A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.06.09. 08:45 Blackwaters

2050-re vízhiány jöhet Angliában

tap.jpgErre figyelmeztet a Környezetvédelmi Ügynökség. Számításaik szerint naponta 20 millió ember szükséglete folyik el feleslegesen szivárgás miatt.

A Környezetvédelmi Ügynökség átfogó tanulmányt készített Anglia vízfogyasztásáról és vízhasználatáról. 2016-ban 9500 milliárd liter volt a vízfogyasztás, és ebből naponta 3 milliárd liter folyt el feleslegesen. Noha 1990 óta harmadával csökkent az elszivárgott víz aránya, még mindig sok a kieső napi 3 milliárd liter. Az elöregedett hálózati vezetékek mellett az Ügynökség szerint arra is szükség van, hogy változtassanak a lakosok a vízhasználati szokásaikon. Jelenleg egy átlagfogyasztó napi 140 liter vizet használ el, ami rendkívül pazarló, mert több, mint amire szüksége lenne. A tanulmány másik konklúziója az, hogy a növekvő lakosságszám és a klímaváltozás együttesen hatalmas terhet jelent a már amúgy is túlterhelt vízhálózatokra. Ráadásul a folyók vízhozama is ingadozó, köszönhetően az egyre kiszámíthatatlanabb időjárásnak. Noha elzárni még nem készül a csapokat a kormány, de célja, hogy csökkentse a lakosok vízfogyasztását, így tehermentesítse a hálózatot és óvja a környezetet. Erre egy 25 éves tervet is kidolgoztak már. Anglia lakossága jelenleg 55 millió fő, ami 2025-re várhatóan 58, 2050-re pedig 66 millióra nő (jelenleg az egész Egyesült Királyságban élnek 66 millióan).

Korábban már írtunk arról, hogy Anglia hamarosan búcsút mondhat az enyhe időjárásnak.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia fogyasztás környezetvédelem víz vízhiány 2018 2025 2050 ekozbenlondonban lakosság növekedés Eközbenlondonban


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr4913994808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása