbi 20 évben.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 18:24:18

@Kishableany: Nagyreszt egyetertek, de azert tegyuk hozza, hogy mint irtam parizs 17. Keruletebe csak ugy mehet be a rendor, ha minimum 4es konvojban mennek. Mi mas ez, mint nogo zona?

Willkommenskultur 2016.09.25. 18:24:36

@Wilson11: Ennek némileg ellentmond hogy a kelet-európaiak évek óta ott élnek, a britek meg akkor írtak ki népszavazást amikor a bantuk elkezttek a kamionokra mászni.

ohmyFgod 2016.09.25. 18:24:59

@Wilson11: Nem tudom, hogy te jóindulatúan vagy teljesen fogalmatlan, vagy csupán valami alapos okod/érdeked van abban, hogy játszod a hülyét? Mennyire kibaszottul rettenetesen káros az, amikor leírom, hogy Stockholmban rendszeresek egyes kerületekben a bevándorlók által elkövetett gyújtogatások, és te alaptalanul megpróbálsz meggyőzni másokat, hogy ez nem igaz. Milyen érdeked áll e mögött? Bárcsak ne lenne igaz! Őszintén mondom, teljes szívemből, hogy bárcsak ne fajultak volna a dolgok idáig!

Pöff 2016.09.25. 18:28:26

@Wilson11: aha nah persze..még véletlenül se a kötelező migráns elosztás miatt
Egyébként nyilván voltak más egyéb okai is...
Az hogy sok román és lengyen van kint az csak 1 a sok közül.
Összeteszik a két kis kacsójukat az angolok, hogy kelet EU-sak legalább dolgoznak, és nem vadkeleti ázsiai kultúrát hoznak

Másrészt inkább hiszek az élő felvett videónak mint holmi firkásznak aki egy meleg kakaó mellett írja a kreténségeit jó messze az eseményektől egy szép házban, és szép kis pénzt akaszt le érte.
Egyáltalán ki a faszom az a ZUZANA BOEHMOVÁ ?
Valami cseh vagy szlovák?

Neked nem szóltak még hogy a PC őrületnek már rég vége van?

ohmyFgod 2016.09.25. 18:28:50

Az ismerősöm ráadásul viszonylag nyugis részen, Huddinge nevű városrészen lakik, és ott gyújtották fel a Ford Focuszát. Többeket elkaptak, és amikor kiderül, hogy fekák voltak meg arabok, akkor mit lehet még hozzáfűzni? Nem a bőrszínük miatt csinálják, hanem azért, mert nem tudnak (és nem is akarnak) beilleszkedni, és teljesen eltérő a kultúrájuk van, a vallásukat pedig kisajátították a radikálisok, és le vannak maradva körülbelül ilyen tekintetben 500 évvel, mint a kereszténység a középkorban.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 18:29:10

@Wilson11: Olvastad Alick hozzaszolasat? Tovabbra is hamisitvany? Ezek a boxosok a csocselek.
Tudod, en ausztriaban elek, es bizonyos "gyanakvassal" nekem is meg kellett kuzdenem, de en kettozott erovel dolgoztam, hogy lassak, hogy en is erek valamit. Na ezt nem latjuk rajtuk, nekik minden jar, kotelesseguk persze semmi

Alick 2016.09.25. 18:30:12

Még BBC:

news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/panorama/6058212.stm

Régi cikkek, a helyzet sajnos romlott azóta.
A Szíjjártó kijelentéseire való reagálás kb. ennek a viccnek felel meg:
"- Professzor úr, igaz hogy ön veri a feleségét?
- Nem igaz, egyetemi docens vagyok!" :)

És persze Magyarországon is vannak kvázi no-go zónák, régiesen "kemény gettók".

Wilson11 2016.09.25. 18:34:56

@Alick: ez fasza, mert heroinkereskedő csőcselékről szól

Wilson11 2016.09.25. 18:36:01

@Zsoltbacsi: igen, mert ez a cikk konkrétan egy másik városról, heroinkereskedőkről szól

ohmyFgod 2016.09.25. 18:36:04

www.youtube.com/watch?v=HvmLl331Y0Q

www.youtube.com/watch?v=6IT7O88jJM8 Ilyenekről beszélek. Természetesen nem állítom, hogy ezeket feltétlenül bevándorlók gyújtották fel, de hihetetlen érdekes egybeesés, hogy az elmúlt pár évben irdatlanul megnőtt ebben a jóléti államban,a hol elég jó minőségű az autópark a kigyulladós parkoló autóknak a száma. :D Biztos véletlen..

Zsoltbacsi 2016.09.25. 18:36:37

@Alick: egyetertek az irasoddal, de azert az utolso mondatodhoz hozzatennem, hogy magyarorszagon azert meg mindenhol megvan a rendorseg tekintelye. Az majdnem kizarhato, ami peldaul a Brusszeli felveteleken latunk, hogy a rendoroket fenyes nappal felteglakkal dobaljak

midnight coder 2016.09.25. 18:37:31

@Wilson11: Na ja. Ha a briteknél elkezdenél azzal kampányolni, hogy lépjünk ki mert nem akarunk muszlim bevándorlókat Angliába, kitörne a forradalom a már benn lévő muszlimok között. Ráadásul az illetőt felkoncolnák mint rohadt nácit. A fehér kelet-európaiak ellen viszont lehet kampányolni, ők nem gyújtják fel ezért Londont.

midnight coder 2016.09.25. 18:38:42

@Zsoltbacsi: Azért volt már itt olyan, hogy 150-200 állampolgár rátámadt a rendőrökre mert be akarták vinni a rokont.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 18:40:57

@midnight coder: en meg nem hallottam ilyenrol, de akkor se mindennapos, es nem egy vilagvaros kellos kozepen. Lehet hogy Ozd kulson megtortent, de meg a 8.kerben is kizartnak tartom

Zsoltbacsi 2016.09.25. 18:47:42

Illetve tudom, hogy 2006ban is ratamadtak a rendorokre, de azert nem az van, hogy 20 Tekesnek kell menni egy gyanusitottert teljes felszerelesben, mert egyebkent szetszedik oket

Zsoltbacsi 2016.09.25. 18:55:57

Elnézést az érzékenyebbektől,de nem tudok nem cinikus lenni,mikor a valóság
egészen más,alig pár napja tettem ki statisztikát a svéd valóságról,akik 30 éve
küzdenek az integrálással,pedig ők aztán tényleg mindent megtesznek,hogy az
Ahmedek jól érezzék magukat,tisztességes ingyen pénzt kapnak,lakást kapnak,
ingyenes bérletet közlekedésre,ingyenes tanolyamok,és mindezt a helyiek
rovására. Azaz nyugodtan kijelenthetem,hogy POZITÍVAN vannak diszkriminálva,
kérdem én mi a lóf@sz kéne még,hogy emberszerűen viselkedjenek,mert a mai
általuk lakta negyedek környékén rablások,kődobálások,gyújtogatások,erőszak
van,a mindennapok része már,most olvastam,hogy helyi buszsöföröknek lett
elegük,és egyszerűen nem fognak behajtani ezekre a területekre.

Vagy Németország,ők is sokat tesznek,de úgy néz ki az akbarozóknál ez nem
akar működni. Die Welt-nek nyilatkozott Baden Württemberg tartomány
igazságügyi minisztere a napokban,Guido Wolf: Telítődtek a börtönök az országba
tömegesen érkező migránsok miatt.
Wolf szerint a migránsok által elkövetett bűncselekmények aránya 45 %-ra nőtt,
ma csaknem minden második bűncselekményt migráns követ el!!!

Hát ezt sem én mondtam ki=)

Továbbá érdekes kérdést vet el,hogy mégis mit várhatunk olyan emberektől,
akik ma Leszbosz szigetén Görögországban ezrével ordibálják tömegesen,hogy
dzsihád-dzsihád? Basszus még meg sem érkeztek,ahová akarnak,és máris
háborút hirdetnek,még le sem telepedtek,de dől belőlük az ellenségeskedés.

ohmyFgod 2016.09.25. 18:58:09

www.youtube.com/watch?v=B25l085K95s Kb 30 kommentet végigolvastam, és talán 1 az, aki rasszistázik egyet, az összes többi a rendőröknek ad igazat, és szánalmas idiótáknak tartja az ordibáló 15 éves kislányokat, akik akadályozzák a rendőröket. Erről beszélek, hogy a lakosság, akik nap mint nap ott élnek, teljesen másképp élik meg a dolgokat, mint ahogyan az a politikából vagy a médiából lejön.

morpho 2016.09.25. 19:03:58

@Zsoltbacsi:
A leghangosabban a BBC tiltakozik az ellen, hogy lenne no go zona Londonban. Nagyon szelektiv az emlekezetuk, nem olyan reg ok keszitettek egy 1 oras dokumentumfilmet pont errol a temarol....

Aha. Ez egy 12 évvel ezelőtt készült film. Ennek semmi köze a mostani bevándorlási hullámhoz és semmi köze a magyar népszavazáshoz. De te elegánsan összemosod vele és a BBC-re mutogatsz. Nézzük csak meg, hogy is volt ez?
-A magyar kormány kezdeményez egy népszavazást. Terjesztenek egy prospektust, ami azt állítja, hogy vannak no go zónák Londonban. Ezt a mostani bevándorlási hullám miatt teszik. A BBC kiakad és elküldi Szijjártót a picsába. Erre te előszedsz egy 12 évvel ezelőtti felvételt, amikor még nem volt háború Szíriában és a Mubarak Kadhafi tengely vígan muzsikált. A BBC ezt a filmet az akkori közbiztonság miatt készítette. Semmi köze ahhoz, amit a magyar kormány hazudik a prospektusban. Te mégis most szedted ezt elő, nem 2004-ben, mert akkor senkit nem érdekelt. Amit te csinálsz, azt úgy hívják, hogy hírhamisítás. Tehát te is egy hazug gazember vagy, mint Szijjártó vagy Orbán haverod.

Alick 2016.09.25. 19:04:28

@Zsoltbacsi: Jóval több, mint 30 éve... a fülem hallatára több svéd ember is egyetértett abban, hogy Olof Palme lelövésének egyetlen igazán tragikus momentuma van: hogy nem legalább 10 évvel korábban történt.

Alick 2016.09.25. 19:08:13

@Wilson11: A cikkben olvasható, hogy nem fehérekről szól a kábszer üzlet:

"...Asian on Asian attacks are the norm"

ohmyFgod 2016.09.25. 19:11:20

@Wilson11: a telefonszámát, személyi számát ne adjam meg véletlenül? Röhejes vagy. Tipikus csökönyös makacsság, amikor egyszerűen meggyőzhetetlen vagy valamikor, mikor tényleg, szó szerint halvány fogalmad sincs róla, hogy amúgy még mik zajlanak a világban azokon a részeken, amire nincs rálátásod. Csak halkan megjegyzem, hogy alapvető érveléstechnikai hiba általánosítani valamilyen ismerősöd véleménye alapján. Azért, mert pár arc esetleg Németországban úgy véli, hogy nincs gond a migránsokkal, ez még a hivatalos közvéleménykutatási adatokkal sincs összhangban, mert még azok finomított arányánál is sokkal torzultabb képet mutat. Én mondjuk 90%-ban pont az ellenkezőjét hallottam, de nem általánosítok, és nem állítom azt, hogy mindenki ki van akadva a migránsokra. Ahogyan ott is, itt is vannak - véleményem szerint - jó szándékú, de valós ismeretekkel és tapasztalatokkal nem rendelkező emberek, akik rózsaszín szemüvegen keresztül nézik a világot, és elfogadásról, meg szeretetről papolnak, mint Jézus. Amit mondanak, az szuper lenne, a probléma csak az, hogy a migránsok ezt telibe fossák, ugyanis ők pénzért, és jólétért jöttek ide, néheányan persze valós menekültek is vannak.

De amúgy kibaszott józan ésszel és logikával ki lehetne következtetni, hogy pár migráns (néhány százezer, vagy 1-2-3 millió) befogadása az ég adta egy világon nem old meg semmit, ugyanis azokban az országokban sokkal nagyobb a szaporulat, és évente több és több jön a helyükbe. Nem véletlenül mondják rengetegen, hogy kizárólag ott, a helyszínen lehetne nekik segíteni. Amikor valamilyen szellemi sérült megpróbálja ezt a menekülthelyzetet összevetni 56-al és arról papol, hogy minket is befogadtak, akkor néhány dolgot elfelejt: alapvetően hasonló kultúrából jöttek a magyarok, akik meghúzták magukat és beilleszkedtek az adott országban, sőt, örültek, hogy luk van a seggükön (az első generációs, még nem túlradikalizált muszlim bevándorlók is ilyenek voltak pár évtizeddel ezelőtt!), másrészt sokan jelentően hozzátettek a befogadó ország teljesítményéhez kulturális téren vagy gazdaságilag, sokan nagyon magas szintre jutottak, és szorgalmasak voltak. Illetve nem elhanyagolható, hogy innen nem lehetett számítani milliós, folyamatosan özönlő tömegekre, tehát "csak" korlátozott számú menekült befogadását kellett akkor megoldani. És hát mi nem tüntettünk sehol olyan feliratokkal, hogy fejezzék le azokat, akik Magyarország ellen akarnak szólni :) És falkába verődve sem vertük az őslakosokat, illetve a nők megerőszakolása sem ugrott rekord szintre, mint Stockholmban. De nyilván ezek szóra sem érdemes apróságok, nyugodtan párhuzamot lehet vonni a két esemény között. :) ÉS aki nem akar ide migránsokat, az mind náci szemét. Mint ahogyan az egyik svéd egyetemre járó ismerősöm muszlim csoporttársa írta ki facebookon egy dániai tüntetés alá ahol öreg bácsikák tüntettek a migránsok ellen. Egyből le is neonácizta őket, és fújolt a nyugatra, miközben kapja a svéd államtól a 6000 koronáját, és ingyen tanulhat. Óriási baj lesz még ebből, most még csak éppen kezd beindulni.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 19:13:32

@morpho: Aha, egesz eddig arrol volt szo, hogy a video mocskos hamisitvany :)
Tenyleg nem akarok belpolitizalni, de az oszodi beszed is egeszen addig hamisitvany volt, amig elo nem kerult :)

Ha olvastad az irasomat, azzal kezdtem, hogy mostanaban nem jartam Londonban, raadasul akkor is csak a belvarosban., szoval ezugyben nem szeretnem megmondani a frankot. Viszont az elmult 3 honapban jartam Munchenben,Stuttgartban,Antwerpenben es Milanoban es nem szeretnek Pestre olyan varosreszeket!

Alick 2016.09.25. 19:14:32

@morpho: A felvétel valóban 12 évvel ezelőtti, de sajnos azóta, éppen a több hullámban induló bevándorlásnak köszönhetően csak romlott a helyzet.

Az érintett külföldi (ön)kormányzati vezetők persze tiltakoztak (ki nem tenné ezt a kellemetlen vádak tükrében), de nem igazán igyekeztek látványosan demonstrálni az ellenkezőjét...

porthosz 2016.09.25. 19:19:57

@morpho: "Aha. Ez egy 12 évvel ezelőtt készült film. Ennek semmi köze a mostani bevándorlási hullámhoz és semmi köze a magyar népszavazásho"

Ha már 12 évvel ezelőtt film készült róla akkor mi lehet ott most?

Bocs, de olyan szintü az érvelésed, mint amikor egy muszlim leggépuskázza egy koncert közönségét, majd a hülye libsik azt mondják hogy ez nem a mostani "menekültek" hibája mert ez 10 évvel korábban jött... És nem gondolkozik el azon hogy akkor mi lesz itt 10 év múlva...

Zsoltbacsi 2016.09.25. 19:22:11

@ohmyFgod: Bocs, hogy belepofazok, de kiegeszitenem.
Szoval tovabbi kulonbsegek az 56osok es a mostaniak kozott:
1 akik menekultek, ausztriaban ZART taborba kerultek, nem volt lofralas jobbra balra
2 tobbseguk nem mondhatta meg, hogy hova keruljon, oda kellett menniuk, amit kijeloltek nekik. Ha nem tetszett, akkor lehetett visszafaradni magyarorszagra.
Illetve volt kb 1 szazalek, aki megmondhatta hova szeretne kerulni, mert mondjuk nemzetkozi hiru orvos/epitesz stb volt, es mar fix allas varta valahol, de ok is csak ugy mehettek az adott helyre, ha az illeto ceg kezesseget vallalt ertuk.

Egyaltalan nem ertem a libbantakat, megis melyik nemzetkozi szerzodesben van megirva, hogy a menekult megszabhatja, hogy hol szeretne elni?

morpho 2016.09.25. 19:22:21

@Zsoltbacsi:
A videó nem hamisítvány, csak semmi köze a jelen történéseihez. Gombhoz vartál kabátot. Én Londonban élek! Gyere ide és mutasd meg ezeket a zónákat. Kifizetem a repjegyedet. Oda megyek, ahova mondod. Ha bármilyen attrocitás ér, befizetlek egy körre a London Eye-ra. De ha nem, akkor írsz ide egy hosszú bocsánatkérő levelet, amiben leírod, egy egy hazudozó, pánikkeltő hírhamisító takony vagy, aki szándékosan akar hangulatot kelteni és a jelent egy 12 évvel ezelőtti filmmel akarja igazolva látni. Aztán megígéred, hogy soha többé nem csinálsz ilyet!

morpho 2016.09.25. 19:24:24

@Alick:
Gyere ide és mutasd meg nekem azokat a zónákat! Aztán lehet pofázni. Tessék idejönni engem kézen fogni és megmutatni! Budapestről pőofázzátok a sok ócska kormánypropagandát, miközben itt röhögnek az angolok az egészen. Tessék, lehet jönni!

morpho 2016.09.25. 19:26:00

@porthosz:
A film nem arról készült, amire Zsoltbácsi barátunk ráhúzta. Legalább olvasd el, amihez hozzászólsz!

ohmyFgod 2016.09.25. 19:27:35

@Zsoltbacsi: Igen, tudom. Van is Stockholmban 56-os menekült ismerősöm, akinek oda KELLETT mennie, pedig eredetileg Amerikába szeretett volna.

Alick 2016.09.25. 19:28:47

Ez még április cikk:

www.dailymail.co.uk/news/article-3518961/Europe-900-no-areas-large-immigrant-populations-including-London-Paris-authorities-no-control-claims-Hungary-ahead-EU-refugee-referendum.html

Érdekes módon ez a megnyilatkozás akkor még nem váltott ki politikusi szinten határozott tiltakozásokat, csak óvatos, némileg megértő nyilatkozatokat.

Az olvasói kommentárok viszont túlnyomórészt egyetértettek a magyar kijelentésekkel.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 19:30:03

@morpho: Szerencsere nem szorulok ra a repulojegyedre, de ha mar szemelyeskedunk, te meg megtanulhatnal olvasni! Olvasd el amit 19:13kor irtam.

Nekem nem az volt az eredeti gondom, hogy van-e vagy nincs ilyen londonban, hanem az ugy ugyanaz a media szerint egyszer van egyszer nincs. Raadasul egy olyan riporter pofazik, aki testorokkel jar forgatni, ha olyan helyre kell menni

ohmyFgod 2016.09.25. 19:30:44

@morpho: Bocsáss meg, de a logika és az érveléstechnika a gyengém. Az angolok itt röhögnek az egészen hozzászólásod te is tudod, h nem igazol semmit, és akár bődületesen nagy hazugság is lehet másrészt, akkor én meg ezt írom:

Svédországról: "Gyere ide és megmutatom neked azokat a zónákat! Aztán lehet pofázni. Tessék idejönni kézen foglak és megmutatom! Londonból pőofázzál a sok ócska liberális propagandát, miközben itt szörnyülködnek a svédek az egészen. Tessék, lehet jönni!"

porthosz 2016.09.25. 19:31:21

@morpho: Nem arról készült hogy no-go zónák vannak angliában?

