A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.07.05. 07:06 Blackwaters

Egymást eszik az agresszív patkányok

rat-uk-london.jpgA koronavírus miatt bezárt üzletek helyett az otthonokba költöztek és ha nem találnak élelmet, egymást falják fel.

Albert Camus A pestis című regényében a járvány első jele volt az utcákon és épületekben megjelenő és elpusztuló patkány. A londoni utcákon az elmúlt hónapokban, a koronavírus terjedésével együtt szintén a patkányok lettek a főszereplők. Az éhes kártevők ugyanis a bezárt éttermek és boltok miatt nem találtak elegendő élelmet, ezért kénytelenek voltak más helyen táplálék után nézni. A belvárosból elsősorban a külvárosokba költöztek, az otthon maradó emberek közelében ugyanis nagyobb eséllyel találtak táplálékot. A Cleankill nevű irtócég Croydonban például 20%-kal több hívást kapott az elmúlt időszakban a lakosoktól, mint egy éve. Szerintük az otthon tartózkodó emberek egyrészt többet is fogyasztanak, másrészt az élelemfelhalmozás miatt több ennivalót is tárolnak, ez pedig kapóra jön az éhes patkányoknak. A Brit Kártevőirtók Egyesülete, a BPCA szerint egyértelműen tapasztalható a kártevők megnövekedett aktivitása. Mivel éhesek, agresszívebbek is, és nem riadnak vissza a kannibalizmustól sem. Az irtók szerint az is gondot okoz, hogy sok patkány immunis a hagyományos irtószerekre, ezért nem ritka már a fővárosban a 30-50 centis óriás példány sem. Szakértők attól tartanak, hogy ugyan a járvány elmúltával a patkányok többsége visszatér majd a belvárosba, a megszokott helyek közelébe, ám a külvárosokban létrejött új kolóniák megmaradnak majd. Ezek a gyorsan szaporodó, könnyen alkalmazkodó állatok pedig további fertőzések forrásai lehetnek.

kép: Tolga Akmen/AFP

Szólj hozzá!

Címkék: betegség járvány patkány 2020 croydon London ekozbenlondonban Eközbenlondonban koronavírus


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr5915977710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása