A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2018.06.14. 10:02 Blackwaters

Minden nyolcadik embernek nincs elég pénze élelemre

food-bank-2.jpgEzért egyre égetőbb szükség van az élelmiszerbankokra az Egyesült Királyságban. Az egyik legnagyobb jótékonysági szervezet, a FareShare közel 800 ezer embert igyekszik ellátni hétről hétre a legszükségesebbekkel.

Aki látta az Én, Daniel Blake című filmet, az emlékezhet arra a jelenetre, amikor az egyik főszereplő arra kényszerül, hogy élelmiszerbankból pótolja a kieső jövedelem miatti hiányt, és hogy ezt mennyire megalázónak érzi. Bár az Egyesült Királyság a világ 5. legnagyobb gazdasága, több millió ember él a szegénységi küszöb alatt. Az alacsony jövedelműek, a megromlott egészségi állapotúak, főleg idősek vagy tartós betegséggel küzdők egyik legfontosabb segítségét jelentik az ország jótékonysági alapon működő élelmiszerbankjai. Ezekhez kerülnek az olyan élelmiszerek nagy része is, amik amúgy a szavatossági időn túl megsemmisítésre kerülnének. A FareShare például tavaly mintegy 28,7 millió font értékű élelmiszert mentett meg így és osztott szét a rászorulók között. A szervezet vezetőjének, Lindsay Boswellnek a beszámolója szerint míg 3 éve még csak 211 ezer embert láttak el hétről hétre ilyen lejárat közeli élelmiszerekkel, addig tavaly már 772 ezret. És amíg 2015-ben még csak 320 helyen osztottak élelmiszert, addig most 15 ezer ponton. Az igény pedig óriási és csak nő. Egyre több ugyanis a rászoruló és a hajléktalan az Egyesült Királyságban, minden 8. ember pedig nem jut hozzá naponta a szükséges betevőhöz. Mint Boswell fogalmazott, bárki hamar odajuthat, hogy élelmiszerbank segítségére szoruljon: elég egy rossz válás, egy betegség, egy függőség vagy hogy a bank elvigye a lakást az ember feje fölül.

1 komment

Címkék: szegénység egyesült királyság 2018 ekozbenlondonban élelmiszerbank Eközbenlondonban FareShare


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr7514007712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

masada 2018.06.15. 16:32:36

Ez egy általános jelensèg az angolszász országokban ahol a középréteg mély kultúrális és anyagi szegénységben él
süti beállítások módosítása