A blogról

Érdekességek Londonból, Londonról - nemcsak londoniaknak.

Friss topikok

2020.12.14. 20:38 Blackwaters

Szerdától Londonban a legszigorúbb korlátozás lép életbe

london-tier3-lockdown.jpgA három lépcsős korlátozás harmadik, legsúlyosabb szintjét vezetik be az ugrásszerűen növekvő fertőzésszám miatt.

Már nem sokáig hömpölyöghet a tömeg a híres londoni bevásárlóutcákon. Egy hét alatt ugyanis 24 ezerrel nőtt a koronavírusos betegek száma a brit fővárosban, ezért úgy döntött a kormányzat, hogy Londonban (valamint a szomszédos Essex és Hertfordshire egy részén) a 2-es szintű korlátozást 3-as szintűre módosítja december 16-tól, első körben december 23-ig. A fő indok az egészségügyi szolgálat, az NHS túlterheltsége és a növekvő fertőzésszám megállítása. Matt Hancock egészségügyi miniszter bejelentette, hogy Dél-Angliában az elmúlt hetekben a vírus új mutációja jelent meg, amely gyorsabban terjed, mint a korábbi variáns, ezért is lépnie kellett a hatóságoknak. A gyakorlatban ez a következőket jelenti szerda hajnali 1-től:

– Csak a családtagokkal és közvetlen hozzátartozókkal, lakótársakkal érintkezhetnek a lakosok ingatlanjaikban

– Kültéren, mint parkokban vagy a természetben maximum 6 fő tartózkodhat együtt egyszerre

– A boltok, fodrászatok nyitva maradhatnak, de a bárok, éttermek, kocsmák zárva kell tartsanak, csak elvitelre kérhető az ital vagy étel

– A sportesemények látogatása tilos, a focimérkőzések zárt kapusak lesznek

– A mozik, klubok, szórakozóhelyek zárva kell tartsanak

Ezzel a lépéssel immár az Egyesült Királyság lakosságának fele, mintegy 34 millió ember fog 3-as szintű korlátozások alatt élni, 21 millió pedig az enyhébb 2-es szintű alatt. A szigetországban eddig közel 2 millióan fertőződtek meg a Kínából indult Covid-19 vírussal és mintegy 65 ezer ember halt bele a betegség szövődményeibe. A vírus elleni oltóanyagot a világon elsőként engedélyező britek egy hete kezdték meg a tömeges oltást.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia halál betegség karácsony egészségügy 2020 karantén lezárás London ekozbenlondonban Eközbenlondonban koronavírus Covid-19


A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenlondonban.blog.hu/api/trackback/id/tr1216339336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása