A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2019.12.24. 08:25 Blackwaters

Másfél millió idős ember tölti magányosan a karácsonyt

old-people-uk-christmas.jpgA karácsony sok idős ember számára a legnehezebb időszak. Ilyenkor drasztikusan megnő a rendőrségi hívások száma.

Többmillió idős ember él az Egyesült Királyságban, akik közül 1,5 millióra tehető a magányosan élők aránya. 200 ezer közülük teljesen egyedül tölti az ünnepeket, ami lelkileg rendkívül megviseli ezeket az embereket. Az Age UK felmérése szerint 77%-uknak a legnehezebb az első olyan karácsony, amit szeretteik elvesztése után élnek meg. Bevallásuk szerint sok olyan emléket idéz fel ez az időszak, amit elhunyt párjukkal éltek meg, akiknek a hiánya pótolhatatlan számukra. Gyakran az idősek távol élnek gyerekeiktől és nem kapnak elég figyelmet a környezetüktől sem. Ilyenkor az egyedüli megoldás, ha felhívnak valakit a családból, ha tudnak. De azoknak, akiknek nincs kit hívniuk, a rendőrség tárcsázása az egyedüli kiút a magányból. Avon és Somerset megyében a karácsonyi kéthetes periódusban tavaly a 999-re érkezett 28 ezer hívás fele volt olyan, ami nem igényelt rendőrségi beavatkozást, mert a hívó csupán beszélgetni akart valakivel. Ezek a hívások leterhelik a rendszert, ráadásul kezelésük időigényes. A rendőrség ezért arra kéri a magányosan élő idősek közelében lakókat, akár pár jó szóval, gesztussal, vagy egyszerűen csak egy képeslappal jelezzék szomszédaiknak, hogy gondolnak rájuk, hogy ne érezzék annyira egyedül magukat. A különböző jótékonysági szervezetek is igyekeznek ebben az időszakban eljutni az egyedül élő idősekhez, hogy személyesen is beszéljenek velük.

Szólj hozzá!

Címkék: halál rendőrség karácsony magány idősek egyedüllét egyesült királyság 2019


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr2715356794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása