A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.06.21. 08:55 Blackwaters

Újranyílnak a pubok és éttermek, de sok hely végleg megszűnt

eat-closed-0806.jpgJúliussal kezdődően új normákkal indul újra az élet a vendéglátásban. Lesznek azonban helyek, amelyek nem nyitnak ki.

Mindenki Boris Johnsonra figyel, mikor adja ki az engedélyt, hogy végre kinyithassanak a britek korábban bezárt közkedvelt pubjai és többi vendéglátóhelyei. Erre a következő napokban kerülhet sor, a sajtó a július 4-ét emlegeti. Az újranyitásra az iparágnak óriási szüksége van, hiszen a zárva tartó létesítmények is égetik a pénzt, havonta mintegy 100 millió fontot. Nem beszélve arról, hogy sok hely a hosszú kényszerű zárvatartás miatt nem tud már újranyitni. Olyan híres éttermeknek inthetnek búcsút a londoniak, mint a Le Caprice, amely 38 év után hagyja abba működését, vagy a Michelin-csillagos Texture. De nemcsak luxuséttermeket vitt csődbe a koronavírus, hanem olyan láncokat is, mint a korábban 90 üzletet üzemeltető EAT-et, vagy a 120 bolttal rendelkező Frankie&Benny's-t.

Nem lesz könnyű dolgok a talpon maradóknak sem, hiszen számos egészségügyi és biztonsági előírásnak meg kell majd felelni. Preferált lesz az előzetes asztalfoglalás, vagy a rendelések applikációkon keresztül történő felvétele. A maszk viselése is várhatóan kötelező lesz, miként a két méteres távolságtartás. Az asztaloknál, bármilyen életszerűtlennek is hangzik, a vendégeket nem ültethetik egymással szemben, csupán egymás mellé. Hogy ez a gyakorlatban hogy fog működni, még erősen kérdéses, mint ahogy az is, hogyan fogják ellenőrizni az új szabályok betartását.

A koronavírus-járvány ugyan lecsengőben van az Egyesült Királyságban, de még most is szedi áldozatait, és eddig összesen mintegy 43 ezren haltak bele. Számos korlátozás, köztük az, hogy az országba érkezők két hét házi karanténba kell vonuljanak, még mindig érvényes.

Szólj hozzá!

Címkék: pub étterem vendéglátás csőd nyitás járvány 2020 bezárás boris johnson ekozbenlondonban Eközbenlondonban koronavírus


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr3615904766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása