A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.03.04. 21:00 Blackwaters

Küszöbön áll az országos koronavírus-járvány

coronavirus-uk.jpgEddig 87 betegről tudni, számuk napról napra nő. A Covid-19 akár a lakosság nagy részét megfertőzheti.

Egy nap alatt 60%-kal emelkedett a koronavírussal fertőzött regisztrált betegek száma az Egyesült Királyságban. A legtöbben Angliában (80 fő) állnak kezelés alatt, de jelentettek megbetegedést Walesből, Skóciából és Észak-Írországból is. Most először olyan pácienseket is regisztráltak, akik nem jártak az elmúlt hetekben, hónapokban fertőzött területeken, vagyis közvetett módon kapták el a vírust. Ez azt jelenti, hogy sikertelennek bizonyultak az eddigi izolációs törekvések, és a vírus terjedését már nem tudják teljesen kontrollálni a hatóságok. Maga a tiszti főorvos, Chris Whitty is elismerte, hogy küszöbön áll az országos járvány, és a legrosszabb esetben a lakosság 80%-a is megfertőződhet a Kínából kiindult koronavírussal. 

Londonban, ahol eddig pár regisztrált beteg van csak, a lakosság körében egyelőre nincs pánikra utaló jel, az embereket sem küldik haza munkából, de egyre több az utcán a szájmaszkos járókelő. A boltokból, pálduál a gyógyszereket és kozmetikai szereket árusító Bootsból eltűntek a kézfertőtlenítők, és szájmaszkhoz is nehéz hozzájutni. A BBC szerint az utóbbi napokban történtek rasszista támadások is ázsiai lakosok ellen, melyek a terjedő koronavírushoz köthetők. A gazdaság, azon belül is a turizmus és a légi közlekedés, már most megsínyli a vírus okozta kiesést. A főleg belföldi járatokat üzemeltető, kétezer főt foglalkoztató Flybe légitársaságot például egyenesen padlóra küldheti a járvány. De a filmipar is megérezi a betegséget: a régóta várt 25. James Bond-film, a Nincs idő meghalni bemutatóját, Daniel Craiggel a főszerepben, áprilisról novemberre halasztották. 

25 komment

Címkék: halál betegség veszély fertőzés egészségügy járvány 2020 egyesült királyság James Bond NHS ekozbenlondonban Eközbenlondonban koronavírus Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5915504050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrstjnethn 2020.03.05. 13:48:30

Talán ha elkezdenék alkalmazni a kézmosás nevű, ultramodern megelőzési módot, akkor nem kellene 80%-ot vizionálni. A takarításról és napi fürdésről nem is beszélve...

blöff 2020.03.05. 16:22:54

80 %. Kicsit túlzásnak tűnik.

dedoca eder 2020.03.05. 16:29:36

"A Covid-19 akár a lakosság nagy részét megfertőzheti." ez milyen mondat már, akár... nagy részét... az akár után általában konkrét számot, százalékot szoktunk használni, a nagy rész elé nem kell. értem én, hogy londonban, meg minden, de minek magyar blog, ha közben elfelejted a nyelvet?

VT Man 2020.03.05. 17:40:57

A cikkből valamiért kimaradt, hogy a legtöbb átlagos angol dolgozó szinte nulla fizetést kap akkor, ha beteg.

Azaz az emberek be fognak járni dolgozni, amíg tudnak két lábon járni. Akár fertőzöttek, akár nem.

steery 2020.03.05. 20:39:15

Ezt a vírust idővel mindenki, kivétel nélkül el fogja kapni. Része lesz a jövőben minden ember életének. Vegyétek észre, hogy sehol, semmilyen karanténnal meg fertőtlenítéssel nem sikerült megállítani a terjedését. Az, hogy átmenetileg lassul valahol a terjedése, nem jó hír, csak időhúzás, hogy előbb kész legyen valami gyógyszer vagy védőoltás ellene, minthogy kezelhetetlen mennyiségű beteg legyen mindenfelé. Várhatóan legalább 200 millió ember fog belehalni csak az idén a vuhanlázba. A későbbi veszteségek a gyógyszergyáraktól függenek.

Lillaf 2020.03.05. 20:51:16

@wrstjnethn: ez baromi hasznos egy 20 millas nagyvarosban, a kiterjedt tomegkozlekedesi rendszerrel, a rengeteg turistaval, kulfoldi diakkal, atutazoval. Moshatod a kezed, ha mar a kepedbe tusszentettek, vagy ha veletlenul megvakartad az orrod.
Nem a kezmosassal van a gond, hanem a lenezo stilusoddal.

paráznabillegető 2020.03.05. 20:52:55

angolok... már amelyik olvas, az totál szkeptikus a mainstream médiával szemben, ami az elmúlt évek eseményeinek ismeretében ugye milyen meglepő! ráadásul egy játékos nemzet, ami 50% elkapásra 3% halálozással azt mondja: ez rendkívül jó odds!
amúgy is kiválasztott nép...
hát így.

Almandin 2020.03.05. 21:33:22

@steery: Olyan még nem volt, hogy egy betegséget mindenki megkapjon. Lehet, hogy egy influenzajárvány megbetegíti a lakosság felét-kétharmadát, de mindenki nem lesz beteg a legnagyobb járványoknál sem.

wrstjnethn 2020.03.05. 22:52:12

@Lillaf: Igen, nyilván a lenéző stílusom fertőz a legjobban. Picsoghatsz, hogy milyen a stílusom, de ez nem változtat a tényeken.

VT Man 2020.03.06. 00:19:14

@steery:
Indiában és Afrikában pl. alig terjed.. nem kedvez a vírusnak a meleg, párás klíma.

Medgar 2020.03.06. 09:02:35

@VT Man: Vagy csak Afrikában és Indiában nem nagyon létezik az egészségügy, így hírek sincsennek...

Szenegálban, Nigériában, Egyiptomban, Dél-Afrikáában megjelent, sőt Gabonból is jelentettek fertőzést.

2020.03.06. 11:37:45

@steery: te hatalmas idióta vagy :))))) 200 millió halott, mi? Idáig negyed év alatt meghaltak benne cirka 3000-en, és Kínában már csillapszik. Az ilyen barmokat rémhírterjesztésért kéne megkúpolni. De asszem te vagy az az lélekvándorlásos-asztráltestes-gyíkemberes idióta, szóval tőled nem furcsa a baromság.

steery 2020.03.06. 11:59:47

@Almandin: Szerintem az influenzát mindenki rég elkapta és hordozza, de csak keveseken tör ki. Rengeteg mikrobát hurcolunk magunkkal egész életünkben, javarészt észrevétlenül. A nagy kérdés az, hogy a vuhanláz be tud-e épülni ebbe az emberi mikrobiomba?
@Eugene Horse: Tegnap olvastam ezt a cikket: (www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-jarvany-hosszu-tavon-sokmillio-aldozat.701532.html
) És vidáman kiröhögtem a kretén szakembereket, akik ilyen csúnyán alulbecsülik a halálozások számát még a legrosszabb esetben is. Mintha senki nem tudna számolni. 7,5 milliárd 3%-a: 225 millió fő. Ha mindenki megfertőződik, legrosszabb esetben ennyi lesz a hullák száma, nem 68 millió. Viszont könnyen lehet, hogy sokan sokszor újra fognak fertőződni, főleg a vírus mutációi miatt, így a következő 10 évben az ismétlődő járványok miatt akár az 1-2 milliárd főt is elérheti végeredményben a halottak száma.

paráznabillegető 2020.03.06. 12:04:40

@steery: influenzavírus van most.
1-2 milliárd áldozat: ez a középkori a bubópestis mai lélekszámú hatása lett volna. csak azóta sokminden változott ám...

blöff 2020.03.06. 12:49:24

@steery: te is értesz hozzá... ilyen hülyeséget régen olvastam.
Ha így volna, már rég kipusztult volna az emberiség.

Almandin 2020.03.06. 22:07:13

@steery: Pont azért vezették-vezetik be a karanténokat, mert lassítják a terjedést és kevesebb esetszám lesz. Gondolj bele, hogy a karanténok nélkül valószínűleg tízszer annyi halott lenne. Ha pedig egy hónapja Európában minden határt lezártak volna, akkor szerintem itt se lenne a betegség.

steery 2020.03.07. 13:43:10

@Almandin: Szerintem a karanténokat mindenhol azért vezetik be, hogy elősegítsék a járvány terjedését. Mert mi történik ilyenkor? Találnak valahol néhány beteget. Erre a körülöttük lévő több ezer, millió egészséges embert gondosan elzárják, hogy ne menekülhessenek és biztosan elkapják ők is. Mivel azt nem lehet tudni, hogy a karantén zónában hányan vannak már a fertőzöttek, akikről még nem tudunk. Tehát hiába zárják a karanténon belül el az ismert fertőzötteket, a nem ismertek vidáman tovább fertőzik a többieket a zárt területen. Végül mindenki elkapja. Addigra vége is a karanténnak és gazdasági, ellátási okokból meg kell nyitni a halálzónát és kiengedni belőle a rengeteg fertőzöttet. A hatóságok tehát mindent megtesznek a járvány terjedésének elősegítésére. Ez persze nem jelenti azt, hogy ha semmit sem tennének, akkor az jobb lenne. A lényeg, hogy bármit teszünk, a vírus előbb-utóbb mindenkit elér. Az ész nélküli fertőtlenítés és agyontisztogatás meg nem ér semmit, csak rengeteg mérgező tisztítószerrel borítjuk el a környezetünket, amivel elősegítjük kb. minden mikroba multirezisztenssé válását. Vagyis magunk ellen fordítjuk a minket éltető (és szabályzó) mikrobiomunkat.

Fel kell tenni a kérdést: kinek van haszna ebből a tökéletes járványból? Aminek ürügyén le lehet zárni az országhatárokat, korlátozni lehet az emberek mozgását, meg lehet akadályozni bármilyen gyülekezést, migrációt? Kik keresnek sok pénzt ezen? Kiknek jó az, ha tömegesen meghalnak a gyenge immunrendszerű, beteg, öreg emberek, akik már nem termelnek hasznot, csak fogyasztják életük végéig a rendszer erőforrásait (függetlenül attól, hogy korábban mennyi hasznot hoztak)? Kiknek jó az, ha elfogynak a nyugdíjasok és nem kell nekik nyugdíjat fizetni?

Mint mondtam: ez egy tökéletes járvány. Kiváló indok rá, hogy az emberiség kényszer szelektálódjon. Mivel az önkéntes népesség szabályozásra nem voltunk hajlandók, most a járvány segítségével tesszük ezt meg. A lehető legjobbkor jött az egész. Nem csodálkoznék rajta, ha kiderülne, hogy szándékosan indították el a folyamatot, pont ezért.

steery 2020.03.07. 14:06:13

@paráznabillegető: Könnyen lehet, hogy még súlyosan alul is becsültem a várható halottak számát, mivel direkt nem vettem figyelembe, hogy csak akkor 3% a halálozási ráta, ha van karantén, kórház, orvos, gyógyszer, szakellátás. Na de mi van a világ nagy részén, ahol ezek nincsenek? A favellákban, nyomornegyedekben, menekülttáborokban, elmaradott, káoszba fulladt országszerűségekben? Ott akár 20-25%-ra is fölmehet a lakosság teljes vesztesége. Ez globálisan minimum 2 milliárd halott lesz...

Almandin 2020.03.08. 13:23:13

@steery: Na, még egy őrült a hernyó után, aki örül a járványnak (hernyó = Örömhernyó kolléga).

2020.03.09. 12:12:00

@steery: kíváncsi vagyok, hogy nézel majd szembe a valósággal július környékén, amikorra lement az egész szarság nagyjából tizenezer halottal összesen. Akkor mi lesz majd a magyarázat, chemtrail, gyíkemberek, háttérhatalom.

steery 2020.03.10. 13:30:42

@paráznabillegető: @Almandin: @Eugene Horse:
Kíváncsi vagyok, hogy néztek majd szembe a valósággal a következő hónapokban, ahogy egyre jönnek a rossz hírek és a szarvihar sokkal nagyobbnak bizonyul még annál is, mint amekkorának feltételeztem. Akkor mi lesz majd a magyarázat...

paráznabillegető 2020.03.12. 15:20:13

@steery: para vagy.
nem volt még a földön olyan járvány, ami az ltalad vizionált totális összeomlást hozott volna.
ahhoz vagy biblikus özönvíz vagy krétakori aszteoida-becsadás szükségeltetik.
e.
süti beállítások módosítása