A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.06.26. 09:39 Blackwaters

Sorra buknak meg a toronyházak a tűzvédelmi teszteken

_96622766_chalcott_afp.jpgA Grenfell-katasztrófa ráirányította a figyelmet a magasházak tűzvédelmi problémáira. Eddig mintegy 60 ház bukott meg a teszteken, és lakók százait kellett kiköltöztetni.

Camdenben forrnak az indulatok, miután a Chalcots estate-ből az önkormányzat elrendelte mintegy 800 ember evakuálását. Sokan nem tudnak rokonokhoz, ismerősökhöz menni, kénytelen beérni a városháza nyújtotta szükségszállásokkal, többnyire közösségi házakban. Több mint 100 olyan lakó van, aki a felszólítások ellenére se hagyja el a házát, ami hatósági eljárást vonhat maga után. A düh nem véletlen. Sokak szerint évek óta tudni lehetett, hogy a házak nem felelnek meg a biztonsági feltételeknek, és nem történt semmi. Egy közel 80 ember halálával járó katasztrófa kellett ahhoz, hogy politikusok és szakemberek ráébredjenek: baj van. A fő probléma a toronyházak külső szigeteléséhez használt éghető alumínium-műanyag burkolat, a másik a szűk lépcsők problémája, valamint az önműködő tűzoltóberendezések hiánya. Ezek együttese halálos csapdává teszi ezeket a lakóépületeket. A kormány a precedensértékű toronytűz után rendelte el valamennyi ilyen épület felülvizsgálatát. Manchestertől Plymouthig számos városban több épületet találtak veszélyesnek, a legtöbbet Londonban.

Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa rendőrség kormány tűz lakás 2017 London ekozbenlondonban Camden Eközbenlondonban Theresa May Grenfell Tower


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2912620773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása