A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.06.19. 08:53 Blackwaters

Muszlimokat gázoltak a Finsbury Parknál

finsburypark1906s.jpgFurgonnal támadtak muszlim hívőkre Észak-Londonban. A támadásnak egy halottja és tíz sérültje van. A rendőrség elfogta az elkövetőt.

Iszlamofób támadásnak minősítették azt a gázolásos merényletet, amit ma hajnalban követtek el egy fehér furgonnal a Seven Sisters Roadon, a Finsbury Park metróállomás melletti mecsetnél. Az istentiszteletről távozó hívőket egy 48 éves férfi próbálta elgázolni. A férfit lefogták a szemtanúk, majd a kiérkező rendőrség őrizetbe vette. Theresa May és Jeremy Corbyn egyaránt elítélte a támadást és lehetséges terroristatámadásként kezelik az incidenst. A Brit Muszlim Tanács szerint szélsőséges muszlimellenes támadás történt és a mecsetek körüli biztonság növelését követelik. Sadiq Khan polgármester extra rendőri segítséget ígért. A nemrég történt terrortámadások miatt a készültségi szint továbbra is magas Nagy-Britanniában.

_96543055_finsbury.jpg

képek: Reuters, Rex features

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség terror gyilkosság met muszlim iszlamofóbia 2017 gázolás London finsbury park ekozbenlondonban sadiq khan Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5412605067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása