A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.03.02. 09:25 Blackwaters

Fémdetektoros kapukkal szerelik fel a McDonald's éttermeket

woolwichriversidepolice.jpgEgyelőre próbaüzemben vannak azok a kapuk, amik a késeket és más szúróeszközöket hivatottak kiszűrni a brit fővárosban. Az elharapózó erőszak miatt van erre szükség.

Croydon és Woolwich egy-egy gyorséttermében szerelték fel egyelőre a rendőrség munkatársai a késeket érzékelő kapukat. Az egyiket közel ahhoz a helyhez, ahol nemrég halálra szúrtak egy tinédzsert. A késelések több éve komoly problémát jelentenek a nyomozóknak. Csak idén mintegy 16 embert öltek meg így, közülük hatan fiatalkorúak voltak. Az egymással rivalizáló bandák is előszeretettel használják a kést, nem egyszer fényes nappal, a nyílt utcán vadásznak le embereket. A fiatalok egyik kedvelt találkahelyének számító McDonald's éttermeket azért választotta a rendőrség, hogy így minél több érintett figyelmét felhívják arra, milyen veszélyes a kés hordozása. Nemcsak eszközt, de szakmai segítséget is nyújtanak, tanácsadással, szórólapokkal tájékoztatják a fiatalokat a kés viselésének várható következményeiről. Mióta a kapukat beüzemelték, három esetben már jelzett is a rendszer. A cél az, hogy valamennyi McDonald's-ban legyenek ilyen fémdetektoros kapuk és hogy ezzel, valamint más módszerekkel együtt sikerüljön visszaszorítani a késelések számát.

Szólj hozzá!

Címkék: halál rendőrség étterem fiatalok met késelés bűnügy 2018 McDonalds ekozbenlondonban Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr3413698916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása