A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2017.09.18. 09:43 Blackwaters

Iraki és szír menekült bevándorló a két metrórobbantó

blp_parsonsgreen3912jpg.jpgAzután, hogy múlt héten 30 embert megsebesített egy félresikerült detonáció a londoni metrón, Parsons Green állomásnál, a rendőrség két embert őrizetbe vett.

Előbb kritikusra minősítették fel a terrorhelyzetet pénteken, majd hétvégén megint súlyosra csökkentették, miután a rendőrségnek sikerült két embert letartóztatni a metrós robbantással összefüggésben. Az egyiket, egy 18 éves iraki menekültet, aki 15 évesen érkezett Nagy-Britanniába, Dover kikötőjében tartóztattak fel, a másikat Heathrow mellett. Utóbbi szír származású, szintén menekült, Yahyah Farroukh néven él. Ezek szerint nem magányos elkövető cselekedett múlt héten. A detonációban azért nem sérült meg több ember, mert a robbanószerkezet nem működött megfelelően, de a szakértők megtalálták az időzítőt a csomagban. A hatóságok még vizsgálódnak, vajon milyen egyéb kapcsolatai vannak a letartóztatottaknak.

second-man-arrested-over-parsons-green-attack.jpg

kép: ITV, Facebook

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség metró terror bűnügy menekültek terrortámadás 2017 London ekozbenlondonban Eközbenlondonban District Line Parsons Green


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr8212873160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása