A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.11.04. 19:13 Blackwaters

Egy hónapra megint bezárkózik Anglia

london-lockdown-trafalgar-square.jpgMegszavazta a parlament, hogy november 5-től december 2-ig ismét kijárási korlátozások legyenek.

Boris Johnson bejelentette, hogy az egészségügyi és erkölcsi katasztrófa elkerülése végett egy hónapos lezárásra van szükség Anglia egészében. A lépés azért volt sürgető, mivel a járvány második hullámában az elsőt meghaladó mértékben terjed a betegség, a kórházak pedig túlterheltté váltak. A képviselők 516 a 38 ellenében pedig megszavazták, így csütörtöktől minden bolt, pub, étterem be kell zárjon, csak elvitelre lehet ételt kiadni. Az iskolák és egyetemek nyitva maradhatnak, ahogy az élelmiszerboltok és gyógyszertárak is. A saját ingatlant vagy bérleményt el lehet hagyni sportolási vagy munkaügyi célból. A dolgozókat segítik ebben az egy hónapban, hogy bérük 80%-át biztosan megkapják 2500 fontig, így a bolti eladók, csaposok, stb. nem maradnak jövedelem nélkül. Elhagyni az országot üzleti vagy egészségügyi kezelés céljából lehet, vakáció miatt nem. Ha valaki vírusos vagy érintkezett Covid-beteggel, akkor karanténba kell vonulnia. Aki ezt megszegi, 1000 fontos büntetésre számíthat, ismétlődő szabályszegés esetén a büntetési tétel 10 ezer font. Temetésre max. 30 fő mehet, házasságot azonban nem szabad kötni ebben a periódusban. További részletek ezen a linken találhatóak.

3 komment

Címkék: anglia munka szavazás parlament szabály étterem iskola járvány 2020 lezárás boris johnson Trafalgar Square ekozbenlondonban Eközbenlondonban Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr316268204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondó 2020.11.05. 23:39:48

Totális gazdasági csőd jön. Háború a következő?

Exploiter 2020.11.06. 07:16:38

Ez már ismerős, akkor csak még két hét lezárás volt.
Most csak egy hónap.

Esküvő tilos. :)
Nem baj mert úgyse lehet találkozni senki mással, úgyhogy szex sincs.

Azért ha valaki elolvassa a leírást és egy kicsit tényleg végre komolyabban belegondol, hogy most éppen milyen szinten is szabályozza a kormány az életet arrafelé, akkor talán hátha rájön, hogy... á dehogy.

Csak egy hónap, kitartás. :)

Exploiter 2020.11.06. 07:20:33

@odamondó: háború csak távolról, drónokkal, egyébként egy csapatszállítóban egy ember, a tankokban max egy sofőr és egy lövész, de csak ha egy av bubblet alkotnak.
Lövészárokban maszk kötelező! A sátrakban pedig csak egy ember, este 10-től bármilyen hadművelet tilos.

Kivéve a kínaiak esetében, ők nem fertőznek, ezért a szuronyharc is biztonságos.
süti beállítások módosítása