Elhiszem hogy ez a 12 évvel ezelőtti állapot, de akkor azt állítod hogy azóta javult a helyzet?

we dont want arabs here..So what 2016.09.25. 19:33:13

@Willkommenskultur: mondjuk a miskolci számozott utcákba sokáig konkrétan nem mentek be :) de ez így van Stockholmban is Párizsban és Londonban is..Belfast még egy érdekes hely..

we dont want arabs here..So what 2016.09.25. 19:35:31

@morpho: I can take you out for stroll around Stratford.. I might get away because I've got friends around there and I can speak some farsi and arab as well..You?..I would not bet money on you.

Alick 2016.09.25. 19:35:36

@morpho: "röhögnek az angolok az egészen"

Az előbb idézett dailymail cikk olvasói hozzászólásaiból nem ez derül ki.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 19:38:46

@Alick: de a facebook hozzaszolasokbol se a szijjarto interju utan. Tobben is irtak, hogy szivesebben elnenek Budapesten mint Londonban legalabbis kozbiztonsagilag. Es ezt angolok irtak, nem magyarok.

Alick 2016.09.25. 19:40:32

@Zsoltbacsi: "ZART taborba kerultek, nem volt lofralas jobbra balra"

Azon elgondolkodtak-e az EU illetékesei, hogy ha mondjuk átraknak ide egy bizonyos számú embert, mi akadályozza meg őket, hogy kisétáljanak a táborból egészen Münchenig? vagy majd tőlünk északra is vadul elkezdenek "szárnyas kapukat" építeni?

ohmyFgod 2016.09.25. 19:41:59

de ott van az is, amit én linkeltem be, ott meg svédek szólnak hozzá, és iszonyatosan kicsi a liberális média által sulykolt vélemények megjelenésének aránya

morpho 2016.09.25. 19:43:16

@Zsoltbacsi:

Ha a magyar tv azt mondja, hogy vannak Csirágosladányban olyan helyek, ahova nem lehet bemenni, majd ezt te egy 12 évvel későbbi romalázadásra tolod be bizonyítéknak, az sima csúsztatás és hírhamisítás. Ez nem személyeskedés. Ezt a videót te toltad ide először (én azt láttam, amit te raktál ki) Te ezt azért raktad ide, mert a BBC- akartad leleplezni Ez volt a célod. De elfelejtetted a posztban mellé tenni, hogy 12 éves a cucc és semmi köze a mostani helyzethez. Ez itt a baj.

porthosz 2016.09.25. 19:44:38

@Zsoltbacsi: Én már gondolkoztam rajta, hogy nem lehetne-e valamilyen cserét összeütni pl. a németekkel de akár angolokkal is.

Mi befogadunk 1 milla echte németet, jót tenne a GDP-nek is, cserébe adnánk 1 milla saját "menekültet" akik már itt tartózkodnak pár száz éve.
Úgy sem tünne fel, mert németül ezek se tudnak és pont ugyanannyi agysebész professzor van köztük mint az afgánok között :)

Trackers 2016.09.25. 19:44:45

Elefánt márpedig nincs.

porthosz 2016.09.25. 19:46:36

@Alick: "vagy majd tőlünk északra is vadul elkezdenek "szárnyas kapukat" építeni? "

Valószinüleg ez a terv, legalábbis az osztrákoknak.

pamut 2016.09.25. 19:46:46

@Zsoltbacsi:
" Sokan irjat, hogy inkabb elnenek Budapestten, mint Londonban. "

:DDD
És akkor miért nem élnek Budapesten? :DD Mi tartja vissza őket ha rettegnek kilépni Londonban az utcára? :D Hol vannak a Londonból Bp-re menekült angol százezrek és milliók? :DDD

morpho 2016.09.25. 19:47:38

@ohmyFgod:

Ok. Mikor mehetek? Repcsijegyet fizeted? Adsz egy mailcímet, ahol letárgyalhatjuk a részleteket? Ja és annyi még, hogy van egy jóbarátom, aki svéd. Ő Uppsalában él, de mobilis. Szeretném, ha elkísérne minket. Nekem nincs helyismeretem, nem szeretném, ha átvernének. Tényleg, melyik városban is vagy?

chrisred 2016.09.25. 19:50:54

A no-go zónák valami XXI. századi trendi kifejezés arra, amire a magyar ember azt szokta mondani, hogy oda még a postás is puskával jár? Mindenütt van ilyen, és elsősorban a társadalmi rétegződés hozza létre.

CM2131 2016.09.25. 19:54:07

Angliában már a 70-es években voltak no go zónák, akkor még a pakisztáni bevándorlók miatt. Ez vezetett többek között a skinhead mozgalom elindulásához.

morpho 2016.09.25. 19:54:39

@porthosz: @Alick:

Tök komnolyan mondom, hogy gyertek ide és nézzétek meg! A helyzet nem lett rosszabb 12 év óta, mert nincs helyzet. Vannak bűnözők. Igen vannak. Van egy csomó. De ennek semmi köze a muszlimokhoz. Londonban ami komoly gond, az a drog. Brutál bandák vannak, akiket nem szeretnek a rendőrök. De ezek nem muszlimok. Minden más van köztük, de az pont nincs. Drogbandákkal nem jó háborúzni, de közbiztonsági kérdést az európai bevándorlással összemosni, az egy gyalázatos hazugság. Az a legjobb az egészben, hogy pont egy hét múlva egyikőtöket sem fog érdekelni, hogy vannak-e no go zónák Londonban, mert nem jártok arra túl sűrűn és egyébként sem érdekel most sem, csak ezzel lehet támogatni a magyar kormány aljas propagandáját. Vizitdíjra emlékeztek még? Talán nem kellett volna leszavazni. Jót tenne a magyar egészségügynek. Csak ezt akkor nem nézte senki, mert Orbán segge mindent eltakart. Most ugyanez van! Hajrá!

Zsoltbacsi 2016.09.25. 19:54:46

@morpho: meg mindig nem ertem a hirhamisitast. Talan a betett video nem London "belvarosarol" szol? Radasul semmi specialis nincs benne, bemutatja a mindennapokat nehany keruletben. Vagy szerinted megoldodott idokozben a helyzet?

ohmyFgod 2016.09.25. 19:58:11

@morpho: logikailag hülyeség amit mondasz. Az egyik túlnyomóan bevándorlók által lakott területről készült egy videó 12 éve, ami arról szól, hogy veszélyes hely, és no go zóna, de a hangsúly a bevándorlókon van. Mivel a téma jelen pillanatban is a bevándorlás és a migránsok, nyilván egy 12 évvel ezelőtti eseménynek is köze van a jelenlegi helyzethez. Teljesen helyén való a kérdés, hogy ha már akkor voltak ilyen területek, akkor mit várhatunk a jövőben, hiszen a migránsok aránya azóta jelentős mértékben nőtt?
Stockholm most vezet Európában a nők elleni nemi erőszakok számában, miközben a nagy bevándorló hullám előtt sehol nem voltak. Szted véletlen? Az a svéd csaj a kedvencem, aki még videókat is posztolt, h mennyire imádja a bevándorlókat, meg a feketéket, és feketék erőszakolták halálra. (vagy erőszakolták meg és ölték meg utána, már nem tudom)
Az európai robbantgatók zöme 2-3. generációs bevándorló volt, azaz korábbi bevándorlók leszármazottja. Fiatal, helyi állampolgársággal rendelkező férfi. Vagyis a korábbi bevándorlásnak is van hatása a jelenkori eseményekre. Az ő gyermekeik az a réteg, akik nem találják a helyüket, de már Angliában, Németországban, Franciaországban, Svédországban születtek. Fogékonyak a radializálódásra, fiatalok, vehemensek, és elkényeztetettek. Az összes állam kudarcot vallott az integrációban. A szüleik teljesen normálisak voltak, többségük átlagos, dolgos állampolgár. Azt hitték, hogy mivel nem volt komolyabb gond velük, erre a jövőben sem lehet számítani. Most látszik, hogy öngyilkos taktika volt, fatális hiba, mely még nagyon sok emberéletbe fog kerülni. Ezek a csoportok nem tudtak beépülni a társadalomba, és ami még fontosabb, hogy nem is akartak (pl. lengyel, magyar migránsokkal ellentétben, gondoljunk csak az amerikai magyar diaszpórára). A legnagyobb kulturális visszatartó erő egyértelműen az iszlám.

Az európai liberális értékrend -helyesen- békés egymás mellett élést hirdet, és emellett teszi le a voksát. De azt nem veszi figyelembe, hogy ennek megértéséhez és elfogadáshoz egyfajta érettségre (pl demokráciai érettség) szükség van. Hasonló, mint amikor kezelhetetlen, beteg gyilkost fogadtak be jóravaló idős emberek, akiket aztán ki is nyírt az illető. Ők külső beavatkozás és kényszer nélkül nem tudják magukévá tenni azt az értékrendet, ami a békés együttélés feltétele lenne. Mozogni kellene kicsit muszlimok között is, hogy megértsd...

morpho 2016.09.25. 20:00:39

@chrisred:

Pont erről van szó!

Egy Chanel szalon is no go zóna , mert az 5000 font, hogy lenyomod a kilincset. Akinek nincs pénze, az ki van zárva és messze el is kerüli...

Zsoltbacsi 2016.09.25. 20:01:11

@morpho: Igen en emlekszem a vizitdijra. Nekem az maradt meg, hogy most mindenki Orbant diktatorozza, pedig a vasarnapi boltzart is visszavonta. Es tudod miert? Mert ranezett a kozvelemenykutatasi adatokra, es latta hogy az embereknek nem tetszik. Bezzeg a hatalmas demokrata Gyurcsotanynak ugyanugy rendelkezesere alltak ugyanezek a kozvelemenykutatasok, de o le se szarta, hazhoz ment a lofaszert pont ugy, mint a heten Londonban. Es ezek akarjak orbant kioktatni demokraciabol....

chrisred 2016.09.25. 20:06:39

@Zsoltbacsi: A kormányzati negyedtől viszont Gyurcsány lépett vissza, amit viszont Orbán nem tesz meg a Városligettel és a Várba költözéssel, szóval demokráciaszintben nagyjából parin állnak.

DocBulywood 2016.09.25. 20:06:40

@Zsoltbacsi:
"en eloszor is kitoloncolnam az osszes radikalis hitszonokot."

Hogyan? Felterelni a vagonra őket és meg sem állni a görög partokig? (Igeeen!) És onnan hogyan tovább, ha nem akar a sok "elüldözött", életerős kan hazamenni? Mr. Kalasnyikov gondolom rá tudná beszélni őket - ha már szép szóval nem megy.

Azért ne keverd ide a nácizmust. Sajnos vannak olyan emberszabású lények ezen a sárgolyón, akik a szép szóból nem értenek. Mondjuk erőszakosan demokráciát exportálni hozzájuk sem volt szép dolog, köszönjük szépen, ez lett a vége.

Itt nem a vallásáról van szó - mert sztm a Koránban egy szóval sem hangzik el, ha bemész a másik lakásába, robbantsd fel magad.

Arról van szó, ezek az emberek - 10telet a kivételnek - egyszerűen alkalmatlanok az európai gondolkodásmód, az együttélés és egyebek befogadására.

Viszont itt, az EU-ban, óriási hibát követtek el: mindenképpen tudatosítani kellett volna még az egész bevándorlás elején:

Komám! Ez az én váram, az én házam, az én játékszabályaim. Ha nem tudod ezt elfogadni, hazamész a koszos k. anyádba. Ha nem, akkor egy 2x2-es cellában rohadsz meg az életed végéig - vagy egy pohár arzénnal segíthetsz magadon.

Hát... túl lett tolva a tolerancia. Van egy határ, amit nem szabad hagyni átlépni, most megtették. Így a sz.rt nem lehet visszalapátolni a paciba.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 20:09:46

@morpho: de azt is kerdezhetnem, hogy ha annyira igazad van, akkor miert fogjak az osszes migransseggnyalo kormanyt elzavarni a kozeljovoben?
Ausztria: a libsiknek csak oriasi csalasokkal sikerult a valasztast dontetlenre kihozni, jel e nleg 65:35 aranyban vezet minden kozvelemenykutatonal Hofer
Olaszorszag: Renzi el lesz zavarva
Francia: szinte kizart, hogy Hollande ujrazzon, Sarkozi vagy Le Pen lesz a befuto
Nemetorszag: A CDU csak ugy nyerhet ha levaltja Merkelt vagy hatalmasat fordul.
Magyar: max 9 szazalekon all az a part, es lejtmenetben van, aki nem is olyan reg meg 43 illetve 42 szazalekkal nyert.

Tudod mi a kozos pont a felsorolt orszagokban? Na ugye

DocBulywood 2016.09.25. 20:09:46

@CM2131:

Ne legyen igazam, de a skinhead-ek megint felütik a fejüket és rágyújtják a menekültekre a házakat.

Szomorú, h pár degenerált miatt előbb-utóbb polgárháborús állapotok lesznek Európában.

morpho 2016.09.25. 20:14:43

@Zsoltbacsi:
A 12 éves filmnek semmi köze a mostani helyzethez. Nem voltak soha no go zónák. Ez egy közbiztonságról szóló film, amit soha nem raktál volna ide, ha nincs népszavazósdi. Ez a hírhamisítás. Visszamenőleg igazolsz valamit a jelenben, aminek semmi köze a bevándorláshoz. Ott is vannak rossz környékek, ahol nem laknak bevándorlók. Például Liverpoolban...
Meguntalak, higgyél amit akarsz. Napra egy hét múlva senkit nem fog érdekelni az egész. Téged sem.

ohmyFgod 2016.09.25. 20:14:53

@morpho: bocsáss meg, de a felajánlást nem komolyan írtam, mert nem tudom teljesíteni a feltételeit. Ironikus hangvétellel fogalmaztam meg, bemutatva, hogy azért, mert önmagában leír valaki ilyeneket, még nem teszi meg nem történtté azokat az eseményeket, aminek az utóbbi időben tanúi lehettünk.

Viszont, ha a te felajánlásod komoly, akkor az nagyon dicséretes. A probléma az, hogy ún "anekdotikus érveléstechnikai hiba" az, amit elkövetsz. Saját tapasztalásod alapján általánosítasz. Te nem érzékeled a bevándorlással szembeni problémát, és ebből általános érvényű következtetést vonsz le, ennek az érzetnek az újra és újra sulykolásával (egyéb érveket mellőzve) próbálod a többieket meghazudtolni. Az a baj, hogy nem érted meg, hogy a te tapasztalatod, még ha mindent jól is láttál, és igazat mondasz is hátsó szándék nélkül, akkor sem teszi valótlanná a többiek, negatív tapasztalatát. És ilyenkor felmerül a kérdés, hogy hol van a kettő között az igazság?

Mert amikor Nürnbergben bevándorlók tömegekben molesztálják a nőket Szilveszter estéjén, akkor nagyon nehezen tudod utólag megmagyarázni az áldozatoknak, hogy márpedig a bevándorlással semmi gond nincsen, mert te aztán tudod, hiszen ott élsz Londonban.

Larry Silverstein 2016.09.25. 20:15:31

@Zsoltbacsi: A libsiknek még mindig jobb ha kispadra ülnek Európában, mint ha az arabok lefejeznék őket. Hálásak lehetnek.

Amúgy jól látod, de Merkel szvsz még maradhat, neki van még esélye.

Mindeközben suttyomban a kanadai - EU szabadkereskedelmi esemény már átment, anélkül hogy a sajtó írt volna róla, holott a mindennapi életünkre sokkal fontosabb hatása van mint a teljes migriválságnak.

A nyilvánosság teljes kizárásával tolja át a leköszönő amerikai (és a valszeg leköszönő Junker) kormány az USA-EU szabadker. egyezményt is a köv hónapokban...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.25. 20:16:18

@Zsoltbacsi: Jaj, de kis buta vagy! A vizitdíjat bevezették és álltak a népsavazás elé. Pedig a vizitdíj adó jellegű volt, így nem is kötelező a kormányra. De tudomásul vették, eltörölték.
Orbán meg nem is mert a népszavazásra kiállni.
Szóval melyik is a demokrata?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.25. 20:17:20

@Larry Silverstein: Látom egy kis libsizés kell hogy meglegyen az esti merevedésed.

paroma 2016.09.25. 20:17:32

London - meg mashol - legdurvabb reszei ahol a bandak mar be vannak agyazodva, foleg a drog altal penzelve. Ennek van atfedese a mostani bevandorlas celpontjaival, de nem azonos. Ami azonos a -relative - szegenyseg, a tarsadalomhoz tartozas hianya, jovo es pelda kep hiany, nem stabil csaladi elet, oktatas hianya esatobbi. Peldaul nehez lenne az iszlam bevandorlok nyakaba akasztani a tipikus fekete keresztul hajtos lovoldozeseket, ahol minden sarkon van egy kereszteny templom a vasarnapi predikacio egy Sziget hangmernoki felszerelessel hangzik...
Ja, az angoloknak az EU-n beluli bevandorlassal is vannak problemaik, nem igazan vallasi alapon kiveteleznek :)

morpho 2016.09.25. 20:21:23

@ohmyFgod:
Ezt a videót direkt azért szedték elő, hogy a BBC-t hülyék gyülekezetének állítsák be. Mindezt egy olyan országból. ahol a közmédia lételeme a hírhamisítás. Ha most valaki azt mondja, hogy Londonban minden nap összehugyozzák a Royal Albert Hallt, akkor semmi relevanciája nincs annak, hogy 12 évvel ezelőttröl beraksz egy videót, hogy akkor csináltak egy filmet arról, hogy egyszer összehugyozták. Aztán érdemes vizsgálni, hogy vajon miért készült ez a film 2004-ben? Simán lehet, hogy a kelet-európai munkavállalóknak szól. 2004-ben 10 ország csatlakozott az EU-hoz és a britek már akkor megnyitották a munkaerőpiacot... Nem kéne ezt most bizonyítékként előhúzni. Továbbá hányok attól, hogy bevándorló = bűnöző.

Willkommenskultur 2016.09.25. 20:22:35

@morpho: Szokásos libbant érvelés. Azért mert ott is van rossz környék ahol nincsenek füstösök, szavazzunk a füstösök imporrtjára.

meggyőztél

morpho 2016.09.25. 20:22:56

@Zsoltbacsi:
Na csak kiderült, hogy politikailag súlyosan elfogult vagy.
További jó hírhamisítást!

morpho 2016.09.25. 20:24:01

@Willkommenskultur:
Nácikat nem szoktam győzködni. Most sem szeretnék ilyet. Nyugodtan ugord át a kommentjeimet.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 20:24:23

@morpho: ok, atfogalmazom abban a remenyben, hogy egy dontetlenben megegyezhetunk. Csak hogy lasd, velem lehet beszelni :)

Vegigneztem a filmet, es nekem az jott le belole, hogy vannak helyek Londonban (most mindegy minek hivjuk) ahol eleg gazos a helyzet, meghozza a bevandorloknak koszonhetoen. 12 eve is az volt, es ez idokozben a facebook hozzaszolasok illetve az itt linkelt dailymail hozzaszolasok szerint se valtozott. Na en ilyeneket nem szeretnek Budapesten, illetve sehol europaban.

A sajat hazajukban azt csinalnak amit akarnak, de a gyulolkodest,terrorizmust ne hozzak mar ide. Vagy neked hianyzik, ami nemetorszagban mindennapos, peldaul a torok-kurd osszecsapasok,becsuletgyilkossagok? Ha homokba dugjuk a fejunket, akkor sokkal gyakoribb lesz az ilyesmi es mindenhol!

Roan 2016.09.25. 20:27:07

@Zsoltbacsi: "Sokan irjat, hogy inkabb elnenek Budapestten, mint Londonban" - valamiért nem özönlenek ide letelepedni az angol fiatalok, de a magyarok ennek ellenére elég sokan költöznek abba az élhetetlen Londonba.

Billy Pilgrim 2016.09.25. 20:28:30

A híres videó. Amiről a neten egyetlen nyomot találni: magát a dokut a vimeora feltöltve a készítő által.

Ja, meg itt van ez is, hamisította a verekedős jeleneteket: www.independent.co.uk/news/media/bbc-is-accused-of-staging-fight-for-gang-documentary-532676.html

De ha nem is lenne kamu, térjünk már ugyan vissza az eredeti tézishez: a mindenkinél mindent jobban tudó magyarok szerint no-go zóna = oda fehérember (és legfőképp rendőr) be nem léphet, a törvények betarthatatlanok, apokalipszis van.

A videón meg lépcsőházban drogozó hajléktalant látunk, a magas munkanélküliségről beszélő szarkértőt és parkban megrendezett verekedést fiatalok között. Mindezt jelentős részben a hófehér filmes által éjszaka forgatva, a kameramozgásból ítélve tökegyedül. Ha no-go zóna az a no-go zóna, akkor csórikám hogy bírt oda bemenni és élve kijönni?

Ezek a fránya antimagyar kérdések, csak ezek ne lennének...

Zsoltbacsi 2016.09.25. 20:28:37

@Roan: Talan ha az utana levo ket szot is betetted volna az idezojelbe....

Alexease 2016.09.25. 20:32:43

Mindenhol vannak no-go zonak. Meg ha nem is a szelsoseges barikados fajta. Budapest "egyszerubb, atlathatobb, bekesebb", de itt is van jonehany resz, ahol nem erdemes "csak ugy" boklaszni, pedig itt foleg csak orkok vannak, akikkel gond van.

Willkommenskultur 2016.09.25. 20:33:01

@Billy Pilgrim: Remek. Ha ennyire élvezik a kannibálokat arrafelé, akkor már csak annyit kérdezek minek építenek falat calais-nál, és minek szeretnék szanaszét-kvótázni az egyébként hozzájuk érkező agysebészeket?

morpho 2016.09.25. 20:33:27

@ohmyFgod:
A Nürnbergi és Kölni esetnél nagyon sokan követtek el hibákat. Nem szabadott volna hagyni, hogy egy másik kultúrából érkező, teljesen információhiányos társaság együtt "szilveszterezzen" a helyiekkel. Ha nem tudod, hogy a itt nem szoktak az ebédlőasztalra vizelni, akkor megteszed, amíg orrba nem vágnak. Egyébként meg álságosnak tartom, amit a magyar kormány csinál, hogy más országok közbiztonsági kérdéseit keveri bele a saját hazúg undormány kampányába. Már nem is haragudj, de ha a magyar kormánynak gondja van otthon a menekültekkel, akkor miért kell londoni, meg svéd és német példákat előszedni? Nem a britek és a németek szavaznak erről, hanem a magyarok. A brit "no go" zónákat bízzák Orbánék a brit rendőrségre.

Tudod én valamiért ideköltöztem és még mindig nem költöznék vissza, pedig Budapesten kétségkívül nincsenek bevándorlók, itt meg elég sok van.

ohmyFgod 2016.09.25. 20:33:51

@Billy Pilgrim: egészen biztos, hogy a magyar köznyelv no go zóna alatt nem az eredeti jelentését érti, hanem olyan területét, ahová bizonyos etnikumoknak nem tanácsos egyedül bemenniük, és a rendőrök sem mennek oda, csak komolyabb erőkkel. Ilyen itthon is van, a tolvajkergetők videóban konkrétan ki is hívják a rendőri egységet az utcából, amikor összeverődik ott az a 20-30 roma.

Willkommenskultur 2016.09.25. 20:34:08

@Alexease: Az ork mindenhol ork. Örülheet közép európa hogy errefelé főleg fehér emberek laknak.

morpho 2016.09.25. 20:35:07

@Zsoltbacsi:
Vendetta van a spanyoloknál, olaszoknál, meg Korzikán is. Nem bevándorlók csinálják... Maradjunk ennyiben.

Billy Pilgrim 2016.09.25. 20:35:39

@Zsoltbacsi: Te már most is a homokba dugod a fejed.

Németországban tavaly 589 befejezett gyilkosság történt. 100,000 lakosra vetítve 0,73.

Magyarországon 2014-ben 126 ilyen történt. 100,000 lakosra vetítve 1,27.

Magyarországon 75%-kal nagyobb eséllyel ölnek meg, mint Németországban, de te mégis az utóbbitól véded a hazát.

Willkommenskultur 2016.09.25. 20:37:24

Itt egy szlovák no-go zóna, Kassán: www.youtube.com/watch?v=vOYPxrLP520

Véletlenül cigányok lakják. És megintcsak véletlenül, a cigánysimogató lobbi ugyanaz, mint a buzisimogató, arabsimogató lobbi: baloldali liberális demokrata független

ügye

Billy Pilgrim 2016.09.25. 20:39:47

@ohmyFgod: Meg se nézted a dokut? A drogos hajléktalan például fehér.

ohmyFgod 2016.09.25. 20:41:00

@morpho: A bevándorló nem = bűnöző, és szerintem ilyesmit nem is hangoztat senki a lakosság 0,5%-át kitevő néhány agyhalotton kívül. A videóban legyen igazad, kár kihegyezni erre a történetet, de a többi kérdésben, pl. amiket én írtam stockholmi vagy más európai tapasztalatokról, nem lehet állítani, hogy nincs összefüggés. Hiába a bevándorló nem = bűnöző elv, az ugyanúgy igaz párhuzamosan, hogy a bevándorlás növeli a terrorveszélyt. Ha mondjuk 10 éve csak 1 robbantás volt évente, az ISIS, Líbia és a nagy migráns hullám óta pedig mondjuk 8 (most csak mondtam valamit), akkor látható a közvetlen kapcsolat, pláne, hogy kivétel nélkül az összeset bevándorlók leszármazottai követték el (kisebb részüket mostani migránsok).

Opi87 2016.09.25. 20:41:55

Az USA-ban sincsenek no-go zónák. Oakland, East St. Louis, a déli nagyvárosok (Houston, Miami, Jacksonville), vagy éppen Brooklyn, Harlem, esetleg Chicago belvárosa, Detroit nagyobb része, vagy éppen Los Angeles bizonyos részei, ezek nem no-go zónák. Lehet, hogy oda fehér ember nem teszi be a lábát, lehet hogy a rendőrség is csak kommandósokkal, és automata fegyverekkel megy, lehet, hogy éjjel kvázi törvényen kívüli élet van, de akkor sem no-go zónák ezek.

De attól még, hogy nem nevezzük annak, attól még te sem mész be oda, aki a menekültekért, muszlimokért, ki tudja honnan jövő bevándorlókért hullatsz krokodilkönnyeket.

A "multikulti" neked max. annyi, hogy egy kellően elfehéritett/dzsentrifikált kerületben laksz valamelyik gazdag ország gazdag városában, ahol csak a kézzel kiválasztott, művelt, rendes bevándorló jut be, de azért a többség nem ők lesznek, bár már olyan hely is van, ahol van elég belőlük, hogy ők legyenek a többség. Neked ez a modell, ignorálod, hogy a fehér kerületek nagy része sem ilyen, ergo behozni még olyan embereket, akiket be sem tudsz integrálni a többségbe, de amúgy is elszegregálnák magukat, az egy öreg hiba.

És szerintem ezek az emberek is lenézik, lekezelően bánnak a bevándorlókkal. Büszkék, hogy olyan az országuk, ahová mások is jönni akarnak, csak a főnököd ne legyen koszos indiai, kínai vagy éppen magyar, mert az pfuj. Amíg a "helyükön" maradnak, és számodra olcsó látványosságként szolgálnak, addig okésak. Amikor elkezdik átvenni a hatalmat, sáriát akarnak bevezetni, akkor meg hibáztatod a többséget, hogy hát hogy jutattunk idáig. Pedig miattad jutottunk idáig.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 20:42:44

@Billy Pilgrim:
Rosszul tudod. Epp itt van elottem a szovetsegi rendorsegi statisztika. 2015ben "sima" gyilkossag 731 volt, ebbol migrans a gyanusitott 157nel, es ezen kivul volt meg 664 "sonstige" gyilkossag (nem tudom mit jelent), ezekbol 142 migrans gyanusitott.
Tehat a simaknal 21,5 szazalekos migrans arany, a masiknal meg 21,4. Na ehhez tedd hozza, hogy a nepessegben kb 1 szazalekos aranyuk volt tavaly.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 20:46:32

@Zsoltbacsi: Bocsanat, rosszul fogalmaztam, tehat tavaly nemetorszagban 731 embert gyanusitottak meg gyilkossagbol, ebbol 157 migrans, es igy tovabb.

ohmyFgod 2016.09.25. 20:49:49

@morpho: Teljesen érthető okokból kampányolnak külföldi példákkal, hiszen egyes helyeken már évtizedes tapasztalat van arról, hogy mennyire nem sikerült beilleszkedniük. Amikor egy teljesen normális, dolgos 70-es években betelepült menekült francia állampolgár fia öl meg öngyilkos merényletben tucatnyi embert, akkor az megmutatja, hogy beavatkozás és kényszer nélkül milyen veszélyeket hordoz az eszetlen befogadás.

Komodoi21 2016.09.25. 20:50:46

Hogy léteznek-e nogozónák, az attól függ hogy hogyan definiáljuk a nogozónákat. Én tudom úgy definiálni hogy létezzenek, a balliberálisok meg tudják úgy definiálni hogy ne létezzenek.
Kizárólag attól függ hogy léteznek-e, hogy ki definiálja a jelentését.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 20:51:45

@Billy Pilgrim: Tehat ugy is feltehetnem a kerdest, hogy feltetlen kell nekunk olyan nepseg, amelyikben nagy mintas statisztikai alapon 21x annyi a gyilkos, mint az oslakosoknal?
De mondjuk ez ritka, nemi eroszak sokkal gyakoribb, kell nekunk az a nepseg, amelyik BIZONYITOTTAN 16x annyi not eroszakol meg?

Erő e-meló 2016.09.25. 20:53:10

Maszatolós cikk, benne persze a szokásos statisztikai trükközéssel

Először is a "No-go" zónák nem azonosak egy-egy várossal, vagy valamelyik városrészével. Rendszerint egy szűkebb terület számít ilyennek, bár lehet nagyobb is, lényeg hogy nem esnek egybe a határok, mert az egyiket a hivatalos szervek jelölték ki, a másikat meg a bűnöző gangok a saját maguk szempontjából. Tehát semmi értelme egy-egy hivatalosan nyilvántartott városrész bűnügyi statisztikájára hivatkozni

A másik meg, hogy nem kell összemosni az etnikai bűnözést más elkövetői magatartással. A gond épp az ezekben a zónákban, hogy csesztetnek az utcán vagy ha nem kushadsz eléggé akár meg is vernek csak azét mert nem olyan a bőrszíned. És pont ez kezd már nagyon gáz lenni Európában

morpho 2016.09.25. 20:53:21

@ohmyFgod:
Sokkal több terrortámadás volt a migránsválság előtt. a kétezres években sokkal durvább volt a dolog. WTC, London, Madrid, követségek, repülők, világszerte. Sőt, a mostani elvándorlás nagyrészt a korábbi terrortámadásokra adott válaszoknak köszönhető. Például az iraki és afgán háború ok és okozat is egyben.

morpho 2016.09.25. 20:54:31

@ohmyFgod:
Ha robbantani és gyilkolni akarnak, akkor megteszik. Semmi köze a bevándorláshoz. Semmi.

Opi87 2016.09.25. 20:56:04

@morpho: ez hülyeség. sokkal nehezebb úgy pl. egy bombát behozni az országba, hogy ide kell repülnöd Pakisztánból. Nem véletlen, hogy általában a külföldi csoportok is egy helyit akarnak beszervezni. Ehhez a legkönnyebb a közös ideológiát megtalálni, ami az Iszlám. Nem nem muszlimba nem bízhatnak meg, mert neki nincs ideológiai kötődése hozzájuk.

ohmyFgod 2016.09.25. 20:57:50

@morpho: nem a mostani migránsválság miatt lett több merénylet, hiszen tanulmányok is igazolják, hogy KÖZVETLENÜL a jelenlegi migránshullám nem növeli a terrorveszélyt (2015 eleji adat ha jól emlékszem).
Azonban, önmagában a bevándorlás igen, szinte teljes mértékben a bevándorlókhoz, és/vagy azok leszármazottaihoz köthetők a merényletek. Az USÁ-t hagyjuk, ott lelövik a határon, mint a kutyát, azt, aki illegálisan megpróbál bejutni. A magyar rendőröket meg azért ostorozták, mert pajzsokkal meg gumibotokkal felléptek az illegáis határátlépőkkel szemben...

ohmyFgod 2016.09.25. 21:01:07

@morpho: Ne hülyéskedj! A BND (Német Hírszerző Szolgálat) 2006-os állásfoglalása: „Az iszlám terrorizmus által (..) az illegális migráció igen alacsony jelentőségű faktor. Ennél a politikai vezetés és a biztonsági szolgálatok számára nagyobb kihívást jelent a legális migráció és a terrorizmus kölcsönhatása.
Figyelembe véve a nyugati nagyvárosokban elkövetett terrorcselekményeket, az a tapasztalat, hogy ezeket bevándorlók vagy migráns felmenőkkel rendelkező állampolgárok követték el. Ebből a tényből arra lehet következtetni, hogy A MIGRÁCIÓ ÉS AZ ISZLÁM SZÉLSŐSÉGESEK ÁLTAL JELENTETT TERRORVESZÉLY KÖZÖTT LÉNYEGES AZ ÖSSZEFÜGGÉS.“

Zsoltbacsi 2016.09.25. 21:01:48

@Opi87: Raadasul azert is tehetik meg, mert az igaz, hogy nem minden muszlim gyilkos, de azert az bizonyitott, hogy a lelkuk melyen egyetertenek vele, es hallgatolagosan elturik. Vajon peldaul Abdeslam miert tudott fel evig bujkalni 2 utcanyira a szuleitol, hogy gyakorlatilag teljes eletet elt, eljart mecsetbe, gyuleseket tartott otthon, latogatta a csaladjat naponta. Es senki se dobta fel, pedig mindenki tudta, hogy o europa elsoszamu korozott terroristaja.
Ugy bukott le, hogy gyanus lett a rendoroknek, hogy egy atlagos kb 60 negyzetmeteres lakasba miert rendelik tizesevel a pizzakat. Nem tudtak,hogy Abdeslamot fogjak ott talalni, eloszor valami titkos muzulman gyulesre gyanakodtak. Aztan ejszaka osszegyujtottek a kukakbol a dobozokat, es levettek a DNSeket roluk, es hoppa. Szoval atjarohaz volt a lakasa, tobb tucatnyi emberrel tartotta a kapcsolatot, megse szolalt meg senkinek se a lelkiismerete.
Es van rengeteg hasonlo pelda

Larry Silverstein 2016.09.25. 21:03:40

@Zsoltbacsi: Gondolom a statekban az már régóta ott élő kannibálok, pederaszták és terroristák németnek számítanak, bőrszíntől függetlenül.

ohmyFgod 2016.09.25. 21:04:05

2004. március 11. Madrid – 191 halálos áldozat
Szarhan Bin Abdelmadzsid 1994 óta élt Madrid mellett. „Fakhet az elkövetéskor már 8 éve, tanuló vízummal élt az országban, a marokkói Dzsamal Zugam legálisan vándorolt be, egyik társuk, a szintén marokkói Amer Aziz pedig menekültként érkezett Spanyolországba. Az elkövetők segítői között volt még két indiai bevándorló, Szures Kumár és Vinaj Kohli. A terroristák közül egyedül a marokkói drogcsempész, Dzsamal Ahmidan volt illegális bevándorló.“
2004. november 2. Amszterdam - Theo Van Gogh torkát fényes nappal vágják át a forgalmas utcán
„Bouyeri marokkói bevándorló munkások gyermeke volt, és Amszterdamban nőtt fel holland állampolgárként. Fiatal korában a környék legjobb középiskolájába járt, az ígéretes diákból azonban dzsihadista lett.“
2005. július 7. és 21. London – 56 halálos áldozat, 700 sérült
„Az elkövetőkből hárman már az Egyesült Királyságban születtek, így második generációs brit állampolgárnak tekinthetők. A csoport vezetője Mohammed Szidik Kán 1974-ben, Sezad Tanvir 1982-ben, míg Haszib Huszein 1986-ban született. A negyedik terrorista 1985-ben látta meg a napvilágot Jamaicában, de 1986-ban az édesanyjával Angliába költözött. Neveltetése az iszlám hit jegyében zajlott.“
„A szomáliai Muktar Szaid Ibrahim és Jaszin Hasszán Omár gyerekkorában érkezett menekültként Nagy-Britanniába. Előbbi 2003-ban brit állampolgár lett, utóbbi 2000 óta állandó tartózkodási engedéllyel élt Londonban. Oszmán Husszein etiópiai születésű brit állampolgár. A ghánai Manfo Kwaku Asiedu pedig 2003 végén legálisan érkezett NagyBritanniába.“
2010. december 11. Stockholm – sikertelen öngyilkos merénylet, két sérült
„Az elkövető, a 28 éves Taimour Abdulwahab al-Abdaly (..)iraki születésű svéd állampolgár volt, aki 1992-ben szerezte meg állampolgárságát Svédországban. Búcsúlevelében azt írta, hogy az Iszlám Állam ösztönzésére cselekszik.“
2012. március 11., 15., 19. Montauban és Toulouse – 3 katona, 4 civil (3 gyermek)
„Mohammed Merah 23 éves, algériai gyökerekkel rendelkező francia állampolgár volt“
2013. április 15. Boston - 3 halott, 264 sérült
Kicsit kilóg a sorból, mert USA, DE „Dzsohar Carnajev csecsen származású amerikai állampolgár, Tamerlán Carnejev orosz-kirgiz kettős állampolgár volt, aki érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezett az Egyesült Államokban. Mindketten gyermekkoruk óta éltek az USA-ban.“
2013. május 22. London – 1 halott katona
„Michael Adebolajo és Michael Adebowale nigériai származású, brit állampolgárságú elkövetők, akik Nagy-Britanniában nőttek fel és keresztény neveltetést kaptak, de később áttértek az iszlám hitre.“
2014. május 24. Brüsszel – 4 halott
„elkövető, Mehdi Nemmouche második generációs muszlim bevándorló, szülei Algériából érkeztek. Nemmouche már Franciaországban született, francia-algériai állampolgár.“
2015. január 7. Párizs – 12 halott (2 rendőr)
Charlie Hebdo eset. „Chérif és Said Kouachi, az algír felmenőkkel rendelkező francia állampolgárság“
„Amedy Coulibaly szintén francia állampolgár volt, migráns felmenőkkel.“
.
Azóta lett még egy pár. Forrás: tek.gov.hu/tt_pdf/2014/Borocz_Miklos_Az_illegalis_migracio.pdf

Erő e-meló 2016.09.25. 21:06:49

@Billy Pilgrim:
"A drogos hajléktalan például fehér."

Akkor itt van egy statisztika kimondottan neked a londoni bűnözésről. A rablás esetek több mint felét sötétbőrűek követik el, a fegyverhasználó bűncselekmények 2/3-át, miközben 10% az arányuk a népességen belül

Az Egyesült kKirályságban kevesebb mint 3% az arányuk (egyelőre), miközben a börtönöket közel 14%-ban ők töltik meg

en.wikipedia.org/wiki/Race_and_crime_in_the_United_Kingdom

Larry Silverstein 2016.09.25. 21:09:55

Már darabokban (is) hozzák befelé a rokonokat az EUba a kannibálok: www.origo.hu/utazas/20160925-poggyasz-graz-marokko-belek.html

Zsoltbacsi 2016.09.25. 21:10:15

@Larry Silverstein: Allampolgarsagot nez, szoval igen. Es a torok masodgeneraciosok is nemetnek szamitanak ebbol a szempontbol.
Egyebkent 3 nagy csoportokat kulonboztetnek meg:
Nemet: 70 millio
Kulfoldi (fokent nemetorszagban levo EU allampolgarok, illetve letelepedesi engedellyel rendelkezok): 12,2 millio
Migrans: kb 1 millio

Gab84or 2016.09.25. 21:17:32

Nincs, no go zona angliában!

morpho 2016.09.25. 21:18:51

@Opi87:
Te honnan tudod, hogy kell bombát behozni Pakisztánból? Nekem lövésem nincs...@ohmyFgod:
A terrorizmust nem a migráció szülte. Sokkal régebb óta van már. Mondjuk nézd meg a moszkvai színház ellenes csecsen gáztámadást. Hol volt ott migráció? Sehol. Halottak száma? Több mint száz! Mit akarsz bebizonyítani? Csak hogy értsem.

Erő e-meló 2016.09.25. 21:19:48

@morpho:
Mindenki tudja hogy a volt gyarmattartó országokban korábban jelent meg a színesbőrű bevándorlás problémája, nem a mostani hullámmal, mint nálunk

Ez a mostani illegális beözönlés még sokkal rosszabb, mint az egykor a gyarmatok felől jövő, viszonylag jól kontrolált folyamat. Akkoriban még el tudták dönteni, kiknek adnak beutazási vagy letelepedési engedélyt, le tudták káderezni a bevándorlók legnagyobb részét. Ugyanígy a németországi török munkavállalóknál

Most viszont papírok és igazolások nélkül jönnek olyanok, akik között biztos hogy nagy számban vannak kiképzett terroristák. Szóval ez a mostani immigrációs hullám még sokkal keserűbb gyümölcsöket terem, mint ami odakint jelenleg a problémát okozza

ohmyFgod 2016.09.25. 21:25:30

@morpho: "ohmyFgod 2016.09.25. 21:04:05" Lehet még nem láttad, hogy írtam, de ez a hozzászólás meg az előző pont erre válaszol. A legális bevándorlás hozta el a terrorizmust, és az sem egyből. Másod, harmadgenerációsok követték el a cselekményeket, de attól még muszlim bevándorlók voltak, akárhogy nézed, akik elsősorban muszlim identitásúak is. Az illegális migráció és a menekülthullám annyit rontott a helyzeten mindenképpen, hogy egy darabig, abban a pár hetes káoszban, teljesen ellenőrizetlenül özönlött be a nép, ki tudja hány alvó ügynököt is magával hozva meglepiként. És a kis "menekültek" mentalitását tökéletesen mutatja, ahogy a felajánlott vizet rugdossák vissza a rendőröknek, és közlik, hogy nekik pénzt adjanak ne kaját.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 21:31:47

@ohmyFgod:
Azert ez nem olyan egyszeru. Meg a tavalyi adagbol van 430 ezer migri a nemeteknel, akiknek meg fel se dolgoztak a kerelmet, es iden is mar 700K folott jarnak a menekultkerelmek. Nem tudok pontos szamot, de valoszinuleg a jelenleg nemetorszagban tartozkodo bo 2 millio ember kb felerol meg azt se tudjak,hogy kifele-mifele-kefele :)

@morpho: Azert azt csendben hozzatennem, hogy egeszen veletlen a csecsenek is tobbsegeben muzulmanok. Micsoda veletlen....

ohmyFgod 2016.09.25. 21:35:50

@Zsoltbacsi: persze, vesézhetnénk azt is. Én csak néhány gondolatébresztő tényt írtam le. Bárkinek joga van a tényekből akármilyen következtetést levonnia, az már az ő dolga.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 21:41:40

@ohmyFgod: Igazad van, egyetertek, csak nekem zavarta az a mondat a szememet, hogy "egy darabig, abban a pár hetes káoszban, teljesen ellenőrizetlenül özönlött be a nép,"

Erre irtam, hogy a nemetek a kisebb felerol, mondjuk 40%rol meg most se tudjak, hogy kicsoda. De a tobbi reszevel egyetertek!

Egyebkent a nemet elharitas vezetoje tobbszor nyilatkozta, hogy ok tiszta lelkiismerettel napi max 100-200 embert tudnak leellenorizni. Es ez europa egyik legjobb titkosszolgalata. Kepzeljuk el ezt a helyzetet mondjuk napi 10K migrancsnal.

val 2016.09.25. 21:41:49

Szerintem a no-go zóna definíciójával van probléma. Nem lehet egyértelműen azt állítani, hogy a no-go zóna az, ahová a hadsereg támogatásával lehet csak bejutni. Ez nyilvánvaló hülyeség.

A fenti videóban Adrian Addison pontosan ezzel kezdi: no-go zóna az, ahová az emberek félnek bemenni, különösen sötétedés után.

Erről van szó, nem pedig egy Mad Max epizód víziójáról mindenféle gépfegyveres ürgével.

dunántúli gyerek 2016.09.25. 21:46:08

@Zsoltbacsi: de legalább akinek már elutasították a kérelmét, azok döntő többségét sem sikerült kidobni

Arcade Macho 2016.09.25. 21:47:44

no go zona per definicio szerint az ami nalunk volt 2006ban, barikad meg ilyesmi...
csak az a hatalmas nagy kulonbseg a magyar helyzet es a parizsi kozott, hogy akkor ott 2006ban felgyujtottak 2-3 autot, aztan azota nem volt egy auto se felhugyujtva, addig a parizsi ugymond NEM no-go zonaban total atlagos heten felgyujtogatnaak pont ugyanennyit

azert ebbol hadd ne kerjek mar, ha kell kiallok a hatarra eles loszerrel, de nem ohajtok olyan viszonyokat itt nalunk latni mint ami parizsban van

mininere 2016.09.25. 21:49:00

Én régen voltam Londonban, és akkor is csak a repülőtéren átutazóban, de ez a cikk azért elgondolkodtató.
www.gatestoneinstitute.org/5177/no-go-zones-britain

Zsoltbacsi 2016.09.25. 21:51:15

@dunántúli gyerek:
Na ez a masik. Az szokott lenni a libsik erve, hogy a kitoloncolas horribilis penzbe kerul. De azt is gyakran mondjak, hogy egy atlagos migrans a nemeteknek havi 4000 Euroba kerul.

Abbol a 4K eurobol fapadoson 3x korbe lehet kerulni a foldet, de meg busines classon is majdnem barhova eleg... :)

Wabbit 2016.09.25. 21:54:42

Rengeteg kelet-európai is él ezekben a zónákban (Tower Hamlets, Newham, Waltham Forest, East/West Ham, stb...) főleg amiatt, mivel a lakások bérleti díjai ezeken a területeken még nem szálltak el a magasságos picsába.
Nagyjából egyébként igaz, amiket a blog leírt, de a hangsúlyt én máshová tenném. (Magam is éltem ezen kerületekből jópárban, és nagyjából tudom mi megy a háttérben is.)
A rendőrök valóban nem azért nem járnak erre, mert félnek, hanem tényleg azért nem, mert nincsenek olyan bűncselekmények, amelyekről a rendőrség is értesülne. Az, hogy elintézik a muszlimok/hinduk egymás között csak része a teljes igazságnak. Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy ha te, én vagy bárki más ott lakik azon a környéken, akkor vigyáznak arra is, hogy ne érjen nem-muszlimokat se semmi atrocitás - ugyanis ez is a rendőrség azonnali bevonásával járna. Ezért itt nem nagyon történnek olyan komoly bűncselekmények, mint például gyilkosság, betörés vagy rablás. Legfeljebb a tizenéves hülyegyerekek szoktak néha suli után úgy összebalhézni a tesztoszteron túltengésüktől, hogy ki kell hívnia a zsíros-cukros szarokat áruló büfésnek a rendőrt, ha nem akarja, hogy nála késeljenek meg valakit. De ezek a gyerekek sem arab muszlim gyerekek, hanem a nagyon lecsúszott segélyeken éldegélő fekete britek gyerekei.
Szóval ennyire nem no go zónák ezek a területek.

dunántúli gyerek 2016.09.25. 21:56:11

@Zsoltbacsi: Volt egy cikk erről hogy mekkora biznisz épül a migrimentésre Németországban. A legtöbb pénz nem közvetlenül a Bundesregierungtól megy a migrikhez, hanem civil szervezeteken keresztül.

Mo-n az segítő alapítványoknál 10 ft-ból 8-9 ft müködési ktg, tökmind1 hogy kismacska v. cigánymentő v. rákosgyerek alapítvány, tehát meg van vámolva rendesen (alkalmazottak fizuja főleg).

2017ben 20 mrd eurót költ csak a Szövetségi Német Kormány a migrikre, ez 6000 mrd ft felfoghatatlanul sok pénz. Mo-n ennyi pénz nem jön össze az összes ÁFA+SZJA bevételből egy évben.

dunántúli gyerek 2016.09.25. 21:57:36

@Wabbit: Meggyőztél, négereket akarok.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.09.25. 22:01:41

Canary Wharf említése érdekes, mert az oda vezető utakat sorompóval lezárták. Csak nem a környéken lakóktól féltik az üzleti negyed felhőkarcolóit?

A hivatalos 2015-ös statisztika szerint a belső-londoni iskolákban a diákok 32,4%-a fehér és 17,9%-a brit fehér. London 33 kerületéből mindössze 5 olyan van, ahol nem a kisebbségi csoportokhoz tartozó diákok (Minority Ethnic Pupils) vannak többségben...
Egész Angliában gyorsan változik a gyerekek etnikai összetétele, 77%-ról 68,9%-ra csökkent a brit fehérek aránya 2007 és 2015 között.

A muszlimok esetében a bűnügyi statisztika félrevezető, hiszen amint a poszt is pedzegeti, ahol tényleg saría van a közösségen belül, ott nem tesznek rendőrségi feljelentést...

Wabbit 2016.09.25. 22:04:57

Amit írtam egyébként azt is jelenti, hogy halálosan nyugodtan hazasétálhatsz a környéken a Brick Lane-i klubból részegen, az éjszaka kellős közepén, akár kivilágítatlan parkokon keresztül is a félóra gyalogútra levő lakásodig, és nem fognak belédkötni. Ha mégis, akkor vagy fekete gyerekek, vagy fehér alkesz és/vagy hajléktalan fehérek fogják ezt tenni.
Ezzel itt nem feltétlenül védeni próbálom a muszlimokat, csak leírtam amit ott tapasztaltam.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 22:07:07

@dunántúli gyerek:
Ok, de a penzeket azert kell elkolteni, mert itt vannak a migrik.
Egyebkent ez se teljesen igaz, a 20 milliardot nem vitatom, viszont annak csak elenyeszo resze munkadij. Peldaul csak 4 milliard lesz az oktatasuk, aminek nagyresze tanszer, tehat fizikai, megfoghato valami.
Azt mondjuk nem ertem, minek. Most is allandoak a balhek, annyira nem hajlandoak semmire. A mult honapban peldaul fodrasztanfolyamot akartak szervezni nekik egy 5000 fos telepen. Szereztek anyanyelvi tanarokat. Az elejen jelentkezett kb 30 ember, a harmadik foglalkozasra mar csak 2 jelent meg....
De irhatnank arrol is, hogy allitolag dolgozni jonnek ide, megis a DAX30nal, azaz a nemet ipar 30 legnagyobb vallalatanal osszesen talan 150en dolgoznak. Ezrelekekben lehet csak kifejezni... Pedig munka lenne boven, teherautosoforoket peldaul ott is lasszoval fogjak, annyira nincs.
Vagy az, hogy meg takaritani se hajlandoak, mert ok itt vendegek, maga Merkel mutti hivta meg oket! Mar a nemetek se birtak elnezni azt a dzsuvat, ami korulottuk van,igy megbiztak takaritocegeket. Igy most a "gazdag" nemetek takaritjak a "szegeny menekultek" utan a ganejt...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.09.25. 22:10:28

@Zsoltbacsi: A német tartományok 670 eurót kapnak a hazatoloncolás költségeire a szövetségi kasszából.

@mininere: Erre a cikkre hivatkozik a poszt is.

@dunántúli gyerek: Pár éve lett nagy balhé abból, amikor kiderült néhány adó 1%-át gyűjtő szervezetről, hogy szinte az összes 1%-os pénzt az 1%-os reklámkampányra költik...

Willkommenskultur 2016.09.25. 22:11:59

@Online Távmunkás: Az angoloknak már tökmind1, nekik már végük van. Akinek pénze van elköltözik onnan vagy lemegy vidékre, ami még nyugis lesz 30-40 évig.

Nem volt véletlen hogy az Ember Gyermeke c. film épp brit földön játszódott.

DE: most kéne füt-fát ígérni minden segélyesnek, hogy európából is oda menjen minden itt levő színes, néger, arab, török, traveller, cigány, koszovói albán. Aztán ha átértek el kell aknásítani a la-manche csatornát, és építhetik a multikulti civilizációjukat egyedül.

Én mondjuk nem engedném be a fehér angolokat se vissza európába mert a többségük génhibás, és ordenáré módon néznek ki (főleg a nők). A génállományukra itt nincs szükség.

Wabbit 2016.09.25. 22:14:14

@Online Távmunkás: Canary Wharf azért van sorompókkal lezárva, mert az nem önkormányzati vagy állami terület, hanem egy az egyben MAGÁNTERÜLET. A magánterületeket meg ugye azért lezárják, meg védik a tulajdonosok, azért is, mert ott a rendőrség nem illetékes úgy, mint a város más utcáiban lenne. Ennyi.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 22:14:50

@Online Távmunkás:
Lehet. Epp most jott szembe egy Lufthansa (meg csak nem is fapados) hirdetes Köln-Ankara 177Eur. Akkor csak nem lottem melle annyira, beleferne...

Zsoltbacsi 2016.09.25. 22:27:59

@Zsoltbacsi: Sot, megneztem az Eurowingset is, naponta repulnek Ankaraba egesz szeptemberre 59,99 az ar, oktobertol 49,99. Na most, ha a nemet allam megrendelne egyszerre mondjuk 100K jegyet, szerinted mennyi lenne? :)
Mondjuk sokkal nem olcsobb, mert visszafele viszont a tobbsege uresen jonne.

Versenycsiga 2016.09.25. 22:32:46

@Wilson11:
Ebben a pillanatban is itt, Londonban vagyok, Park Inn Hotel, Heathrow mellett. Iszogatunk kollégákkal. Feldobtam a témát (pár sör kellett hozzá, hogy oldódjanak a gátlások) angol barátaimnak. Tudod, mi az itteni álláspont? Azért léptek ki, mert elegük lett az angoloknak abból, hogy megint egy német akarja diktálni az irányt és egyébként is: aránytalannak érezték a közös kasszához való járulást. Ezt úgy mondják a srácok, hogy ők maradáspártiak, csak jelzem.
Azt mesélik, hogy amikor ment a kampány, a maradáspártiak megkérték Junckert, Merkelt, Schultzot és valamelyik negyedik faszkalapot is, hogy ugyan ne jöjjenek már ide kampányolni, mert csak olaj lesz a tűzre.
Egyébként a másik az volt, hogy azt az ígéretet kapták, hogy azt az összeget, amit az EU-ba öntöttek, azt ezután az NHS-be fogják önteni, ha meglesz a Brexit. Aztán már tudni azt is, hogy ez nem így lesz.

cybericius 2016.09.25. 22:42:19

morpho: Öleld kebledre a migránsaid, te hazudozó nyomi. no-go zónák márpedig vannak! Nem tudom, lehet, hogy az arkansas-i Londonban élsz, akkor igazad lehet. Meglátogatsz Lutonban?

morpho 2016.09.25. 22:43:43

@Zsoltbacsi:
A csecsenek valóban muzulmánok. Köszönöm a segítséget.
Bár az is lehet, hogy talán pont azért írtam ezt a példát... Vagy így már sok?

Zsoltbacsi 2016.09.25. 22:43:58

@Versenycsiga: Egyetertek azzal amit irtal, csak azt tennem meg hozza, hogy egyebkent mindehol ez van, ahol a libsik veszitenek. Teljesen mindegy, hogy magyarorszagon a Jobbik, sogoroknal az FPO, angoloknal a Brexit, nemeteknel az AFD,stb. Mindig az van, ha kikapnak, hogy a masikra csak a prolik, munkanelkuliek, lecsuszottak stb szavaznak. Bezzeg ha ok nyernek, akkor minden rendben van. Mondjuk ezt meg sehol egyetlenegy komoly szociologiai kutatas se igazolta.... Angoloknal is azt mutattak ki, hogy a brexit szavazok kozott pontosan annyi volt a diplomas, mint amugy a nepessegben, a nok aranya is stimmelt. Teruleti es eletkorbeli elteresek voltak, de most nem az volt a kerdes.

morpho 2016.09.25. 22:47:40

@Zsoltbacsi:
Te itt ma permanens hazudozó estet tartasz? Az hogy van, hogy a Medgyessy elcsalta a választásokat ezért zárjuk le az Erzyébet hidat, Az hogy van, hogy Gyurcsány hazugsággal nyert ezért rohamozzuk meg a tévét? A hogy van, hogy a haza nem lehet ellenzékben?
Ezzel szemben ha Orbán nyer, akkor forradalom volt a szavazófülkékben? Hogy is van ez???

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.09.25. 22:51:45

@Wabbit: Ha nem illetékesek a rendőrök, akkor miért van ott mindig járőr?

@Zsoltbacsi: Már százával volt olyan balhé, amikor a menetrend szerinti repülőről le kellett szállíttatni a kiutasított migránst, mert balhézott... A katonai gépeket ritkán használják erre, de alkalmanként béreltek is repülőgépeket valamelyik fapadostól a németek.

@Versenycsiga: Az angolok közös kasszához való hozzájárulásánál az a legviccesebb, hogy a mai napig kapják a belépéskor fejletlen mezőgazdaságuk miatt megítélt agrártámogatást és tavaly az EU-s támogatás volt a gazdák bevételének 55%-a...

Zsoltbacsi 2016.09.25. 22:51:59

@morpho: Azok se szep dolgok, amiket irtal! Igazad van! El is itelem mindet, csak en nem arrol irtam. De hozz peldat, amikor orban leprolizta.lecsocselekezte mondjuk a dk,egyutt,stb szavazoit! En ezt irtam, es ha nem esett volna le, ez csak a nemzetkozi korkep egy allomasa volt, vagyis, hogy az osszes balos part mostanaban ezt szajkozza.
Pont amiatt irtam, mint korabban a masik nemzetkozi korkepet, miszerint az osszes migranssimogato balos kormany iden es jovore el lesz zavarva!

Zsoltbacsi 2016.09.25. 22:57:07

@Online Távmunkás: Tudom, es megint igazat adok neked. De en csak annyit irtam, hogy mennyire visszas az, hogy allandoan az anyagiakra hivatkoznak a kitoloncolas hianya miatt, mikor feketen feheren latszik, hogy ez hazugsag. Egyebkent en az ilyeneket vagy benyugtatoznam, vagy odabilincselnem az uleshez. Meg egyebkent is, egy csak migransokat szallito repulon hagy ordibaljon.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 22:58:49

@Zsoltbacsi: Na jo, nem az osszes, mert Merkelnek sajnos meg van valami eselye. Meg Cipraszt se biztos hogy elkuldik, pedig ot kene eloszor

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.09.25. 23:00:49

@Zsoltbacsi: Az angoloknál a területi és életkorbeli különbségek mellett kimutatták, hogy a diplomások és a magasabb jövedelműek is sokkal magasabb arányban szavaztak a maradásra, hasonlóan a fiatalokhoz és a nagyobb városokban élőkhöz. Férfi-nő statisztikákról nem tudok.

@Erő e-meló: Azt is tegyük hozzá, hogy az angol lövöldözésekben többnyire az elkövető és az áldozat is fekete...

histar007 2016.09.25. 23:06:23

PC módon sikerült körülírni a problémát. NO GO zóna az,
- ahol a liberális értelemben intoleranciával találkozhat az ember
- ahova nem megy szívesen, mert az ott élőktől tartani lehet
- ahol saját szabályok szerint élnek és ezt az ott megfordulóktól is ezt követelik
- ahonnan az őslakosok már távoztak, mert kényelmetlenné vált számukra a maradás

Itthon is vannak többségében cigányok lakta falvak, ami a fehér ember számára NO GO. És nem ez nincs rendben.

morpho 2016.09.25. 23:14:51

@Zsoltbacsi:
Van ahol el lesz és van ahol nem. Szeretem a jövőbelátókat, de tudod az általad felvázolt helyek mind demokratikus országok, ahol nem elég annyit írni a plakátra, hogy "folytatjuk", mert az tuti bukta.

Viszont az érdekelne, hogy hogyan bukkantál te rá a BBC4 12 évvel ezelőtti videójára? Isteni sugallat, Véletlenül egy haverod pont azt nézte? Esetleg savanyú cukor?

Zsoltbacsi 2016.09.25. 23:20:06

@morpho:
Innsbruckban elek es dolgozok, szoval nekem is elsokezbol valo tapasztalataim vannak, ugyanis az osszes (foleg fekete afrikai) itt jon at olaszbol nemetbe.

A Szijjarto fele interju utan megneztem a facebookot, es ott a bbc hirdetese alatti forumban linkelte be valaki. Ez a valaki angol volt, es o is ki volt akadva. Es nem, kurvara nem hatarolodott el a bbc tole. Vagy mi van, mar elismered, hogy nem hamisitas a video, nem ket verpistike hamisitotta oda a vizjelet ahogy az elso hozzaszolasaidban allitottad?

Zsoltbacsi 2016.09.25. 23:25:01

@morpho: A masikra meg az a valasz, hogy a szocik szerint el van csalva a valasztas. Persze, azert, mert meg sehol a vilagon nem talaltak fel azt a valasztasi szisztemat, ahol a 3. helyezett alakithatna kormanyt :)

Raadasul valasztasi matematikusok kozul az osszes azt mondja, hogy ez az eredmeny az elmult 26 ev mindegyik valasztasan hasonlo eredmennyel jart volna (max 1-2 hely kulonbseg). A bezzeg angoloknal ezzel a szavazatelosztasnal a Fidesz 95%ot vitt volna.

morpho 2016.09.25. 23:26:47

@Zsoltbacsi:
Én sose mondtam hogy hamis a videó. Volt ilyen, de az nem én voltam. Nem szabad ennyi ideig kommentelni, mert meghülyülsz.
Nem, én azt nem hiszem el, hogy faszbukón bukkantál rá. Szerintem te simán a Habony stábnak dolgozol. Egy ilyet előrántani, komoly apparátus kell. Már csak azért is, mert nem tudtak róla, ergo nem tudták, hogy keresni kell.Szóval erre nem lehet véletlenül rábukkanni. Egy 12-évvel ezelőtti gagyi dokfilmre? Ami "véletlenül" pont jó kis londoni no go zónás cucc? Véletlenül? Kizárt!

dunántúli gyerek 2016.09.25. 23:29:10

@morpho: 'ahol nem elég annyit írni a plakátra, hogy "folytatjuk", mert az tuti bukta.'

Jaja, okos nyugatiak. A Maki 2012es kampánya a 'Forward' volt, de a mostani 2 jelölt se egy matyóhímzés.

morpho 2016.09.25. 23:31:41

@Zsoltbacsi:
Az Egyesült Királyságban több száz éve konszenzussal működik egy választási rendszer, amit a teljes társadalom elfogad.
Magyarországon egyetlen párt átírta a teljes rendszert és a finanszírozását is, úgyhogy te megint csúsztatsz. Az hogy van, hogy mikor látom, hogy nem lesz meg a budapesti közgyűlés többsége, gyorsan átírom a rendszert, hogy meglegyen? A kétharmad mi? Az megvan, hogy a briteknél sima többséggel átírható minden, mégsem teszik meg, mert itt demokrácia van. A demokráciáért kéne inkább aggódniuk a magyaroknak, nem a "bevándorlás" miatt...

Zsoltbacsi 2016.09.25. 23:32:03

@morpho: Bocsanat, tenyleg, Wilson11 irta a hamisitast.

A masikat meg nem kell elhinned, en leszarom. Ha ettol boldogabb vagy....

morpho 2016.09.25. 23:35:05

@dunántúli gyerek:
Ja és az elnökjelölti vitán sem vett részt, sőt azt elszabotálta és csak annyit mondtak mindenkinek, hogy 'Forward'. Így volt, remek példa.

Köszi az infót.

morpho 2016.09.25. 23:37:00

@Zsoltbacsi:
Baromira nem vagyok boldog attól, amit Magyarországgal műveltek. Neked fogalmad nincs, hogy milyen súlyos, visszafordíthatatlan károkat okoztok ezzel a társadalomnak! Gondolom ez nem is érdekel téged, meg időd sincs ilyesmivel foglalkozni a 12 éves BBC videók keresgélése közben...

dunántúli gyerek 2016.09.25. 23:38:10

@morpho: Az elnökjelölti vitának semmi értelme Gyurcsánnyal, aki 3 hónap múlva beköpi hogy össze vissza hazudozott éjjel nappal aztán nem mond le.

Erő e-meló 2016.09.25. 23:38:25

@Online Távmunkás:
A cigányoknál is többnyire saját fajta van a bicska mindkét végén

Sőt a "klasszikusnak" számító terrorrobbantásoknak is világszerte muszlim a legtöbb áldozata, meg persze az elkövetője is (Irak, Afganisztán, hátasztán).

De ez nem vigasztalja azt a viszonylag kevés (évente eddig legfeljebb párszáz) fehért, aki beleesik a szórásba

A farkasok is sokkal több másik farkast ölnek meg, mint ahány embert a világon. Kell-e akkor tartani tőlük?

Zsoltbacsi 2016.09.25. 23:39:24

@morpho: Most ne gyere a kozgyulessel, mert az mas. En azt irtam, hogy a 2014es orszaggyulesi valassztasok eredmenye barmelyik korabbi szerinti is hasonlo eredmennyel jart volna. Egyebkent ezen a teren az mszp se volt szent. A Gyula meg szinten az onkormanyzati valasztasokon csinalt 2 fordulosbol 1 fordulosat, amikor veszelybe kerult Demszky szeke...
Raadasul nem 6 honappal elotte, mint a fidesz, hanem 1 honappal, hogy meg veletlenul se lehessen idoben alkalmazkodni az uj helyzethez.
De abban egyetertek, hogy mindketto csunya dolog.

Zsoltbacsi 2016.09.25. 23:42:48

@morpho: Te vitaznal olyannal, aki ugy gyoz le teged, hogy lehazudja a csillagokat az egrol?
Tudom, orban is hazudik, egyet is ertek veled, de azert szerintem (igen ez maganvelemeny) ennyire nem

Wabbit 2016.09.25. 23:45:30

@Online Távmunkás: Egyébként ez írtam: "mert ott a rendőrség nem illetékes úgy, mint a város más utcáiban lenne."
De attól még vannak ott publikus területek is természetesen - de a rendőrök jópár dologban ott nem intézkedhetnek ugyanúgy, mint máshol. Ezt csak onnan gondolom, mert az apartmanhoz amiben lakom tartozik egy parkoló is, ami magánterületnek számít. Eddig akárhányszor próbáltam hívni a rendőröket amikor valami paraszt a kocsim elé parkolt, azt mondták, hogy nem intézkedhetnek magánterületen. Természetesen ha bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor intézkednek, ez egyértelmű, de más dolgokat a tulajdonosnak vagy a területet fenntartó cégnek kell megoldania - és ezért is van ott sorompó. Nálunk is szoktam látni rendőröket a parkolóban néha, amikor kihívják őket valamilyen okból (például egy időben előszeretettel lőtték be itt magukat hajléktalanok).
Aztán persze bőven lehetséges, hogy a canary wharf tulajdonosának külön szerződése van a rendőrséggel, azért egy londoni felhőkarcolós pénzügyi negyed esetében ez nem kellene, hogy nagyon meglepő legyen. De a kérdés a sorompókra vonatkozott - nem, azok nem kifejezetten a környéken lakók visszatartása miatt vannak ott.

Erő e-meló 2016.09.25. 23:45:52

@morpho:
Ezek mindenre képesek!

Azt hallottam, hogy cipőkrémmel feketére suvickolt közmunkásokból csinálták a "migránshullámot". Azokat is úgy kellett a kerítéssel belül tartani, nehogy disszidáljanak a határon

Zsoltbacsi 2016.09.25. 23:46:17

@morpho: Ird be a googleba, hogy no go britain bbc, es rengeteg magyar talalat lesz, mind 2-3 napos. Ha ott lattam, az jobb neked?

Mielott meg felreerted, ez csak elvi kerdes volt. Csak azt akartam sugallni, hogy nem kizarolag nekem jutott egyedul eszembe!

BéLóg 2016.09.25. 23:55:25

@morpho: Nem vagyunk messze egymástól. Hova mehetnék, megmondanád?
Én KÉZENFOGLAK, ahogy kérted, virág is lesz a nyakadban, Rövidnadrágban leszünk, nálam is, nálad is lesz sör. Egy keresztet teszünk még a nyagadba és én ELVISZLEK több helyre is (egésznapos program). Minden helyen szeretetem jeléül a kézenfogás mellett puszi is lesz. A sört is inni kell. Minden költséget állok.
Előtte be kell mutatnod hogy van biztosításod, persze. Mögöttem testőr lesz, láthatatlanul, az ÉN érdekemben.
Várom a címedet!

Zsoltbacsi 2016.09.26. 00:11:49

@BéLóg: Azt kifelejtetted, hogy olyan taskaradio lesz a morpho vallan mint a hippis filmekben,es termeszetesen full hangeron fog a Britney Spears menni :)

dunántúli gyerek 2016.09.26. 00:15:07

Azzal már látszólag sem foglalkozik senki hogy a bevándorlásnak milyen JÓ eredményei, hatásai, következményei vannak?

Már csak az a lényeg hogy legyünk humánusak és kultúrált müvelt európaiak ahogy illik?

morpho 2016.09.26. 00:17:02

@dunántúli gyerek:
Szerinted így van, tehát így van! Mindenki más dögöljön meg! A demokrácia így működik! Ezt csipázom.

morpho 2016.09.26. 00:22:46

@Zsoltbacsi:

Szerintem elfáradtál, elég lesz ennyi mára. Kicsit túlvállaltad magad, a 2-3 napos magyar találatokkal együtt. Van ilyen. Az azért tetszik, hogy mind a kettő hazudik, de az egyik csak kicsit, ezért neki bármit szabad. Vannak az elfogultságnak fokozatai...@BéLóg:
El lehet ezzel poénkodni. Örülök, hogy lényeglátó vagy! Ritka az ilyen manapság...

morpho 2016.09.26. 00:24:10

@dunántúli gyerek:
Szerinted a németek miért fogadták be ezeket az embereket? Szívjóságból? A németek már csak ilyenek?

Zsoltbacsi 2016.09.26. 00:29:24

@morpho: Ez a post,amire en is reagaltam 24en 8:24kor kerult fel ide.
Ez a post 20 oraval korabban 23an 12:27kor kerult fel:
888.hu/article-magat-szivatta-meg-a-bbc-a-no-go-zonakrol-forgatott

Te vagy a faradt....

dunántúli gyerek 2016.09.26. 00:32:16

@morpho: A néetek hülyék voltak. A németek egyébként is hülyék a holokausztagymosástól.

De Merkel nemrég bevallotta hogy tévedtek, az utolsó választási bukta után ami múlt 7en volt. Tettekben meg már előtte is irányt váltott.

1%-nyi migráns sem dolgozik, holott több mint egy éve ott vannak, németül ugyanúgy nem fognak megtanulni ahogy dolgozni se fognak menni soha, de összefogdosni se lesz őket egyszerü.

Úgyhogy üzletnek eddig nem üzlet, ami biztos hogy jövőre 6000 mrd forintba kerülnek a német államnak, ez a magyar ktgvetés összes bevételének az 1/3-a.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 00:39:48

@dunántúli gyerek: Olyanokat is olvasni, hogy a nagy konszernek zsaroljak Merkelt, hogy le lehessen torni a munkabereket. Csak abban szivtak meg, hogy nem lehet mit kezdeni olyan tarsasaggal, aminek (kulonbozo szamokat olvasni) 40-70 szazaleka analfabeta. Ezt ertsd ugy, hogy nem csak nemetul nem tud irni-olvasni, hanem a sajat anyanyelven se!
Meg jottek azzal, hogy milyen fantasztikusan kepzettek, mostanra kiderult, hogy meg az elitebb afrikai diplomak is kevesebbet ernek, mint a nemet erettsegi. Raadasul akinek normalisabb diplomaja volt azokat mar eddig is nagy hatasfokkal elcsabitottak a fejvadaszaik.

dunántúli gyerek 2016.09.26. 00:44:59

@Zsoltbacsi: Erre nem lehet azt mondani, hogy Orbán propagandája, de tulképp elkkerített, önfenntartó, szigorúan őrzött önálló európai (saját jogszolgáltatással) területet javasol egy világbanki közgazdász az EUs migránsválságra.....www.dn.se/ekonomi/skapa-en-frizon-for-flyktingar-i-sverige/

'Az Európában tapasztalt új migránshelyzet túlnyomórészt nem összevethető a hongkongival, ahol a Kínából betelepülők többsége vállalkozó volt. Az a kezdeti optimizmus, amely maga elé vetítette, hogy a válsághelyzettel együtt járó tömeges vándorlás majd helyreállítja Németország demográfiáját, megoldja munkaerő problémáit, miközben megoldást talál a "menekültek" foglalkoztatására, kudarcba fulladt. A több mint egy millió migráns, akik 2015-ben érkeztek, óriási többsége képzettség hiányában mindenféle munkára alkalmatlan. Csupán 54-en találtak munkalehetőséget komoly német cégeknél, annak ellenére, hogy a kormány gondoskodott arról, hogy a betolakodókat foglalkoztató német vállalatok listája nyilvánosság elő kerüljön.'

Zsoltbacsi 2016.09.26. 00:45:07

@Zsoltbacsi: Meg logikusan is buko a dolog. Kepzeld el, hogy szir orvos/epitesz/informatikus vagy. Mit valasztasz:
a: kifizetsz kb 10K eurot a csempeszeknek, kockaztatod hogy belefulladsz a tengerbe, hetekig bokorba szarsz az ut menten

b: bemesz egy random kovetsegre, bemutatod a diplomadat, es atlagosan 1 heten belul a kezedben van a munkavallalasi vizum, ezutan felulsz a repulore es max 200 eurobol 3-4 ora alatt europaban vagy....

dunántúli gyerek 2016.09.26. 00:47:55

@Zsoltbacsi: Mi magyarok ezt már megszívtuk egyszer.

Amikor a nagybirtokokra rác, tót, oláh munkásokat szervezett a magyar főnemesség, azért hogy spóroljon a melósokon, az már Trianon előszele volt.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 00:48:16

@Zsoltbacsi: De akinek igazan kurrens diplomaja volt, azt tart karokkal vartak az obolmenti allamok, meg a nemet fizeteshez kepest is meses osszegekert

Zsoltbacsi 2016.09.26. 00:57:38

@dunántúli gyerek: vagy a nemetek igy voltak a torokokkel a 60as evekben. Azt hittek, hogy miutan egzisztenciat szereznek, meg kicsit megtollasodnak, majd visszamennek. 650-700ezer torok erkezett, most vannak kb 5,5 millioan....

dunántúli gyerek 2016.09.26. 01:00:14

Soxor igaz a mondás hogy a pokol útja is jóindulattal van kikövezve.

Merkelék tényleg jóindulatból engedték át a Mo-n feltorlódott migriket, meg naivságból.

A köv. húzás az lesz amikor Zuckerberg elviszi Afrikába az ingyenes drónos internetjét. Pár 100millió majd megindul akkor is, úgyhogy komoly LIMESre lesz szükség a barbárok ellen.

dunántúli gyerek 2016.09.26. 01:04:33

@Zsoltbacsi: A törökök átmeneti fajta. Az az integráció még úgy-ahogy sikeres, és a tragikusan rossz német korfa még rosszabb lenne a törökök nélkül.

Persze töröknek vallják magukat, nem németnek, de legalább tudnak németül és többnyire dolgoznak is.

morpho 2016.09.26. 01:07:02

Bocs arcok, de nekem ez már fingfűrészelés. Elmúlt éjfél, megyek szundítani.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 01:07:16

@dunántúli gyerek: Ez is a balosok hazugsaga. Hoborognek, hogy Orban "utaztatta" oket. Csak azt felejtik el, hogy 1: merkel konyorgott ertuk 2: meg kulonbuszokat is kuldetett ertuk a hatar osztrak oldalara.
Egyebkent is nagy sotetseg kell osszemosni ezeket a szerbiabol erkezokkel, mivel horvatorszag unios allam

Itt orban olyan mint a nyuszika, van-e sapka...
Ha feltartoztatja: micsoda nacizmus
Ha tovabbengedi: utaztatja
Ha felrenez: mit csaszkalnak ezek erre, ez nem atjarohaz

Márk_Márk 2016.09.26. 01:10:38

@Wilson11:
Járhatsz az adott országban.
Az adott területeken járj.

Budapest nagy részén is járkálhatsz bármikor.

De próbálkozz éjszaka a a Klinikáktól indulva, Szigony utca Tömő utca - Illés utca - Diószeghy utca - Kálvária tér - Dankó utca - Mátyás tér - Dankó utca - Magdolna utca - Karácsony Sándor utca - Lujza utca - Teleki tér - Népszínház utca - Kisfuvaros utca - Nagyfuvaros utca - Bérkocsis utca útvonalon.
Ez ugyan nem no-go zóna hivatalosan, csak egy érdekes környék, de szeretném ha egyszer végigmennél.
A magyar nyelvet beszélő, a magyar írást jórészt ismerő, papíron keresztény és vallásos emberek lakják. Igaz, a 10 parancsolatból néhányat nem éreznek magukra nézve kötelezőnek. A Ne lopj! mindenképp ilyen, de a Ne ölj!-t is inkább csak ajánlásnak tekintik.
Felebarátaiknak meg a Lakatos és Kolompár vezetéknevűeket, ha a bőrszínük is eléri a megfelelő pigmentáltsági szintet. Kizárólag.

Szóval van egy olyan érzésem, hogy te pofátlanul hazudozol.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 01:11:05

@dunántúli gyerek: haaat, ebben nem lennek biztos. A fiatalok tobbsege szinte egyaltalan nem beszel nemetul. Nalunk is van 2 szakacs, 25 koruliek, mindketten berlinben szulettek, kb ugy beszelnek nemetul, mint valaki kb 1 honapos tanfolyam utan. Raadasul, bar erre nincs szamom, de biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan aranyban vannak a bortonokben a torokok, mint nalunk a ciganyok

dunántúli gyerek 2016.09.26. 01:16:33

@Márk_Márk: 'De próbálkozz éjszaka a a Klinikáktól indulva, Szigony utca Tömő utca - Illés utca - Diószeghy utca - Kálvária tér - Dankó utca - Mátyás tér - Dankó utca - Magdolna utca - Karácsony Sándor utca - Lujza utca - Teleki tér - Népszínház utca - Kisfuvaros utca - Nagyfuvaros utca - Bérkocsis utca útvonalon.'

Én eccer a 24es villamos vonalán a keletitől a Gát utcáig sétáltam kalandvágyból(mester/haller kereszteződése), egyedül, az is jó környék. Golgota tér stb.

Nem vk. kis darab, félős se, de nem éreztem magam biztonságban. kb. 2 km a szakasz, azalatt 2x kértek cigit és eccer szóltak be a pólómra, inkább nem néztem vissza. A 3 afférból 2 cigány 1 fehér drogos pár volt.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 01:20:09

@dunántúli gyerek:
Csak azt akartam irni, hogy pont az a helyzet, mint a franciaknal az algeriaiakkal,afrikaiakkal. Az elso generacio meg normalis, a kovetkezok meg egyre rosszabbak. Erdekes, hogy 10 eve meg teljesen normails volt a nemeteknel a vegyes hazassag. Ma a felmeresek szerint 1000 muzulmanbol 1 hajlando kereszteny nemettel hazasodni.

Viszont en is elkoszonok, mert Londonnal ellentetben itt mar 1:20 van :)

dunántúli gyerek 2016.09.26. 01:21:55

@Zsoltbacsi: Nem londoni vagyok hanem dunántúli. De jó éjt.

Márk_Márk 2016.09.26. 01:29:05

@Zsoltbacsi:
Nem.
Azért vonta vissza, mert a népszavazást már nem tudta volna a botrányok után megúszni, és iszonyatos presztízsveszteség lett volna, ha ezen a szavazáson bukik, márpedig nagyon vastagon bukott volna, mert még a Fidesz-hívek is a boltzár ellen voltak.
Így jár az, aki egy nulla százalékos, önállóan életképtelen szatelitpárt faszfejeire (Harrach Péter) hallgat.

Márk_Márk 2016.09.26. 01:31:03

@dunántúli gyerek:
A 24-es vonala az általam felsorolthoz részekhez képest egy kifejezetten biztonságos környék fehér ember számára.

dunántúli gyerek 2016.09.26. 01:33:26

@Márk_Márk: Nagyrészt az, a Haller/Mester kreuzung-nál laktam is, az a rész tök kultúrált már az Orczy parktóll kezdve.

De a fejek azért beszédesek ott is.

Márk_Márk 2016.09.26. 01:40:00

@Roan:
Mondom az okot. Az egyetlent.
Pénz.

@Willkommenskultur:
Már túl vannak telítve agysebésszel. Itt van pl ez a @morpho: nevű agysebész is nekik.
Most már segédmunkásokra vágynak.

Márk_Márk 2016.09.26. 01:41:37

@dunántúli gyerek:
Az már egy kultúrkörnyék.
A tömbrehabilitáció óta pláne.

Bár azért ott is vannak füstös képek.

dunántúli gyerek 2016.09.26. 01:47:45

Mondjuk van a multikultinak jó hatása is. Múltkor néztem eladó házakat az USA-ban, Detroitban kertvárosi házikók 10-20.000 dollárba kerülnek ami olcsóbb mint a nyírségi falvakban.

Márk_Márk 2016.09.26. 01:51:02

@morpho:
Idióta, az nincs meg, hogy a csecsenekkel háborúban álltak országon belül?

Márk_Márk 2016.09.26. 02:00:31

@Zsoltbacsi:
Te meg arra írj példát, hogy a dk stb. szavazói felgyújtották a fél várost.
Az ugyanis, aki ezt teszi, nem illethető más szóval, mint csürhe és csőcselék.

Márk_Márk 2016.09.26. 02:09:42

@morpho:
Bocs, baszd meg, de amikor kaptál egy komoly felhívást @BéLóg: -től, azonnal megfutamodtál, és valahogy véletlenül az ő hozzászólását pont átugrottad. Pedig csak élni akart az ajánlatoddal.

Mi van, lehet, hogy mégis csak hazudoztál eddig?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.26. 03:52:48

@dunántúli gyerek: "multikultinak ... Detroitban kertvárosi házikók 10-20.000 dollárba kerülnek"

:)) Detroitban a válság miatt 1 dollárért is vehetsz házat.

chrisred 2016.09.26. 05:46:37

@dunántúli gyerek: De mit ismert el Merkel, miben tévedtek? Abban, hogy azt gondolták, Németország az összes többi uniós ország (leginkább persze a schengeni határországok) támogatása nélkül is el tudja látni a menekültválsággal kapcsolatos összes feladatot. Ami már csak azért is abszurd elképzelés, mert a németek egyáltalán nem rendelkeznek schengeni határral, vagyis semmi ráhatásuk nincs arra, hogy ki és hogyan érkezik meg az Unió területére.

chrisred 2016.09.26. 05:57:16

@Zsoltbacsi: Jó lenne, ha valami bizonyítékot is mellékelnél arra, hogy a második verzió működőképes. Valójában a konzulátusokon nem foglalkoznak menedékkérelmekkel, sőt, a létszám és a rendelkezésre álló szakmai kompetencia hiányában semmiféle ügyintézéssel sem a vízumkiadást kivéve. Minden beérkező iratot továbbítanak a hazai központokba. Ha hajlandóak lennének átvenni a szír orvosok és mérnökök menedékkérelmét, akkor senkitől se tagadhatnák meg ugyanezt, ami azt eredményezné, hogy a törökországi, jordániai és libanoni konzulátusokon egyébbel sem foglalkoznának évek óta, mint menedékkérelmek átvételével és postázásával.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 06:50:47

@Márk_Márk: Teljesen mindegy, Gyurcsanynak is megvolt a lehetosege ra, ugyanugs tudta, hogy hatalmas buko lesz, de o inkabb megrazta a pofonfat es alaallt

Zsoltbacsi 2016.09.26. 06:59:04

@chrisred: 3 szir epiteszmernokot es 1 iraki es 1 irani orvost ismerek, mind hasonlo modon kerult ide. De ha veletlen nem hinnek nekik, akkor a nemet mediaban is volt tobb cikk errol.
De nem ertem mi olyan eletszerutlen neked ebben. Egy szoval se mondtam, hogy az ugyintezo Mancika biralta el Bejrutban. Tenyleg nem ertelek, minta nem azt nyomatna 0-24ben az osszes media, hogy mekkora munkaerohiany van bizonyos szakmakban

Zsoltbacsi 2016.09.26. 07:42:02

@chrisred: Meg valami, ki mondott menedekkerelmet? Mielott meg bizonyitekokat kersz tolem, talan eloszor elolvashatnad amit irtam! En munkavallaloi vizumot irtam, nem menedekkerelmet!!!! De azt is megfogalmazhatnad nekem, hogy mi egy nagykovetseg feladata (tobbek kozott), ha nem ez????

DocBulywood 2016.09.26. 07:46:50

@Zsoltbacsi:

Ha már ennyire rágerjedtél a no-go zónákra, mondok párat Budapestről:

X.ker. Hős utca

VIII.ker Népszínház utca

VIII.ker Baross utca egy szakasza, úgy a Szigony utca és a Horváth Mihály tér között

Az országból:

Olaszliszka
Gyöngyöspata

Folytathatnám a sort, de felesleges. Mindenhol vannak vadbarmok. Sajnos azzal a pár évecskével nem lehet pl Szögi Lajos életét visszaadni. Ellenben, ha nyilvános akasztással a gyilkosait büntetnék, kizárt, h ne lenne visszatartó ereje a halálbüntetésnek.

Legalább "ezektől" többet nem kell rettegni. Azért ez is valami, n'est-ce pas, monami?

Zsoltbacsi 2016.09.26. 07:57:52

@DocBulywood: Alapvetoen egyetertek, bar a Nepszinhaz utcat es a Horvath Mihaly ter kornyeket vitatnam, ezzel a kettovel voltak mindennapi tapasztalataim, de tegyuk fel hogy igy van. Akkor az a megoldas, hogy csinaljunk meg tobb ilyen helyet! Ne csak az orszag 0,00X szazaleka legyen getto, hanem minel tobb! A magyarorszagi lakossagbol ne csak mondjuk 10K eljen ilyen kornyezetben (csak hasrauteses szam) hanem mondjuk 300K?

dunántúli gyerek 2016.09.26. 08:06:05

@DocBulywood: Bezzeg a cigány migriket kanada nekifutásból rugdosta haza.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 08:13:29

@DocBulywood: Egyebkent minden kriminologus,buntetobiro es kriminalpszichologus azt mondja, hogy a halalbuntetestol nem csokkenne onmagaban a bunozes. Konszenzus van az egesz vilagon abban, hogy csak egy visszatarto ero van, megpedig a felderites hatekonysaga. Azaz egy potencialis elkoveto nem azt fogja vizsgalni hogy milyen buntetest kaphat, hanem hogy milyen esellyel kapjak el!

De egyebkent nem kene feltalalni a spanyol viaszt, eleg lenne korbenezni a vilagon, hogy mashol hogy csinaljak. En ha belugyminiszter/rendorfonok lennek biztos hogy az elso utam Tel Avivba vezetne, mert senkinek sincs tobb tapasztalata ennek a csocseleknek a megfekezesevel kapcsolatban.
De azt is lehetne tanulmanyozni, hogy az usaban mi tortent 9/11 utan. Ugye azzal kezdodott, hogy Bush kimondta, hogy haboruban allunk, amerikat megtamadtak. Es utana azt mondtak, hogy a biztonsag fontosabb, mint az egyeni szabadsagjogok. Meg lehet nezni, hogy peldaul New Yorkban milyenek a statisztikak, es milyenek mondjuk 20 eve. De bizonyitek erre az is, hogy peldaul Harlemben vagy Bronxban tortenelmi magassagban vannak az ingatlanarak, annyira felkapott kornyek lett.

Ugyanis ott az van, hogy elobb lo a rendor es csak utana kerdez. Es igaz,hogy evente meghal 5-10 artatlan ember, de meg mindig jobb, mint korabban amikor evente tobb1000 halt meg a bandahaborukban

chrisred 2016.09.26. 08:32:54

@Zsoltbacsi: Rendben, akkor harmadik országbeli személy részére schengeni tartózkodási engedélyről írtál. Teljesen más tészta, speciel már intéztem ilyet. Viszonylag egyszerű, ha van az Unión belül kapcsolatod, aki intézi és igazolja a szállást és a társadalombiztosítást - akár családtag, akár munkáltató/oktatási intézmény. Ez a meghívólevél és a vízum feltétele. Ha nincs ilyen kapcsolatod, akkor esélytelen.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 08:40:10

@chrisred: Frissdiplomaskent meg az uniohoz valo csatlakozas elott en is igy jutottam ki. Eleg volt emailban elkuldeni az oneletrajzomat es a diplomakat bescannelve, aztan a tobbit ok inteztek, mert erdekuk volt. Persze skype interju is volt, nem teljesen bemondasra mukodott, de nekem igazan nem volt dolgom ezzel, csak a kovetsegi ugyintezes. Nekem anno azt hiszem 6 hetbe telt az elso emailvaltastol az utazasig. Es mondom, akkor (2003) meg nem tortent ilyen iparszeruen mindez.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 08:45:08

@chrisred: Tegyuk fel, hogy hasznalhato diplomad van, mondjuk orvos. Ha elkuldesz igenyes oneletrajzot mondjuk 10 nagyobb nemet korhaznak, allitom hogy legalabb a fele konkret csomagot allit neked ossze, amivel csak be kell setalni a kovetsegre. Azert ez nem atomfizika

Roan 2016.09.26. 09:03:38

@Zsoltbacsi: Az utána szereplő két szó, amit kértél: Bár tudom

Ezzel együtt még továbbra is úgy gondolom, hogy akkora rettegés és halálfélelem nem lehet, ha mindenki odamegy.

prolee 2016.09.26. 09:04:39

@Zsoltbacsi: Egy komplett gimnáziumi osztály muszlimkái örvendeztek szelfizve a facebook-on a Bataclanban lévő sok halott miatt.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 09:14:53

@Roan:
"szivesebben elnenek Budapesten mint Londonban legalabbis kozbiztonsagilag" Ott a 2 hianyzo szo.

De mindegy, egyetertek hogy leteznek rosszabb helyek is , sot, ha mindent beleszamitunk, akkor meg mindig a jobbak koze tartozik. De azert nem kene elajulni se tole. Az se veletlen, hogy tavaly 35 000 migrans erkezett svedorszagba, es mellette 55 000 szuletett sved koltozott kulfoldre ugyanebben az idoszakban. Vajon miert? Vagy miert van az ,hogy franciaorszagot tomegesen hagyjak el a zsidok?
Szerintem abban a tobbseg megegyezik, hogy az irany nagyon nem jo, es inkabb addig kene tenni valamit, amig esely van. Mar ha nem tul keso mar most....

Zsoltbacsi 2016.09.26. 09:16:29

@Zsoltbacsi: Pontositok: tavaly tobb erkezett svedorszagba, de 35 000 menedekkerelmet adtak be.

Roan 2016.09.26. 09:43:02

@Zsoltbacsi: Nem kötözködésként, de ezt írtad: " Sokan irjat, hogy inkabb elnenek Budapestten, mint Londonban. Bar tudom az lesz a valaszod, hogy ott is hat Orban agymosasa. Meg egyszer: az angolok voltak kiakadva!" - nincs benne, hogy közbiztonságilag.

Azért nem lehet csak a bevándorlókra fogni a svédek emigrációját: a népszerű célpontok között van USA, Nagy-Britannia és a szomszédos országok, mindegyikben akadnak migránsok szép számmal. A Kínába kivándorlók száma is jelentős, ez valószínűleg munka/gazdasági okokkal indokolható.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 09:49:16

@Roan: Igazad van, de csak azert, mert tobbszor is irtam. A masodikban szerepel a kozbiztonsagilag.
Es tudom azt is hogy globalizacio van, en is kulfoldon elek. De szerinted veletlenszeru, hogy a vilag leggazdagabb orszagaibol hirtelen egyszerre csucsot dontogetnek az elvandorlok? Nekem tul kezenfekvonek tunik az osszefugges, hogy pont azokbol az orszagokbol kezdtek el menekulni az oslakosok, ahol a bevandorlok nagy szamban megjelentek! De termeszetesen en se mondom, hogy ez lenne kizarolag az egyetlen oka, de fenntartom, hogy ez a meghatarozo.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 09:51:05

@Zsoltbacsi: Kiegeszites az elozohoz, igy helyes a mondatresz:

...pont azokbol az orszagokbol es pont akkor kezdtek el menekulni az oslakosok...

chrisred 2016.09.26. 10:11:32

@Zsoltbacsi: Gondolom, nem úgy küldted az önéletrajzodat, hogy már két-három éve egy jordániai/libanoni/törökországi szükségtáborban küzdöttél a családod és saját magad életbentartásáért.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 10:21:55

@chrisred: Nem, de hatszelem se volt. Raadasul mint irtam, friss diplomas voltam, szoval 0 munkatapasztalattal rendelkeztem. Nem azt irtam, hogy kizart, hogy a millios tomegben ne lenne 1-1 tenyleg diplomas. De abban biztos vagyok, hogy akinek lehetosege es esze volt, az idoben megtalalta a modjat, hogy boldoguljon. Vagy neked ha elkezdik tamadni az orszagodat, es van lehetoseged hogy 10xes penzert mondjuk olyan szomszedos, de legalabbis kozeli orszagba menj, ahol meg raadasul nyelvi problemad sincs es a vallas is ugyanaz, akkor nem azt valasztod, ahelyett, hogy belevagj az ismeretlenbe eleg ketes eredmennyel? Ez pont annyira ketes szerintem, mint az a duma, amit hangoztattak az elejen, hogy szegenyeknek megsemmisult a papirjuk a bombazasban es azert nem hajlandoak azonositani magukat. Kerdezem, ha itt olyan lenne a helyzet mint sziriaban, nem az lenne az elso dolgod, hogy a papirjaidat (szemelyi,utlevel,jogsi,diploma) osszecsomagolod, es soha sehova egy lepest se teszel nelkuluk? Raadasul az iphone a legtobbnel ott van, szoval mar csak ezert is santit a sztori.
De vannak meg egyeb furcsasagok is a mesejukben, most csak azert ezt hoztam fel, mert ez kapcsolodik a munkavallalashoz.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 10:30:48

@chrisred: Raadasul ha csaladom is van, akkor meg annyira se kockaztatok, mintha egyedul lennek. De ezt akar zarojelbe is tehetjuk, mert az osszes hatosag azt mondja, hogy a 70-80 szazalekuk 20-35 kozotti katonakoru ferfi.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 10:43:04

@Zsoltbacsi: Tudod, lebombazzak a hazukat, az iphonet es a bankkartyat sikerul megmenteni, de a tulnyomo tobbsegnek epp a papirokat nem. Mese habbal.

Medgar 2016.09.26. 10:47:46

Nem tudom, hogy Londonban mi a helyzet, de Franciaországban egy darab no-go zone sincs.

Maximum "zones de sécurité prioritaires" azaz ZSP-k vannak ami ugye már a nevében is eltér.

Ráadásul Manuel Valls még 2013-ban visszavonta javaslatát, hogy egész Marseille ZSP legyen.

Willkommenskultur 2016.09.26. 10:50:38

@Medgar: Meggyőztél. Jöhetnek a négerek franciaországból, mert a putrit nem NOGOnak híjják.

Roan 2016.09.26. 10:58:39

@Zsoltbacsi: Az nekem továbbra sem logikus, hogy egy őslakos a migránsok miatt elköltözik egy olyan országba ami szintén kedvelt migrációs célpont, hiszen ezzel csöbörből vödörbe kerül, ráadásul, az eddigi lakóhelyét/életét hagyja hátra.

Ha a migránsok miatt költöznének el, akkor Magyarország és Lengyelország lennének a nyugati országok migrációs célpontjai, de ez most nem így van.

Szerintem itt most sok tényező van jelen: globalizáció, lelassult gazdasági növekedés, migráció, IS által keltett terrorhullám, így elég nehéz elkülöníteni, hogy melyik a valós indok a mobilizáció mögött.

chrisred 2016.09.26. 11:00:30

@Zsoltbacsi: Ezek papírszagú fejtegetések. A modern korban általában az emberek nem számítanak arra, hogy a saját környezetükben hirtelen űzött vadak lesznek. Senki se lát a jövőbe, hogy tudja, mikor jön el a pillanat, amikor már nem képes kontrollálni a körülötte zajló eseményeket. Csomó gazdag és befolyásos zsidó került úgy Auschwitzba, hogy simán elmenekülhetett volna, de valamiért azt gondolta, hogy vele nem fog megtörténni az, ami másokkal.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 11:05:18

@Roan: Kicsit elbeszelunk egymas mellett, de epp te mondtad ki a lenyeget: "egy olyan országba ami szintén kedvelt migrációs célpont, hiszen ezzel csöbörből vödörbe kerül, ráadásul, az eddigi lakóhelyét/életét hagyja hátra."
Epp ez a lenyeg, hogy mit nyer azzal, ha az egyik gazdag orszagbol a masikba megy? Nem sokat, es anyagiakban se jar jobban, epp ezert kell mas eletszeru okokat keresni. Epp az volt az ervelesem alapja, hogy a vilag leggazdagabb orszagai jartak igy. Szerinted valaki jobban keres amerikaban mint svedorszagban? Talan lehet, de annyival nem, ami indokolna a koltozkodest. Gondolom te se akarsz +10 szazalekert a vilag masik felere menni. Raadasul a celorszagokban nincs jelentos muszlim populacio. Az angol sajto is tele van azzal, hogy a fiatal angolok milyen nagy szamban koltoznek ausztraliaba es uj zelandra, ott se gondolnam, hogy feltetlen a penz lenne a mozgatorugo.

chrisred 2016.09.26. 11:06:24

@Zsoltbacsi: Korábban szépen leírtad, hogy milyen kockázatos és nehéz fizikailag az embercsempészek által felkínált lehetőség, és most csodálkozol, hogy a nők, gyerekek, idősek és nyomorékok aránya alacsony?

Zsoltbacsi 2016.09.26. 11:14:59

@chrisred: Egyet is ertek, meg nem is. Igazad van, hogy vannak olyanok, akik a vegsokig remenykednek, talan meg az esszeruseg hataran tul is. Amiben nem ertek egyet, hogy ez altalaban nem egyik naprol a masikra jon. Se a zsidoknal, se a szireknel. Ott is ugy kezdodott, hogy volt egy nehany10ezres tuntetes, es aztan folyamatosan romlott a helyzet. Raadasul ne hasonlitsuk szerintem a mostani helyzetet a 75 evvel ezelottihez. Most mar ott a net/media, gyakorlatilag (na jo kis tulzassal) real timeban nezheted a neten, hogy hol vannak a frontok.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 11:19:39

@chrisred: Nem azt irtam, legalabbis a lenyege nem az lett volna. Azt akartam irni, hogy azok a tarsadalmi retegek, akikre a Mutti epitett nem celcsoportjai a csempeszeknek, mert nekik voltak egyeb opcioi is. A csempeszekkel tulnyomoreszt azok jonnek, akiknek nincs legalis lehetoseguk. De ha nem hiszel nekem, nezd meg az osztrak jelenteseket, szerintuk a naluk menedekkerok kozott 0,5 szazalek volt a diplomasok aranya.

Roan 2016.09.26. 11:26:22

@dunántúli gyerek: @Márk_Márk: Én a 8. kerületben lakom több éve, az Orczy környékén, szerintem annyira nem súlyos a helyzet, mint ahogy sokan gondolják. A Népszínházban egyébként nem annyira este, mint inkább délután vannak furcsa figurák, a részegek is ilyenkor keverednek elő.

A pénz- és cigilejmolós alakok meg sajnos szinte minden aluljáróban előfordulnak, nem kerületi specifikum.

DocBulywood 2016.09.26. 11:41:34

@dunántúli gyerek:
"Bezzeg a cigány migriket kanada nekifutásból rugdosta haza."

Na ja, nem is sípoltak miatta az ámnyesztyíj jintyernyésönl babusgatói!

DocBulywood 2016.09.26. 11:46:31

@Zsoltbacsi:

Igaz. Csakhogy egyből jönnek a jogvédők, h a bűnözőnek is vannak jogai!

Nézd meg, pl a 4-6-son az alvó embertől ellopták a mobilját, mit látsz a felvételen? A tolvaj mocsoknak 16 pixelből áll a feje.

Tessék kitenni minden utcasarokra, ő a tolvaj - aztán majd tépkedheti a plakátot, mint elhivatott turbómagyar a 2farkúék plakátját.

Akit tolvajláson kapnak, minden üzletbe kitenni a fényképét, tudja mindenki, ő az.

Ez itthon nem megy, mert az áldozatot kivéve mindenkinek vannak jogai. Ha már nem akarsz halálbüntit, akkor az ilyen tolvajoknak sem kell letöltendő börtönt adni.

Melyik kezeddel loptál, kotonszökevény? Azzal? Na, akkor ide betesszük a tenyered a satuba és tekerünk párat rajta...

Legközelebb nem fog lopni.

Mondjuk akkor a fide$$-es képmutatók döntő hányada lapáttenyerű lenne..., meg a maszoposoké is.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 11:52:17

@DocBulywood: Nem vitatkozok, en csak a halalbuntetesre reagaltam. Mondjuk ha rajtam mulna, akkor megnyitnam ujra a bezart banyakat, es a bunozoket oda kuldenem dolgozni, hogy keressek meg a fogvatartasuk arat. Aki nem hajlando ra, az kap kenyeret es vizet, aztan majd ha dolgozik, johet a fott etel, es az egyeb szolgaltatasok (konyvtar,tv,sport lehetoseg,stb)
Mar csak azert se ertek egyet a felsoroltakon kivul a halalbuntetessel, mert akkor lesulyednenk az o szintjukre. SZerintem meg kell mutatni, hogy mi tobbek vagyunk.
Es a vegso ervem az, hogy az eletfogytosok mind azt nyilatkozzak, hogy ez nagyobb buntetes nekik, mint ha felakasztottak volna oket.
De akar egyetertunk, akar nem, a mostani tokolesnel, meg farizeus szemleletnel barmi jobb!

Zsoltbacsi 2016.09.26. 11:56:33

@DocBulywood: Nekem egyebkent tetszett, amikor a muszlim papok nem voltak hajlandoak eltemetni a papot lefejezo gyilkosokat. Szoval ilyen szimbolikus iranyba is el lehet mozdulni.
Vagy tudod, hogy szamoltak fel a bekefenntartok az ongyilkos merenyleteket pakisztanban? Disznoborbe tekertek a gyilkosok maradvanyait, es ugy temettek el. Es mivel a diszno tisztatlan allat, igy ezek nem kerultek a mennybe, nem varta oket 72 szuz :) Rogton abba is maradtak a robbantasok!

Roan 2016.09.26. 12:10:32

@Zsoltbacsi: Várj, szerintem a lényeget figyelmen kívül hagytad: a célországok is jelentős befogadók, és a muszlim vallás is jelen van.

Medgar 2016.09.26. 12:22:05

@Willkommenskultur: Na látod :-)

Egyébként létezik olyan politikus a Földön aki beismerné, hogy van no-go zóna az országában?

Zsoltbacsi 2016.09.26. 12:32:07

@Roan: Igen, befogadok. Az amerikaiaknal kokemeny kvotarendszer van. Most emeltek fel 90rol 110 ezerre, raadasul majdnem az egeszet del es kozep amerikaiakkal toltik fel. Ausztraliaban es uj zelandon meg kevesebb van, raadasul ha jol tudom, az angoloknak meg vizum se kell oda, mivel a nemzetkozosseg reszei. Megint az aranyok a kerdes, mint a no-go zonaknal (vagy hivjuk, ahogy akarod). Persze hogy pestnek is vannak durva reszei, de ne mossuk ossze mondjuk Malmovel, ahol havi atlagban 10-15 kocsit gyujtanak fel, a rendorok 80 szazaleka fel akar mondani, a buszvezetok nem akarnak behajtani azokra a teruletekre.

chrisred 2016.09.26. 12:36:05

@Zsoltbacsi: Semmi kifogásom nem lenne ellene, de tartok tőle, hogy túlbecsülöd ennek, meg úgy egyáltalán a gondolkodásra képes emberekre méretezett ellenpropaganda hatását. Egy potenciális öngyilkos terrorista tudatában már nem vallási tézisek forognak, hanem csak az, hogy milyen módon tudna Dugovics Tituszként a lehető legtöbb embert magával vinni. Azok már menthetetlen és visszafordíthatatlan monomániások.

Márk_Márk 2016.09.26. 12:43:34

@DocBulywood:
Hát látszik, hogy kurvára nem ismered Budapestet.

A Hős utca kb. 150 m, jó széles utca, egyik oldalán a TEK kerítése húzódik végig, és csak az utolsó 2 házban laknak cigányok, nyugodtan végigmehetsz rajta, nem fog bántani senki. Éjszaka sem, hacsak nem lobogtatsz pénzkötegeket, de azért a Nagykörúton vagy a romkocsmanegyedben is lecsapnak.

Népszínház utca dettó, több százszor mentem rajta végig éjszaka is, a Teleki téren lakott a csajom.

Baross úgyszintén.
A mellékutcákkal vannak gondok, pl. Dankó, Diószeghy stb.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 12:43:47

@chrisred: Megint igazad van,de nem errol beszeltem :) Szerintem az egesz ott kezdodik, amikor az imamok es a szalafistak beszervezik oket. Utana igazad van, mar nem lehet mit csinalni, de azert azt se lehet szerintem kijelenteni, hogy nem lehetne megelozni a bajt.

Vagy ha ugy van ahogy mondod, akkor tegyuk fel a kezunket, es adjuk meg magunkat. Ugye Orbant szidtak folyamatosan a kerites miatt, tudod mi lett volna, ha nem epiti meg, es folytatodik az, ami elotte volt? Nemet szakertok szerint akkor most 10-12 millio "menekult" lenne csak nemetorszagban, es ez a szam mind az elmult 2 evben erkezett volna. Ne felejtsuk el, hogy erosen felivelo tendenciat mutatott a hataratlepesek szama akkoriban.
En biztos vagyok benne, hogy ezert is mi magyarok lennenk a hibasak...

Márk_Márk 2016.09.26. 12:48:48

@Roan:
Akkor menj végig éjjel az általam felvázolt útvonalon. Valóban vannak benne veszélytelen részek is, pl. Népszínház utca, de az köti össze a veszélyeseket, tehát azon is menni kell, hacsak nem tudsz repülni.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 12:50:23

@Zsoltbacsi: Mondjuk ezt a 10-12 milliot en is kicsit tulzonak tartom. De gondolj bele, csak iden szeptemberig kb 750 ezer ember lepett be nemetbe ugy, hogy az elsoszamu, legfontosabb utvonaluk gyakorlatilag teljesen le van zarva.

Roan 2016.09.26. 13:08:51

@Márk_Márk: Magdolna, Lujza, Teleki, Népszínház: jártam már párszor, ha pont lekéstem az éjszakai járatokat, semmi különössel nem találkoztam, sőt, délután rosszabbul fest a környék, pl. a Lujzában régebben rendszeresen kiültek a kapualjakba a rozzant műanyag székekre, kólával, a Népszínházban is megélénkül a kocsmák környéke, de estére ezek eltűntek. A Dió, Tömő felé nem nagyon van dolgom, többnyire autóval jártam arra, így nem igazán tudom, milyen este.

wkker 2016.09.26. 13:18:30

Tipikus történet: Viktorék szokás szerint féligazságokra építik a gyűlölködő kampányukat a saját hatalmukért, így hülyítik az arra vevőket.
Nogo zónák? Olyan, amiről Viktorék beszéltek, kevés van, szinte nincs is Európában. Rosszabb környékből van sok. Itthon is. Vannak olyan városrészek, vagy falvak, ahova nem szívesen megy az ember... Ennek nincs köze a bevándorlókhoz.
Akik kicsit is nyitott a világra az látja, hogy bűnözés ott van, ahol vannak társadalmi egyenlőtlenségek. Minnél nagyobb és szélesebb, annál jobban jelen van.

Szociológusokat kellene megkérdezni, hogy miért van ez így, mert ugye azt nem lehet kijelenteni, hogy a szegények bűnözők, a gazdagok meg nem. Mégis, arányaiban többen a szegényebbek közül kerülnek ki a bűnözők. Nyílván a jó iskola és az azzal járó környezet is számít, tehát egy "gazdagnak" az a célja, hogy a gyereke jó gyerekek közt legyen, jó közösségben, sokat tanulva és ez bizony számít.

Egy szó, mint száz, a bűncselekmények azokban az országokban és azoknál az etnikumoknál elhanyagolható, ahol kicsik a különbségek.

Tegyél be pénz nélkül, egy börtönbe, kenyérrel és vízzel 30 akármilyen fiatalt és tegyél be 30 másikat egy luxushotelbe korlátlan étel és italfogyasztással.
Az előbbiben sok gond lesz, erőszak, kényszerítések, lopás.. az utóbbiban meg max mindenki elhízik, de kerülik a balhét, nehogy kidobják őket.

Volt egy cikk Amerikáról a feketegyilkolások kapcsán és ott sem egyszerű a dolog. Az tény, hogy a feketék közt arányaiban több a bűnöző, de az is tény, hogy arányaiban szegényebbek (ezzel szinte teljesen arányosan iskolázotlanabbak) és előjöttek a társadalmi különbségek. Kiderült, hogy a gazdag feketék és fehérek közt nincs ilyen különbség.

Európában is hasonló a helyzet. Szegénynek lenni rossz. Szegénynek ÉS más etnikumunak lenni viszont a lehető legrosszabb dolog lenni. És mindegy, hogy itt ki az a réteg, fekete amerikai, vagy fekete afrikai, vagy arab, vagy grúz. Az a réteg amelyik a társadalom alján van, messze nem lesz kizárólag bűnöző, de arányaiban közülük fog kikerülni a legtöbb. És nem azért mert ilyen, vagy olyan a bőrszíne.
Amíg a fél város egyedei egyenként 100 ezer ft-ért ebédelnek meg és félmillióért szállnak meg a szállodában, miközben a másik fele a kukából vadássza le magának a patkányt, hogy legyen mit ennie - addig lesznek különbségek és lesz széthúzás és nem lesz integráció és lesznek olyan környékek, ahova nem jó idegennek belépnie.

Willkommenskultur 2016.09.26. 13:29:23

@wkker: Orbánék azért nyernek mindig mindent mert a féligazságaikkal szemben a másik oldal teljes ostobasága áll.

Igy lesz ez most is, meg 2018ban is.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 13:31:43

@wkker: Nagyjabol egyetertek az irasoddal, de azert megkerdeznem, hogy tehat akkor az a megoldas, hogy importaljunk meg tobb ilyen potencialis veszelyforrast ide?

Raadasul abban se sikerult meggyoznod, hogy minden buncselekmeny fajtat osszefuggesbe lehetne hozni az egzisztencialis kulonbsegekkel. Szerintem az a helyzet, hogy nem ertik meg, illetve nem hajlandok elfogadni, hogy europa mas, es itt masok a jatekszabalyok, raadasul lassan es sunyin megprobaljak atvenni az iranyitast, es rank is rankkenyszeriteni a sajat barbar szokasaikat. Az nem anyagi kerdes, hogy szerintuk minden europai no kurva, meg is latszik, nemetorszagban 16x valoszinubb, hogy egy nemi eroszakolo migrans, mint hogy nemet lenne.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 14:56:19

@Willkommenskultur: Pontosan igazad van. Raadasul azok diktaturazzak a masikat, akik tudatosan szembemennek nemcsak az orszag akarataval, de meg a sajat valasztoik tobbsegenek akarataval is.

sírjatok 2016.09.26. 15:45:10

@morpho: "Nem, én azt nem hiszem el, hogy faszbukón bukkantál rá. Szerintem te simán a Habony stábnak dolgozol."

Loál, ha mondjuk azt mondom, hog yén is a facebookon láttam, mert a Spíler meg a Mandiner meg a 888 mind ott hozta, akkor én is Habony vagyok?

Zsoltbacsi 2016.09.26. 16:38:55

@sírjatok: Kikerem magamnak, Habony en vagyok, ez a cim mar foglalt :)
Mondjuk tenyleg szanalmas, hogy majdnem 1 nappal korabban megjelent az altalad is emlitett mediakon, de azert koti az ebet a karohoz....

Igazsagoszto buldog seriff 2016.09.26. 17:49:35

Persze hogy vannak NOGO zonak, nemsokara a nagyresze az lesz.

chrisred 2016.09.26. 18:49:04

@Zsoltbacsi: Az túlzás, hogy pár tucatnyi elmebeteg miatt az egész emberiség kollektív öngyilkosságot kövessen el. Statisztikailag nagyon kevés esély, hogy valamikor az életünkben beleszaladunk valamelyik aktív korszakába. Igaz, a lottóötösre még kevesebb az esély, mégis rengetegen választják az adófizetésnek ezt az önkéntes formáját.

Ahogy írtam, a vallás vagy az egyéb ideológiai propaganda nem érne semmit, ha hatalomvágyó emberek nem építenének fel rájuk bűnszervezeteket. A leghatékonyabb eszköz a bűnelkövetők ellen pedig soha nem a kemény büntetés volt, hanem az, hogy sorozatosan kudarcélményekkel szembesüljenek. A terrorszervezetek azért jönnek létre, hogy félelemkeltéssel okozzanak károkat. És minél nagyobbnak és félelmetesnek hiszik őket, annál sikeresebbek. Ezért kontraproduktív a háború elől menekülők összemosása a terroristákkal.

Zsoltbacsi 2016.09.26. 20:17:09

@chrisred: Pár tucatnyi?? Csak a franciák 15 000 embert név szerint számon tartanak mint potenciális terrorista. A németek meg azt mondják, hogy 1000 emberből MINIMUM 1 kiképzett terrorista. Az 2,5 millió embernél 2500 minimum

Zsoltbacsi 2016.09.26. 20:21:46

@Zsoltbacsi: Ez azt jelenti, ha összeadjuk a számokat+ a belgáknál is van néhány, hogy van europaban kb 20 000 tobbsegeben az iszlam allam altal kikepzett ember, aki ha parancsot kap, nem habozik

xclusiv 2016.09.27. 00:39:23

Csak halkan jegyzem meg: magyar kisváros, és vannak olyan utcák ahova a helyi rendőr nem megy be. Ha nagyon kell intézkedni akkor jöjjön inkább a megyei kommandó vagy a tek.

Aztán lehet azon vitatkozni hogy ez no-go zóna vagy nem...

chrisred 2016.09.27. 05:10:11

@Zsoltbacsi: Van egy kis fogalmi zavar, nem lehetséges terroristákról, hanem potenciális öngyilkos terroristákról írtam. Nem mindegy. Százmilliónyi hivatásos katona lehet a világon, a többsége gazdasági és műszaki vonalon dolgozik. Ezeknek a töredéke vállalkozna önként olyan akcióra, hogy ledobják az ellenséges vonalak mögé, és végrehajtja a feladatot a visszatérés reménye nélkül.

A többiek szerepét sem akarom lebecsülni, a pszichikai-fizikai bűnsegédek megkönnyíthetik az ilyen támadások esélyét és hatékonyságát. De az effajta bűnözői szerepekre az európai hatóságok fel vannak készülve, és vannak eszközeik a semlegesítésükre. Példa rá a magyarországi autólopások visszaszorítása az orgazdai hálózatok felderítésével.

DocBulywood 2016.09.27. 07:43:13

@Márk_Márk:

OK, köszi a javítást. Ezek szerint csak a főutcákon érdemes sétálni. Hát...

Mellesleg ha elgázosítanák egy éjszaka az általad felsorolt részeket, vajon a közelben élők élete biztonságosabb lenne?

(A hullákat elégetnék a belső udvarokon, ne legyen azokkal sem gond. Ezt nevezem a város megtisztításának - máshogy nem megy.)

Zsoltbacsi 2016.09.27. 07:51:37

@chrisred:
Nem ertelek, en nem latok kulonbseget lehetseges es potencialis kozott. Marmint nekem szinonima a 2 szo. De mindegy. Hivhatjuk felolem szelsoseges iszlamistanak is vagy szelsoseges radikalisnak. A lenyege mindnek ugyanaz, ha jon a parancs, akkor orakon belul robbant, mert megvan neki a "tudasa" es az infrastrukturaja hozza. Es sajnos europa ebben nem tudja megakadalyozni. Epp ezert kene elkerulni, hogy ha mar igy alakult, akkor legalabb meg tobb ilyet ne importaljunk mar ide!
A 100 millios katona szamot se tudom honnan szerezted, csodalkoznek ha 10-15 millional tobb katona lenne a foldon, ha a zsoldosokat nem szamitjuk, raadasul ennek a szamnak a tobbsege a 3 szuperhatalomnal van, ami az europai biztonsag szempontjabol irrelevans .

"Példa rá a magyarországi autólopások visszaszorítása az orgazdai hálózatok felderítésével. "
Lehet hogy a lopasok szama visszaszorult, de a felderites hatekonysaga maradt a beka segge alatt. 2015ben 9,2% volt, azaz 10bol 1 kocsit talaltak meg. Ugyanez a finneknel 52%,de meg a bezzeg lengyeleknel is 24%. En nem lennek olyan buszke ra.

wkker 2016.09.27. 10:13:12

@Zsoltbacsi:
Üldözési mániád van, ami nem is csoda, hisz ezt verik itt bele az arra fogékonyak és irányíthatók fejébe.

" tehat akkor az a megoldas, hogy importaljunk meg tobb ilyen potencialis veszelyforrast "

Nem, soha nem mondtam ilyet és szerintem SENKI. Nem állítom, hogy tudom a jó megoldást, de az biztos nem jó, hogy koncentrációs táborokba zárjuk a szerencsétlen mindenüket elvesztett családokat.
Én csak felhívtam a figyelmet, hogy a félelemkeltés és más emberi lényeg degradálása nem megoldás.
Ha melegszik az átlaghőmérséklet akkor teljesen felesleges anyázni a Napot, és duzzogni a sarokban, hanem dolgozni kell és ki kell hozni a legtöbbet belőle.
Vissza nem lehet küldeni a háborús romokba embereket, de azt se lehet, hogy Németországba tegyük mindet. Elosztani ezen a bazinagy kontinensen, kiemelni az erőszakos egyedeket és integrálni azokat, akik csak élni akarnak(ez a nagy többség).

"Raadasul abban se sikerult meggyoznod, hogy minden buncselekmeny fajtat osszefuggesbe lehetne hozni az egzisztencialis kulonbsegekkel"
Ki akart? És ki mondott ilyet? Csak azt mondtam, hogy EGYÉRTELMŰ a kapcsolat a társadalmi lecsúszás és a bűnözés közt. Nem csak Európában, hanem a világ minden táján.

"Az nem anyagi kerdes, hogy szerintuk minden europai no kurva"

Szerintem felesleges neked segítenem, mert ebből látszik, hogy a feketén és a fehéren kívül egyszerűen nem fogod fel, hogy vannak más színek is.
Egy szóval se mondtam, hogy anyagi kérdés CSUPÁN. Épp erről van szó, hogy ez egy összetett szociológiai dolog. Az egyik része, hogy nincs pénz, a másik része, hogy társadalmi kissebbségbe tartozik, amihez társul egy sor olyan dolog, amibe te soha nem ütköztél. Ehhez hozzátársul maga a környezet, ami szintén szegény, szintén kilátástalan, ahol aztán megjelennek a hangadók...

Olyan ez társadalmilag, mint a bandák kialakulása mondjuk Rioban. Beleszületnek egy elszigetelt rétegbe és bűnözők lesznek. De azt fogd fel: a többség nem genetikai okokból bűnöző!!

"raadasul lassan es sunyin megprobaljak atvenni az iranyitast, es rank is rankkenyszeriteni a sajat barbar szokasaikat"
Azt hiszed, hogy itt konkrét tervek vannak és konkrét irányítás. Pedig nem. Senki nem próbál meg semmit átvenni. A társadalom legalsó rétegei úgy élnek, ahogy folynak a patakok: kiszámíthatatlanul, de a könyebb ellenállás felé. Az amerikai nyomornegyedek, a délamerikai drogtáborok stb...

Zsoltbacsi 2016.09.27. 11:35:42

@wkker: Azon gondolkozok egy ideje, hogy tetelesen valaszoljak mindenre, vagy egyben csak a lenyeget megragadva.
Azt hiszem az utobbinal maradok.

Szoval az a velemenyem, hogy akar igazad is lehetne, ha nem vennenk figyelembe a tenyeket, tortenelmi tapasztalatokat es legfontosabb szamokat.

Azt allitod, hogy lehet oket integralni. A magyar baloldal is mindig ezt mondja, hogy csak penz kerdese, koltsunk tobbet ra, es majd jo lesz.

Mit is jelent az integracio ebben az esetben? Szerintem azt, hogy minel tobben elmennek dolgozni illetve nem folytatjak tovabb azt az eletmodot, ami eddig jellemezte oket.
Tisztelettel kerdezem Toled, hol sikerult ez az utobbi 50 evben europaban?
Nezd meg a svedeket, a vilag egyik legbefogadobb, legliberalisabb nemzete. Mindent megkaptak a bevandorlok: ingyen lakas, ingyen kozlekedes, rengeteg ingyenes tanfolyam, illetve nyelvtanfolyam. Szerintem ki lehet jelenteni, hogy POZITIVAN voltak diszkriminalva a helyiekkel szemben, de azt is mondhatnam,hogy a helyiek karara. Eredmeny? LAthatod, ha megnezel barmilyen sved statisztikat akar a bortonbeli aranyukrol, akar a kulonbozo buncselekmenyek gyanusitottjai koreben. MEgint a nemi eroszakkal jovok, de annak az eselye 95% hogy nem szuletett sved fog megeroszakolni. Ez a hala azert, amit kaptak. De tiszta lelkiismerettel mondd a szemembe azt, hogy nem kaptak meg MINDENT!!!!! Megis mi a lof@sz kell meg nekik?
Ja, tudom mi kell, itt terunk at a kovetkezo tevedesedre: tudod mi kell nekik? Sharia birosag/rendorseg. Nem ezert harcol az osszes diaszpora franciaorszagtol nemeteken az a svedekig?
El lehet bagatellizálni a kerdest, de a felmeresek azt mutatjak, hogy nagyon nagy baj lesz meg ebbol.

De nezhetjuk a nemeteket is, ugye azt allitottak maguk a "menekultek", hogy dolgozni mennek oda. Mennyien is dolgoznak most úgy hogy sokan mar masfel eve ott vannak? Gondolom Te is hallottal mar arrol, hogy a DAX30nal, azaz nemetorszag 30 legnagyobb cegenel osszesen 120an. De legyunk nagyvonaluak, es higyjuk el hogy a tobbseg a kisebb cegeknel van, es legyen mondjuk nehany ezer. Az is ezrelekekben merheto! Es meg a nyelvi kulonbsegekre se hivatkozhatnak, mert sok munkakor van, ahol nem annyira kell nyelvtudas, megis hianyszakmak: takarito, teherautosofor....
Vagy nezd meg a nemet hivatalos jelenteseket, hogy mennyien hajlandoak elmenni az amugy ingyenes tanfolyamokra.

Folytathatnam, de nem latom sok ertelmet. Te azzal vadolsz engem, felulok a riogatasoknak, es agymosasnak. Csak az a baj, hogy pont Te nem veszel tudomast a tenyekrol, mert kettonk kozul szerintem en vagyok az, aki fuggetlen es hiteles szamokkal elojott. Toled eddig csak azt hallottam, hogy szeressuk egymast, meg a tobbi hippi lozung.

Ne haragudj, nem ellened szol, csak szeretnek mar valaki, aki bebizonyitja szamokkal hogy milyen jot is tesznek ezek velunk. A vegen meg nekunk kell megkoszonni, hogy idejonnek ezek a fustosok, es megmentenek minket.

A masik, amivel jatszani szeretnek a befogadaspartiak, hogy probalnak szanalmat kelteni olyanokkal szemben, akik nem erdemlik meg. Csak az a baj, hogy rengeteg helyen santit az eloadott sztori, hatalmas logikai bukfencek vannak a meseben.

A legszebb pelda TGM, allandoan agital a befogadas mellett, sot hangoztatja, hogy legalabb 20 ezer embert be kene fogadnunk. De ahhoz termeszetesen mar nincs gerince, hogy a szavazason az igen mellett harcoljon, odaig mar nem er el a humanuma.

Na ugyanezt latom a befogadaspartiak tobbsegen. Ugye azok diktaturaznak ezerrel, a csapbol is ez folyik, akik egyebkent lazan szembemennek nem csak az orszag akarataval, hanem meg a sajat valasztoik tobbsegevel is.

wkker 2016.09.27. 14:20:12

@Zsoltbacsi:
Én azért mondom azt, hogy elkapott téged a propagandagépezet, mert nagyon könnyen ítélsz el(nem meg, hanem EL!) milliókat, százak miatt.

Én soha nem mondtam, hogy Svédországban olyan jól működik az integráció, de az ellenkezőjét sem, pont azért mert nem tudom.

Én csak azt mondom, hogy látványosan hazug dolog, mindent az arabokra kenni, mivel MINDEN kontinensnek megvannak a maga társadalmi leg-leglegalsóbb rétegei, akik közül - az arányokat nézve- kikerül a legtöbb bűnöző, munkanélküli stb.

És ez a TÉNY, nem az, hogy maga az integráció nem működik.
Te Svédországot mondtad, csak néztem konkrét számokat is: a lakossághoz mérten dupla annyi embert fogadtak be, mint a második legtöbbet befogadó.

Ajánlom rekafoto blogját, helyiként elég jól összeszedte a dolgokat. Onnan idézek egyet, ami kulcsfontosságú: "A nagyobbik baj az, hogy a rengeteg bevándorlót fogják, betömik a már így is kétségbeejtően zsúfolt bevándorlónegyedekbe, a szájukat betömik segéllyel, és magukra hagyják őket. Nem kötelező dolgozni. Nem kötelező svédül tanulni. Az állampolgárságnak nem feltétele se egyik, se másik. Helyette a politikusok arabul írt választási plakátokkal próbálják megnyerni őket. "
Érted mi a gond? Nekem ne szidd az integrációt, mert ez NEM integráció.
Ugyanúgy nálunk sem integráció, hogy a cigányfalvakba öntenek pénzt, hogy segélyből (állati körülmények közt) eléljenek tíz gyerekkel... És szidhatod a "libsiket", hogy erről ők tehetnek és ők szidhatnak téged, hogy náci vagy, attól még a helyzet nem oldódik meg.

Az amibe te kapaszkodsz, hogy Iszlám tövénykezés és blabla ezek mind-mind csak KÖVETKEZMÉNYEK, nem pedig okok. Te nagyon ragaszkodsz az arabokhoz, de mint mondtam, mindenhol kissebb-nagyobb mértékben jelen van a probléma, nem kell hozzá iszlám. Az csak egy következmény, hogy a semmiben lebegő, segélyből eltartott, tanulatlan társadalom alján levők közül többeket tudnak irányítani drogbárók, szélsőséges iszlamisták, maffiavezérek, Jakuza vezérek stb...

Te azt mondod, hogy Európában sehol nem volt jó példa integrációra, pedig azért akad. Ahogy a világban is. Ha mész egy párizsi metrón, akkor látsz mindenféle népet, együtt, békésen, munkába, iskolába menve és mind francia. És ez akkor is így van, ha a gettókban meg többnyire bevándorlók kerülnek. Európában az elmúlt száz évben sok millió bevánrodló integrálódott, totálisan rendben, akik ma is szépen termelik a GDP-t és Európa jobbik felét alkotják. És hiába nagyítjuk fel az eseteket, ők vannak többségben és nem a bűnözők.

"Azt hiszik, ha eldugják őket valami istenhátamögötti faluba vagy egy nagyvárosi gettóba, a probléma majd idővel megoldódik."
Ez pedig nem integráció. Éppen ezért kellene megtervezni, elosztani és nem egymás nyakába zúdítani az embereket. Mert amúgy, ha könnyű is arctalan dzsihádistának nézni őket(amivel önmagában is generálod ezeket az eszméket) - vajóban emberekről beszélünk. Egy híres pszichológusnak volt is egy botrányosra sikerült, befejezetlen tesztje, ami abból állt, hogy teljesen normális, stabil elméjű önkénteseket két csoportra osztott, az egyik csoportban a börtönőrök voltak, a másikban az elítéltek.
A hetek alatt normális emberekből mindkét oldalon teljesen magukból kifordult emberek lettek. Az őrök szadisták lettek, a bűnözők pedig komolyan agresszívvá váltak. Stanfordi börtönkísérlet-re ha rákeresel sok irodalmat találsz róla. Egyébként ez volt a nagy tanulsága: "a kísérlet eredményei arra utalnak, hogy a résztvevők inherens személyiségi adottságaival ellentétben az adott szituáció az, ami meghatározza viselkedésüket."
Érted ezt? Az, aki te vagy, az ezek közt a körülmények közt létezik, mert a legtöbb emberre az igaz, hogy a viselkedésüket az adott szituáció határozza meg. Más körülmények közt Te, nem te lennél valószínűleg. A többségből ráadásul a rosszat hozza ki a rossz körülmény, bár van ellentétes példa is.

Másik példa, hogy pl árvaházakból is nagyon sok bűnöző kerül ki..ez sem gyanús, hogy a körülményeken múlik szinte minden?

Zsoltbacsi 2016.09.27. 14:51:13

@wkker: Koszonom a hosszu valaszt. Sajnos most nem erek ra ilyen melysegben valaszolni, de azert azt elarulnam, hogy en sajat szememmel latom a dolgokat. Innsbruckban elek, a legfontosabb utvonaluk mellett, kis tulzassal azt mondhatnam, hogy eleg kineznem az ablakon, meg a lakast se kell elhagynom ahhoz hogy szembesuljek a temaval. A masik meg, hogy tobbsegeben nemet es osztrak sajtot olvasok, ami mindennek mondhato csak menekultellenesnek nem, es akkor nagyon szepen fogalmaztam :)

En ket dolgot tudok leszurni ebbol az egeszbol:
1: csak azt lehet integralni, aki akarja, illetve aki partner ebben, es pont ezt nem venni eszre a mostani jovevenyeknel. Tudod ez olyan, mint az alkoholizmus/drogszenvedely. Ha a beteg nem partner, illetve tagadja a betegseget, akkor kezelheti akar a vilag legjobb orvosa is, eselytelen lesz. Tenyleg ne tudd meg mi megy itt, gyakorlatilag konyorognek nekik, hogy jojjenek dolgozni, tudnek irni esettanulmanyokat akar a sajat munkahelyemrol is.

2: amit eddig a liberalis/balos sajto es politikusok mondtak, abbol semmi se jott be. Ugye kezdodott azzal, hogy ez alproblema, utana jott a fantasztikus kepzettseguk, hogy repulon jonnek a terroristak. Magyarul hulyenek vagyunk nezve.

De Te is beallsz a sorba azzal, hogy csak nehany100 ilyen van a tomegben. Szerinted a nemetorszagban regisztralt 460 ezer bunozo es az 1 millio migrans aranya mi? Megmondom: minden masodik szembekerult a torvennyel. Es akarhogy is vesszuk, ok maximum vendegek itt, nehogymar nekunk kelljen alkalmazkodni. Epp ezert udvozoltem nagyon a dan parlament donteset, amikor bejelentettek,hogy mostantol tilos a kozetkeztetesben a halal elelmezes, mert a serteshus a dan kultura resze. Akinek nem tetszik, mehet vissza a g*cibe.

Szoval mindent osszefoglalva az a velemenyem, hogy el kellene donteni, hogy mik ezek az emberek itt.
Vagy menekultek, akkor tessek betartani a nemzetkozi jogot, miszerint csak a szomszedos orszagig tekintheto menekultnek valaki, pontosabban az elso olyan helyig, ahol mar nincs veszelyben az elete.
Vagy tekintsuk oket munkasnak,dolgozonak, akkor viszont tessek elmenni dolgozni, es adozni!
De az nem megy, hogy nekik csak jogaik vannak, erre rendszeresen fel is hivjak a figyelmet, de kotelesseguk meg semmi. Szeptemberben peldaul eddig 7500 ilyen perelte be a nemet bevandorlasi hivatalt, mert lassan biraljak el a kerelmeket, es egyebkent is keves a segely. Megis mi a kurva anyjukat akarnak, minden szamlajuk ki van fizetve, ingyen utaznak ingyen esznek,es meg hozzajuk vagnak havi 420 eurot, es meg az se eleg?
De en optimista vagyok, elobb-utobb az osszes ilyen balf@sz politikus el lesz zavarva, es akkor talan rend lesz majd. Kezdodik Renzivel, aztan Hollande es vegul Merkel fog bukni.

Ja igen, ez a masik kedvencem, hogy hat szerintetek az agymosas, akkor miert van az, hogy csak a migranssimogato kormanyok lesznek elzavarva de nagyon csunyan? Miert van az, hogy az osszes kozvelemenykutatas szinte egesz europaban azt mutatja, hogy az embereknek elege van a bevandorlokbol? Ez tipikusan az a helyzet, hogy mindenki szembe jon az autopalyan.....

Zsoltbacsi 2016.09.27. 15:15:14

@wkker: De hogy en is konstruktiv legyek, es irjak megoldast is, irok egyet.

Ugye az ilyen Pap Reka Kingak, meg hasonlo "jogvedok" szerint pont olyan a mostani helyzet, mint az 56os magyaroke. Szerintem ez a legundoritobb hazugsaguk, ami csak letezhet, de azt mondom, hogy most is azt kene csinalni mint akkor.

Akkoriban ausztriaban ZART taborokban voltak, nem lehetett lofralni jobbra-balra. Ezenkivul keves kiveteltol eltekintve mindenkinek oda kellett mennie, ahova kijeloltek. Ha nem tetszett, akkor lehetett visszafaradni magyarorszagra. Volt nehany kiveteles, mondjuk 1 szazaleknyi, orvosok/epiteszek/professzorok,stb akiket mar fix munka vart valahol, na ok donthettek. De raadasul ok is csak akkor kerulhettek oda, ha a leendo munkahelyuk kezeskedett ertuk.
Na ez kene most is, nem tudom, hogy szerinted hol van az megirva, hogy a "menekult" megmondhatja, hol szeretne elni? Sot, nem csak megmondhatja, hanem o kovetelozik. Bar gondolom a Leszboszi,Calaisi kepsorok szerinted Orban kitalacioi. Sot, o rendelte meg!

A 2 beigert sajat tapasztalat:
1:
A cegemnek van egy peksege, es az istenert se talalunk sofort, aki kiszallitana a kenyereket hajnalban. Mi latjuk el a kornyeken levo szallodak es kisboltok tobbseget, es ugye meg kell erkezni az arunak, mire a szalloban felkelnek a vendegek. Minden menekult felmondott max 1-2 het utan, pedig csak annyi lett volna a feladat, hogy mindig ugyanazokra a helyekre kell szallitani,es kovetelmeny is csak B jogsi es valamennyi vezetesi tapasztalat volt. Nezd, azt megertem, hogy egy osztrak nem hajlando hajnalban kelni, de nehogy mar egy "menekult" huzza a szajat... Vegul mi irodaiak, meg meg nehany onkentes beosztottuk magunk kozott, es munka elott mi megcsinaljuk egy kis plusszert. MERT NEKUNK NEM BUDOS A MUNKA!!!!!!

2:
A munkahelyemrol ugyanigy "vetesforgoban" nehanyan egy discoban dolgoznak, annyi a feladatuk, hogy korbe jarkaljanak es az ures asztalokrol es pultokrol osszeszedjek az uvegeket/poharakat, es kiuritsek a hamutartokat. A disco vezetosege is szivesen felvenne valakit allandora, de valahogy "szegeny szerencsetlenek" nem tolonganak.

chrisred 2016.09.27. 19:34:14

@Zsoltbacsi: A különbség a terroristák és az öngyilkos terroristák között van. Az első, aki közreműködik egy terrorcselekmény kitervelésében, előkészítésében stb., a másik az, aki felrobbantja magát, vagy addig gyilkol, amíg el nem intézik.

Oké, hivatásosból talán annyi lehet, én mondjuk Izrael majdnem másfél milliós kiképzett és mozgósítható haderejéből indultam ki. Ez a szám India esetében 4 millió.

Távol állt tőlem, hogy büszkélkedjek a magyarországi bűnüldözés eredményeivel, csak jeleztem egy példával, hogy a bűnözés visszaszorítása nem kizárólag a bűncselekményt elkövetők kézrekerítésével lehet hatékony.

Zsoltbacsi 2016.09.27. 23:00:06

@chrisred:
Megneztem a wikipediat, aszerint India hadserege 1 298 000 fo, a tartalekosok meg 596 000. A legnagyobb hadsereg a kinai 2 250 000 fo. De egyezzunk meg dontetlenben, es legyen mondjuk 20-25 millio _)

"Távol állt tőlem, hogy büszkélkedjek a magyarországi bűnüldözés eredményeivel, csak jeleztem egy példával, hogy a bűnözés visszaszorítása nem kizárólag a bűncselekményt elkövetők kézrekerítésével lehet hatékony. "

Persze, egyet is ertek, de ugye akkor abban is megegyezhetunk, hogy a buntetes fajtaja es merteke sokadlagos szempont?
Egyebkent van sok szociologiai/kriminologiai kutatas azokbol az orszagokbol, ahol a kozelmultban epp bevezettek/betiltottak a halalbuntetest, es az a tapasztalat, hogy nem sok minden valtozott onmagaban ettol.

chrisred 2016.09.28. 06:08:35

@Zsoltbacsi: Így van, a tapasztalatok szerint a büntetések szigorítása csak arra a társadalmi rétegre van hatással, akiknek a szigorú büntetésekkel sújtása társadalmilag káros.

Zsoltbacsi 2016.09.28. 08:26:04

Hogy visszaterjunk az eredeti temahoz, epp talaltam egy kepet. Az Air China londoni tanacsado fuzetebol (amit a repulokon osztogatnak) a fenykep kommentar nelkul:

kepfeltoltes.hu/160928/14192794_1149314411809298_8284793510120673165_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

fordítás: London általában véve biztonságos utazási célpont, mindamellett legyünk elővigyázatosak ha olyan részekbe tévedünk, melyek nagyrészt indiaiak, pakisztániak vagy feketék által lakott. Tanácsoljuk a turistáknak, hogy éjjel ne járkáljanak egyedül, és nők mindig társaságban utazzanak.
süti beállítások módosítása